Еврошефството – шанс да се види, че Балканите не са буре с барут

ГЕРБ призова за още усилия за интеграцията на ромите
8
Еврошефството – шанс да се види, че Балканите не са буре с барут
Красимир Велчев. Снимка: архив, Булфото

България скоро ще поеме председателството на ЕС и това е нашият шанс да покажем, че Балканите не са буре с барут, смята шефът на парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев от ГЕРБ.

Според него религиозната нетърпимост и езикът на агресията и омразата са опасни и няма нищо по-рисково сега от нетолерантността към различните общности.

"Нека заедно да вървим по пътя на съгласието, сигурността и мира", призова той в декларация от името на ГЕРБ по повод 10 декември – денят, на който през 1948 г. Общото събрание на ООН приема всеобщата декларация за правата на човека.

Велчев настоя, че трябва да се положат още усилия за продължаване на интеграцията на ромското население и активното му включване в обществения живот.

"Защитата и спазването на човешките права е и трябва да бъде споделена грижа и отговорност не само на всички нива на управление, но и на всички граждани", настоя депутът от ГЕРБ.

Според него равенството на всички и спазването на човешките права допринасят за баланса в обществото, а тяхното гарантиране е не само етично оправдано, а и действителен залог за мир и благополучие.

Велчев припомни, че не може да съществува гражданско общество, ако не бъдат гарантирани правата и автономността на човешката личност.

"Въпросът за човешките права заема важно място в дневния ред на всички страни и днес е особено необходимо да подчертаем ролята и значението на първия документ за защита на правата на човека, който по-късно става основа на Европейската конвекция за защита на правата на човека и основните свободи. Човешките права, демокрацията и върховенството на закона за основни ценности на Европейския съюз. Приетата през 1991 г. Конституция на България се залага на най-важните европейски стандарти в областта на защитата на правата на гражданите. България е ратифицирала и всички международни конвенции, свързани с човешките права и свободи”, обясни той.

"Като страна членка на ЕС държавната политика на България в сферата на правата на човека е насочена към осигуряване на равенството на всички български граждани, независимо от етническата им принадлежност, вероизповедание и социална ориентираност", допълни още Велчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
да се чете преди 6 години
Еврошефството - шанс да се напълнят джобовете на нашите фирмички със стотици милиони левове
6
0
 
4
 
! Отговори
6 преди 6 години
Балканите никой не ги бръсне са слива !
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tapo iskasvane no toja ot snimkata saschto kazo dr ot gerb e nil bkp 4len i priatel na rusija bojadjiite se snajat.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ИМ свършат ромите, баси как ще обеднеят и цел свет нема да чуе за нас/ ТЯХВие представяте ли си ква TRAGEDY?
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврошефството трошенена едни милиарди, докато няма пари и лекарства за тежкоболни хора и деца. Колко бавареца купихте за сметка на народа да возите оялите,взимащи огромни заплати бюрократи които никой даже не ги е избрал да го представляват.
2
0
 
16
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Интеграция на недосегаемите=усвояване на средства и нулеви резултати. Интеграцията е невъзможна ако не е желана, а тя не е, понеже е лесно да не работиш нищо и държавата да ти плаща за това.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние не сме започвали много съюзи но със сигурност ги завършваме