След номерата с "Каролев" – спират колата от движение

Решено: Няма да свалят номерата при изтекла книжка!
7 дек 2017 07:20,
41
След номерата с "Каролев" – спират колата от движение
Снимка: Facebook

Номерата на колите няма да се свалят заради изтекла книжка. Това решиха в сряда депутатите от транспортната комисия, които гласуваха на второ четене промени в Закона за движение по пътищата.

Мнозинството прие, че санкцията трябва да бъде временно спиране на колата от движение.

Повечето депутати бяха съгласни, че мярката със слагане на автомобила на трупчета за 6 месеца заради изтекла книжка е прекалено крайна, и заявиха готовност да я променят.

Темата повдигна икономистът Владимир Каролев, след като номерата на неговия автомобил бяха свалени заради изтекла шофьорска книжка.

Още по темата

И зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов се съгласи, че прекратяването на регистрацията на автомобила е прекомерно като санкция.

Степента на обществена опасност не би трябвало да се приравнява с шофиране без книжка, употреба на алкохол и наркотици. Той предложи санкцията да бъде сменена със спиране от движение на автомобила.

Депутатът от БСП и зам.-председател на комисията Георги Свиленски предложи този текст да отпадне изцяло и да остане глобата от 100 до 300 лв., а другите санкции да се разглеждат при изготвянето на изцяло нов закон, което предстои.

Свиленски припомни, че преди 2 г. този текст е бил приет с аргумента, че не може да се прави разлика между човек, който шофира без книжка, и шофьор с изтекло свидетелство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Потърпевш2 преди 6 години
Бързо ни взеха номерата и то неправомерно, а сега ще чакаме половин година да обнародват.Вече два месеца си чакам наказателното, но като гледам и за него ще трябва половин година време.
38
0
 
2
 
! Отговори
Потърпевш преди 6 години
В крайна сметка кога ще го обнародват, защото до тогава не важало нищо.
37
1
 
4
 
! Отговори
Киро с флекса преди 6 години
можем ли да коментираме номерата на каролев по форуми и паланки, като за фалирала банка? питам, само. каролев, сеш се кой съм?
36
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 6 години
Какво ли не измислят само глоби да събират.През лятото слънце свети-карай със светлини,ако си пешеходец сигурно фенер трябва да носиш.Почна много да ми идва от тая милиционерщина! Затова оттук нататък на всички избори ще гласувам с онова квадратче-не подкрепям никого! Целта е да съберем >50% такива гласове да видим после КОЙ ще влезе в НС.Ако влезе да го питаме ЗАЩО е влязъл !
35
1
 
3
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Бас ловя че закона ще влезе в сила със задна дата че да може Каролев да си прибере номерата.
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32 и Авера 17Ако пишеш с цел да остроумничиш, не ти се получава.На линейкаджията с изтекла книжка ще му спрат личния автомобил или ще му свалят номерата, или какъвто закон приемат. Друг е въпросът, кой ще спре линейка за проверка на документи. Ако шефът на НС е с изтекла ЛК, може и временно някой да го замества, ако им е толкова важно, човекът да е с изрядни лични документи.В сайта продължават да пишат някакви дървени философи, които правят сравнения лишени от логика.
33
1
 
1
 
! Отговори
Lopata преди 6 години
Carolev ela ve shi ti dam edna iv kolichka s 3 kolela s bateriiki...firari ...moe da odi bez tavelki i bez knija...i po trotoara odi, o...ako imash trotoar, de...
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
интересно, ако на шофьор от бърза помощ преди 2 дни му е изтекло свидетелството (а те са доста натоварени, повярвайте ми), спираме линейката от движение и оставяме пациентите да *** ли? нема такава държава.
31
5
 
1
 
! Отговори
До една преди 6 години
Обществото какво е виновно, че ти си се омъжила за един забраван. Той като забравя, ти му напомняй, че му изтича срока на книжката.Законите трябва да са още по строги, защото до сега като бяха меки какво се получи. Връчили на един електронни глоби за 26 хиляди и какво да не би да ги съберат?
30
0
 
9
 
! Отговори
До шофЕра № 27 преди 6 години
Ти първо се научи да пишеш, пък после ръсИ акъл!?Масово неграмотни карат с купени книжки, дрогирани и пияни, нелегални таксита без никакви документи, те са хванали за гушата свестните хора??? И все за пари, нали!?
29
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
Айде сега тия 240 дето сътвориха тази глупост -да му дадат на Каролев по 100 лв. от заплатата си. Щото може да е секакъв ама им свърши работата.
28
0
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Хайде във връзка с този 1 мрлд. (според доста статии в медиите) изхарчен за електронното правителство досега, три месеца преди да изтекат лични документи (ЛК, задграничен паспорт или шофьорска книжка), КАТ и МВР да ти изпращат автоматично SMS и e-mail (задължително и двете), за да те информират за датата на изтичане, както и началото на всеки месец следват трите месеца, също накрая и всяка седмица и предпоследния ден. И това е безплатна възможност, която държавата чудно защо още не е приела.
27
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето как номерата на един нагъл шоферски водят до часове безплодни парламентарни дебати, които плащаме с данъците си. Е, как да обичаш шоферите?!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия са много зле, ама то така, като не слизаш от служебната кола с допълнителните привилегии за движение, не разбираш как е сред останалите.Не реалистични за стандартите ни глоби, никаква събираемост сред едни съсловия, никакъв контрол за текущите закони и само мислят нови и нови.
25
3
 
33
 
! Отговори
Питам преди 6 години
С какво шофьор с изтекла или забравена книжка е по опасен за движението от останалите.Тези законотворци не разбраха че не снижката кара колат , а шофьора.Колата не е виновна и не бива да се наказва.Ами гражданската отговорност на кола?Колата не е гражданин и не може да носи отговорност.ГО трябва да е на шофьора и да важи за всички коли коита кара.Много ли е сложно господа "законотворци"?
24
1
 
7
 
! Отговори
ТРФ преди 6 години
прав си г-н министър само че доста късно увряхте
23
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да не ги свалят? Като си плати наказателното постановление и подмени книжката тогава да му ги връщат.
22
2
 
23
 
! Отговори
Бабината преди 6 години
Избора ни на некадърни управници е същия е също като на избора на пияниякойто си избрал партньорка за вечерта а на сутринта като я видял на трезво се изплашил. Нашата работа е еднотипна с пияния, но за да не се плашим 4-ри години, трябва през целия период да сме пияни или като ходим на избори да сме трезви и да мислим.
21
2
 
26
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Швед 10 Прав си приятел.Заради 2-3 случая но катастрофи годишно , наказват 1 000 000 инвалиди с двете заболявания. И как ще лишиш хора в 21век да се възползва от собствеността си по медицински причини?Явно разбраха че не реагираме и могат да ни газят както си искат.Не бива да го допускаме.
20
0
 
32
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Нали казваха че при свалени номера след изтичане на наказанието регистрацията се въстановява автоматично и се връщат номерата. А сега нова регистрация с всички свързани с това разходи.Извод : Кой каквото и да казва, знай че става въпрос за пари.Има още една цел, колко може повече до ни е гадничко.А иначе безопасното движение , кучета го яли.***.