Източване на болници, НЗОК... БСП иска общи решения за здравето

Червените са и за наказателна отговорност за реекспорт на лекарства
7 дек 2017 12:13, Василия Пейчева
10
Източване на болници, НЗОК... БСП иска общи решения за здравето
Снимка: БТА, архив

БСП призова за надпартийно и общо политическо съгласие за създаването на нов модел в здравеопазването. От левицата очертаха временните и дългосрочните мерки за справяне с проблемите в сектора.

Червената лидерка Корнелия Нинова заяви, че вече са внесли проекторешение за забрана за лицензиране на нови болници. Утре пък ще внесат предложението държавните и общински болници да бъдат пререгистрирани от търговски дружества в лечебни заведения.

Още по темата

Следващата седмица от левицата ще поискат промени в Наказателния кодекс, които да водят до наказателна отговорност за реекспорта на лекарства.

Според Нинова, за да стане това, трябва да се търси истински разговор за нов модел в здравеопазването без политическа ревност.

"Това няма да е моделът на БСП, ГЕРБ или на пациентите, а българският модел", настоя Нинова и уточни, че си дават срок този дебат да се случи до края на март следващата година.

От "Воля" също обявиха своите приоритети за промени в здравеопазването. От партията на Марешки искат децентрализация и премахване на монопола на НЗОК, както и единен регистър на заболяванията в България.

Пламен Христов от "Воля" обаче разкритикува предлагания мораториум от левицата.

"Не може за всяко нещо, с което не можем да се справим, да налагаме мораториум. Не може, когато ме боли пръстът, да го ампутираме, за да няма вече какво да ме боли. Трябва да се справим с кражбите в здравеопазването и да се засили контролът", отсече той.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ 1

Всички фирми , които не са от БСП имат право на печалба . Терористичната партия БКП-БСП трябва да гладува , защото 50 години граби и убива народа .
9
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Всички крадат и укриват данъци и после няма пари. Който реши да спазва правилата го принуждават да се откаже от това и напуска България. Дали е БСП ,ГЕРБ или ДПС всички добрали се до власт крадат като за последно,защото няма никой в затвора и се чувстват безнаказани. Сега с далаверата с лекарствата ще го отнесе сириеца, а други прибират парите.
8
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 10 месеца
КАК МОЖЕ Буржуазна Самосъхраняваща се Партокрация- ДА ИМА ЦВЯТ -/ПА БИЛ ТОЙ И ЧЕРВЕНДАЛЕСТ /??? ПЛОСЪК ДАНЪК ...А...А ??? УСРАН ГЕЙ ИМ Е ВОЖД...А...А !!! СВИНАРЯТ ГЕРГОВ ; ВОЕННИ ТЪРГОВЦИ; КУФАРЧЕТАТА С ПАРИ НА РАБОТНИЦИТЕ; ГЕПЕНЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ... И ТАК ДАЛЬЕ ... И ТАК "ЗА НАМИ "!!!!!!
7
4
 
5
 
! Отговори
смешки преди 10 месеца
Здравеопазването в България е на това дередже , заради престъпната , безродна партия БКП/ БСП . БЪЛГАРИЯ още дълги години няма да се в възстанови от злодейския , кървав КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ !!!!!!!!!!! 50 години терор и безвремие през т. нар. СОЦИАЛИЗЪМ , толкова години ще са необходими за да станем нормална държава ...........
6
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 месеца
Клоуните пак ще искат. То в библията е казано - поискай и ще ти се даде, ама за безбожници не се отнася :)
5
1
 
8
 
! Отговори
65 преди 10 месеца
Не се казва източване,преточване на здр.каса.И си го правят самите лекари.И си печелят незаконно ,законни пари.А на нас ни източват кръвчицата,ама не ПКК.
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Комунистически простотии, забраняваме това, забраняваме онова, национализираме, проблема нараства, нашите хора грабят от държавната трапеза, кой колкото може. Проблема не е толкова в болниците, да не говорим за частните такива, а в онова недоразумение НЗОК, което доказва непрестанно, че пари не може да управлява.
3
4
 
21
 
! Отговори
Пешо шматката преди 10 месеца
Поне със здравето на хората да не се търгуваше. Каквато и клетва да дадат докторите, алчността, завистта, ненаситоста, при тях е несравнимо. Всички са така, станали са доктори за да смучат “кръвчицата„ на болните. /Опаа има 5% не са такива./ Вижте само колко министри се смениха, колко обещания, какви реформи щели да сторят и какво, видят ли изворчето- НЗОК с народните пари всичко друго се забравя. С покровителството но МВР, МС, НС, крадат, злоупотребяват и умъртвяват. Това видяхме през прехода
2
2
 
17
 
! Отговори
ФАМИЛИЯ СТАЙКОВИ преди 10 месеца
държи на 2 линия ХОТЕЛ в Слънчев бряг с 400 стаи и всяка година се пръска по шевовете от "болни" , които ползват 50% доплащане от Здравната каса. Ама като ги питаш по телефона нямат места от май до септември. 30 млн смучат всяка година
1
2
 
12
 
! Отговори
ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ преди 10 месеца
куче влачи диря няма. То не беше гонене на ВЪЛКА, безплатно саниране, не беше РЕМОНТ на ремонта, все наказват фирми за ЦАРИГРАДСКО МОРЕ, ама всяка година все едни и същи лапат парите, които ГЕРБ щедро им раздава