Източване на болници, НЗОК... БСП иска общи решения за здравето

Червените са и за наказателна отговорност за реекспорт на лекарства
7 дек 2017 12:13, Василия Пейчева
10
Източване на болници, НЗОК... БСП иска общи решения за здравето
Снимка: БТА, архив

БСП призова за надпартийно и общо политическо съгласие за създаването на нов модел в здравеопазването. От левицата очертаха временните и дългосрочните мерки за справяне с проблемите в сектора.

Червената лидерка Корнелия Нинова заяви, че вече са внесли проекторешение за забрана за лицензиране на нови болници. Утре пък ще внесат предложението държавните и общински болници да бъдат пререгистрирани от търговски дружества в лечебни заведения.

Още по темата

Следващата седмица от левицата ще поискат промени в Наказателния кодекс, които да водят до наказателна отговорност за реекспорта на лекарства.

Според Нинова, за да стане това, трябва да се търси истински разговор за нов модел в здравеопазването без политическа ревност.

"Това няма да е моделът на БСП, ГЕРБ или на пациентите, а българският модел", настоя Нинова и уточни, че си дават срок този дебат да се случи до края на март следващата година.

От "Воля" също обявиха своите приоритети за промени в здравеопазването. От партията на Марешки искат децентрализация и премахване на монопола на НЗОК, както и единен регистър на заболяванията в България.

Пламен Христов от "Воля" обаче разкритикува предлагания мораториум от левицата.

"Не може за всяко нещо, с което не можем да се справим, да налагаме мораториум. Не може, когато ме боли пръстът, да го ампутираме, за да няма вече какво да ме боли. Трябва да се справим с кражбите в здравеопазването и да се засили контролът", отсече той.


10
Още от
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ 1

Всички фирми , които не са от БСП имат право на печалба . Терористичната партия БКП-БСП трябва да гладува , защото 50 години граби и убива народа .
9
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Всички крадат и укриват данъци и после няма пари. Който реши да спазва правилата го принуждават да се откаже от това и напуска България. Дали е БСП ,ГЕРБ или ДПС всички добрали се до власт крадат като за последно,защото няма никой в затвора и се чувстват безнаказани. Сега с далаверата с лекарствата ще го отнесе сириеца, а други прибират парите.
8
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 7 месеца
КАК МОЖЕ Буржуазна Самосъхраняваща се Партокрация- ДА ИМА ЦВЯТ -/ПА БИЛ ТОЙ И ЧЕРВЕНДАЛЕСТ /??? ПЛОСЪК ДАНЪК ...А...А ??? УСРАН ГЕЙ ИМ Е ВОЖД...А...А !!! СВИНАРЯТ ГЕРГОВ ; ВОЕННИ ТЪРГОВЦИ; КУФАРЧЕТАТА С ПАРИ НА РАБОТНИЦИТЕ; ГЕПЕНЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ... И ТАК ДАЛЬЕ ... И ТАК "ЗА НАМИ "!!!!!!
7
4
 
5
 
! Отговори
смешки преди 7 месеца
Здравеопазването в България е на това дередже , заради престъпната , безродна партия БКП/ БСП . БЪЛГАРИЯ още дълги години няма да се в възстанови от злодейския , кървав КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ !!!!!!!!!!! 50 години терор и безвремие през т. нар. СОЦИАЛИЗЪМ , толкова години ще са необходими за да станем нормална държава ...........
6
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
Клоуните пак ще искат. То в библията е казано - поискай и ще ти се даде, ама за безбожници не се отнася :)
5
1
 
8
 
! Отговори
65 преди 7 месеца
Не се казва източване,преточване на здр.каса.И си го правят самите лекари.И си печелят незаконно ,законни пари.А на нас ни източват кръвчицата,ама не ПКК.
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Комунистически простотии, забраняваме това, забраняваме онова, национализираме, проблема нараства, нашите хора грабят от държавната трапеза, кой колкото може. Проблема не е толкова в болниците, да не говорим за частните такива, а в онова недоразумение НЗОК, което доказва непрестанно, че пари не може да управлява.
3
4
 
21
 
! Отговори
Пешо шматката преди 7 месеца
Поне със здравето на хората да не се търгуваше. Каквато и клетва да дадат докторите, алчността, завистта, ненаситоста, при тях е несравнимо. Всички са така, станали са доктори за да смучат “кръвчицата„ на болните. /Опаа има 5% не са такива./ Вижте само колко министри се смениха, колко обещания, какви реформи щели да сторят и какво, видят ли изворчето- НЗОК с народните пари всичко друго се забравя. С покровителството но МВР, МС, НС, крадат, злоупотребяват и умъртвяват. Това видяхме през прехода
2
2
 
17
 
! Отговори
ФАМИЛИЯ СТАЙКОВИ преди 7 месеца
държи на 2 линия ХОТЕЛ в Слънчев бряг с 400 стаи и всяка година се пръска по шевовете от "болни" , които ползват 50% доплащане от Здравната каса. Ама като ги питаш по телефона нямат места от май до септември. 30 млн смучат всяка година
1
2
 
12
 
! Отговори
ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ преди 7 месеца
куче влачи диря няма. То не беше гонене на ВЪЛКА, безплатно саниране, не беше РЕМОНТ на ремонта, все наказват фирми за ЦАРИГРАДСКО МОРЕ, ама всяка година все едни и същи лапат парите, които ГЕРБ щедро им раздава