Радев след "Рафал"-а с носталгия: Беше невероятно, пилотирах!

Президентът обаче не е разговарял с Макрон за оферта за такъв самолет
217

Снимка: Президентсво на Република България

Президентът Румен Радев е управлявал френския изтребител "Рафал" през по-голяма част от полета, който извърши по покана на френския си колега Еманюел Макрон.

Като част от полета, самолетът на Радев е влязал във въздушен бой с друг, обясни той пред журналисти във френската военна база "Сент Дизие".

Още по темата

"Невероятен самолет, който може да изпълни в един полет широк спектър от мисии. Самолет, който се отличава с много мощ, невероятна маневреност, добро оборудване", оцени президентът ни, който бе шеф на ВВС преди да стане държавен глава.

"Летците се разбираме много лесно, с кратки фрази, няма време за повече", обясни още Румен Радев.

По думите му не самото пилотиране на "Рафал"-а е било предизвикателство, а многото техническа информация на борда на самолета.

Франция разполага с невероятни летци, похвали ги Радев. На въпрос дали този самолет може да бъде включен в избора за нов за родните ВВС, президентът каза, че е много важно каква би била цената на придобиване и на поддръжката. Според него е нормално "Рафал" също да участва в процедурата, за да имаме по-голям избор.

Радев обаче уточни, че не е разговарял с френския президент Еманюел Макрон по темата.

Президентът призна, че се е чувствал носталгично по време на полета.

"Това е една невероятна професия", каза той и добави, че като летец работиш на ръба на възможностите си - и физически, и психически.

За мен това беше прекрасен подарък, обобщи държавният глава, който е на тридневно посещение във Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Георгиева - разбира се, аз уважавам Вашето мнение. За добро или лошо обаче, Саудитска Арабия е сред най богатите държави. И предпочитам да смятам, че върви към модернизация. За нас е добре да имаме силни партньори. Извинете, но бедите на България са от това, че винаги сме се асоциирали с губещата страна - било Първата Световна, било Втората, а на последък - с Русия?! Извинете, какви инвестиции дойдоха от Русия за тези 35 години? А колко пари взе руското лоби през скъпите енергоносители?
169
0
 
2
 
! Отговори
Георгиева преди 6 години
До Krom -това е Моето мнение, имам Право на това! А Вие как наричате мал.умното пулене, глупаво хилене и вдигане на сабя?!Нещо, което може да е на почит при някои народи, но изглежда смешно и глупаво при изпълнение от неумеещи хора и това запълни всички медии дни наред?! С уважение към Вашето становище, но си държа на Моето мнение!
168
0
 
0
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Георгиева - не можах да се сдържа, Госпожо Георгиева. Не разбрах, как Вие оценихте уменията на "летец от класа" на Президента? Той е летял на "спарка" - т.е. с ко-пилот. Едва ли има пилот на този сват, който да се качи на изцяло нов за него самолет и да покаже "умение от класа". А колкото за самия самолет - Рафал като изтремител от 4 и 1/2 поколение е изключително скъпа за нас машина. Как наричате изказване, за което предварително сте наясно, че не може да се случи? Не е ли популизъм?
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 178Подлите тюркоаи бяха два и се въртяха там в засада. Не МиГ, а Су-24, умнико! Това е самолет, направен да атакува наземни цели, а не да води въздушен бой! Нападнаха го в гръб. Когато се появиха Су-35, ВСИЧКИ се изпокриха! Барабар с "Раптърите".
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До rzeНа руснците колите им ги сглобяват роботи. Даже да се произвеждат в завод на "Рено-Нисан", даже дизайнът на колите да е на англичанин, лауреат на престижни награди,Такива като теб ще си кажат молитвата! Но в самолетите са най-добрите! "Рафалът" емного добър, но Су-35 и Су-57 го превъзхождат!По-важното е, че нашият Президент и там се представи отлично! Нашите скевинджъри рано започнаха да се кикотят от храсталака и да тракат с клюнове от голите клони!Лъвът гордо си отнесе плячката!По
165
0
 
2
 
! Отговори
Георгиева преди 6 години
Три дни поне медиите ни занимаваха с"изкуството"на Боко да вдига и сваля сабя, гледайки "умно"!И всички гербери и б.*** се прехласваха от великото слънце! Но..... Да се възхищават от уменията на летец от класа, Генерал и Президент!,могат само умните и интелигентни хора! За останалите ще замълча, те (а ние) сигурно знаем!!!
164
2
 
0
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Господин Радев, благодаря Ви, че от Франция споделихте с нас мечтите си. Рафал на който се повозихте - може би най-доброто в класа си, се оказа висока топка с цената си и за Катар. Не мисля, че искате наистина да добием многоцелеви изтребител - т.е. 1 многоцелеви изтребител - защото нямаме пари за повече. В края на крайщата, наистина ли искате изтребител за българските ВВС или просто бълвате мъгла всячески?
163
0
 
5
 
! Отговори
Казака преди 6 години
Г-н "анонимен" вместо да се гордееше с този президент злобееш.Следващия път като поканят Б.Б. на летището във Вашингтон ще Му организират да гаси пожар от запалени автомобилни гуми с кофпомпа.Ще има и копожарникар
162
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските самолети в момента са най добрите и стига сте писали дивотииии
161
3
 
2
 
! Отговори
rze преди 6 години
До 178 :Те руснаците немогат една кола да сглобят ,какво остава за изтребител..
160
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев не се радва за за България, а че бил в самолет ...?!Тоя селякк е болен !
159
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старият турски Ф-16 свали за 4 секунди модерния руски МиГ ...Руското не става за нищо.Освен за скраб.
158
2
 
2
 
! Отговори
extremist преди 6 години
НЕ Е КАТО ДА "ПИЛОТИРАШ" ПОЖАРНА, А...;.
157
2
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Някой виждал ли е Борисов да гаси пожар ?По моите наблюдения, като пламне някъде пожар и Борисов изчезва. Така беше, като горя Витоша и около Кресна.
156
2
 
6
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
До МИРО: 159 Аз също гласувах за Радев, макар че съм член на ГЕРБ.Но причината не е Радев , а че оная кукумявка тетка Цецка не бива да е български президент.
155
2
 
4
 
! Отговори
Питам преди 6 години
А какво ли би казал ако се качи на стария изпитан Ф-16 със съвременно оборудване?Класика в бранша.
154
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев и жена му пак се изложиха.
153
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фърчилков две думи не може да каже!Само мънка за Русия...?Ами България къде я забрави бе, Рундьо ?!Вземай си Десата и марш в Руската провинция!
152
6
 
8
 
! Отговори
МИРО: преди 6 години
БРАВО,ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ! СЪС СВОИТЕ КАЧЕСТВА,ВИЕ,ДОСТОЙНО ЗАЩИТИХТЕ ЧЕСТТА НА БЪЛГАРИЯ! ВИЕ СТЕ НАШ ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ!
151
4
 
8
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 6 години
До Анонимен: ДОБРЕ , АМА КОЛКОТО И ДА ПЛЮЕШ РАДЕВ ,СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАШ ПАК ЗА НЕГО НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. ЗАЩОТО 75 % ОТ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ТОВА. ТУК ГРЕШКА НЯМА -ВТОРИ МАНДАТ ЩЕ ИМА И СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИТЕ *** ДА СЕ ПРИГОТВЯТ ЗА БЕЗСЪНИЕ. СПРАВКА - ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ.