Радев след "Рафал"-а с носталгия: Беше невероятно, пилотирах!

Президентът обаче не е разговарял с Макрон за оферта за такъв самолет
217

Снимка: Мария Папазова/Bulgaria ON AIR

Президентът Румен Радев е управлявал френския изтребител "Рафал" през по-голяма част от полета, който извърши по покана на френския си колега Еманюел Макрон.

Като част от полета, самолетът на Радев е влязал във въздушен бой с друг, обясни той пред журналисти във френската военна база "Сент Дизие".

Още по темата

"Невероятен самолет, който може да изпълни в един полет широк спектър от мисии. Самолет, който се отличава с много мощ, невероятна маневреност, добро оборудване", оцени президентът ни, който бе шеф на ВВС преди да стане държавен глава.

"Летците се разбираме много лесно, с кратки фрази, няма време за повече", обясни още Румен Радев.

По думите му не самото пилотиране на "Рафал"-а е било предизвикателство, а многото техническа информация на борда на самолета.

Франция разполага с невероятни летци, похвали ги Радев. На въпрос дали този самолет може да бъде включен в избора за нов за родните ВВС, президентът каза, че е много важно каква би била цената на придобиване и на поддръжката. Според него е нормално "Рафал" също да участва в процедурата, за да имаме по-голям избор.

Радев обаче уточни, че не е разговарял с френския президент Еманюел Макрон по темата.

Президентът призна, че се е чувствал носталгично по време на полета.

"Това е една невероятна професия", каза той и добави, че като летец работиш на ръба на възможностите си - и физически, и психически.

За мен това беше прекрасен подарък, обобщи държавният глава, който е на тридневно посещение във Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек наречен Президент е срам и позор . Макрон го четка за да купиме френски изтребители. Като не стана номера с Грипена сега с Френски изтребител. Такъв елементарен Президент може да е само от БСП .
129
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ау и сега какво правим с "Грипен"
128
8
 
19
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
До Анонимен Тиквеникът първо не може да влезе в самолета , с тези 160 кила , второ трябват му поне трима преводачи и Венци Стефанов да му пази страх !
127
1
 
19
 
! Отговори
Виетнамец преди 6 години
80% ли ??Нееее, 99.99% сте !Аре са сравнявайте лалугера с генерала...
126
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакай сега, нека да говорим като нормални хора, а не като зомбирани консомолци. Френската авиационна промишленост има интерес да продава изтребители, нали така. Появява се клиент и те му показват стоката си, изтребителирафал тип С - цена $94 млн.рафал тип М - цена $108 млн. (за базиране на самолетоносачи)рафал тип В двуместен - цена $101 млн.Качват го в тип Б и опитен пилот му демонстрира възможностите на самолета.Точка!!!Кой ще даде някакъв да си играе с $101млн.
125
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ЗЕлените Чорапи.Дали са му да направи едно кръгче,и той се радва като малко дете.На Суджука да му дадат да се качи на Ракета с еднопосочен курс.
124
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франсетата пишат че Радев е летял с инструктор в учебен самолет. Преминал е медицински преглед успешно. Никой не е разбрал, че радев е управлявал самолета. Имаме си президент лъжец
123
3
 
34
 
! Отговори
До 154 преди 6 години
А Суджук паша като разхожда цялото правителство насам-натам за наша сметка,по-евтино ли ни излиза?Я си вижте гредата във вашите очи,преди да видите сламката в чуждите.
122
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък Нова тв и дума не обели в новините си.Явно Боко им е свил сърмите,но иначе танца със саби беше отразен подобаващо.Сега да видим кое посещение беше по-ползотворно.Май ще се окаже второто.
121
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Возил се е на самолета като чувал с картофи, а като слязъл се прави на велик. По радиото му казали да не пипа апаратурата и да си бърка в носа за да изравни налягането
120
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми, защо Радев не си остана пилот, сигурно щеше да е в по-комфортна среда за себе си. Сега, обаче, може да развежда Деса за наша сметка насам-натам по света и у нас! Това не е малко!
119
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът Румен Радев прави всичко възможно за да провали закупуването на изтребители за нашата армия които да отговарят на стандартите в НАТО. Днешното му фриволно поведение е доказателство за това. По действията му можем да съдим че той иска да останем със старите MiG-XX и Su-YY и да плащаме на руснаците за поддръжка
118
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРАДЕВ НЕ ЗНАЕ, ЗАЩОТО ЦЯЛ ЖИВОТ Е КИБИК В ПОДЕЛЕНИЕ И НЕ Е ИЗКАРАЛ 1 ЛЕВ С ЧЕСТЕН ТРУД.
117
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Радев не знае, да му кажа, че Rafale e повече от два пъти по-скъп от F16. Или пък държавния глава се прави на шаран за да не обиди домакините си
116
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕНЕРАЛ РАДЕВ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ, ЧЕ СТИГА НА БОЙКО ДО КОЛЕНЕТЕ.
115
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОт Козяк разбират пилотирането за разлика от червеното ибриче румен
114
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго си е да пилотираш мотиката и да ги разбираш отвътре нещата с пилотирането как стават
113
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че е летял на фреснки изтребител летял е, но да е управлявал самолета е тлъста лъжа. Лъжа на която не биха повярвали и бабичките от селото на ***
112
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Писачите от Козяк ги разбират тея неща, все пак преди да се издигнат на това невероятно социално стъпало са пилотирали мотиките по селата...
111
7
 
32
 
! Отговори
ИСТИНСКИЯТ ГЕНЕРАЛ преди 6 години
НАТРАКА МУ ГО НА ТЪ ПАТА БАНКЯНСКА КРАТУНА, КОЯТО РИТА МАЧЛЕТА И ЯДЕ ФИЛИИ С МАС. И ЗА ДРУГО НЕ СТАВА. НО ЗА ГОЛЕМИТЕ И СЕРИОЗНИ РАБОТИ ТРЯБВА И АКЪЛ. ВИДЯ СЕ КОЛКО Е ИЗМИСЛЕНА ТЪ ПАТА СИКАДЖИЙСКА МУТРА, ГЕНЕРАЛ ЛЕЙТЕНАНТА, СЪЩЕСТВЕНА ЧАСТ ОТ ОНИЯ 80%.