Каракачанов: Промяната на договори е притеснително!

Лидерът на ВМРО чака коментара на ДПС за думите на Ердоган
Обновена: 8 дек 2017 16:46 | 8 дек 2017 14:45, Василия Пейчева
53
Каракачанов: Промяната на договори е притеснително!
Снимка: архив "Булфото"

Всяко изявление за отмяна на международни договори и промяна на граници е повод за притеснение. Това коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод искането на турския президент Реджеп Ердоган за ревизия на Лозанския договор, в светлината на защитата на правата на мюсюлманското /турско/ малцинство в Западна /Гръцка/ Тракия.

На въпрос дали трябва България да излезе с официална позиция по случая, Каракачанов настоя, че едва ли има политическа партия у нас, която да се съгласи, че някой може да претендира за промени на границите и отпадане на международни договори, които гарантират суверенитета. Позицията на всички трябва да е еднаква, но питайте ДПС, допълни той.

Още по темата

"Интересно е, че Ердоган се е загрижил за малцинствата в Западна Тракия. Но за кои малцинства, там има едно население, което говори български език. Той май говори само за турците там", добави военният министър.

Каракачанов е категоричен, че в Бългирия се гарантират равни права на гражданите, без значение от етническата и религиозната принадлежност.

"България е достатъчно зряла държава, за да има нужда някой да гарантира правата на български граждани на наша територия", заключи той.

Каракачанов обясни и че на среща с премиера малко по-рано са обсъдили поддръжката на самолетите "Спартан".

"Премиерът държи и следващата година да се отделят средства за ремонт на казармите, където работят или живеят военнослужещи", каза още Каракачанов и допълни, че това ще стане в рамките на 2-3 години, като ще се започне с най-спешните ремонти.

Запитан дали може изтребителят "Рафал", който бе пилотиран във Франция от президента Румен Радев, да бъде включен в избора за нов боен самолет, Каракачанов се усъмни дали можем да си го позволим.

"Може, но въпросът е дали имаш необходимите средства да си го позволиш. Един такъв самолет е около 100 млн. евро. Ако имаш възможност да си ремонтираш "Опел"-а, не мечташ за Мерцедес", коментира Каракачанов.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоган е прекалено настъпателен. Не отстъпва позиции. Грузинците по принцип са си такива. Сталин, Наакашвили. Но за разлика от Саакашвили Ердоган управлява силна държава и турците му вярват. Толкова е хитър, че от една страна прие бежанци от други засели 300 Хил."китайци" (уйгури) в Сирия при тюркмените за да засили демографското присъствие там. Сега гледа към Гърция и п.о.маците там и към ромите.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Осман Кога изтече договора за Аляска ,тогава и Лозанският .
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Осман Глупости !
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Червенгербер, какви оди и псалми припяваше преди няколко дни за Ердоган . По турчин и от турците . ГЕРБ първи туркумани .
24
4
 
8
 
! Отговори
Осман преди 2 години
Лозанския договор има давност. Изтича през 2023 година. Не касае България а Гърция и Турция.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 20 Ама туркумана от Банкя не мисли това .
22
0
 
8
 
! Отговори
До: Каракапанов преди 2 години
По време на Възродителен процес никой не ни е питал , сега какво ни питат
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не поиска нещо от Тиквун Трети, че веднага ще го даде.
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция не е платила на България за Източна Тракия. Разваляме договора и връщаме обратно границата по Лондонския мирен договор - Мидия - Енос.
19
0
 
12
 
! Отговори
учуден преди 2 години
Така ли се променят граници? Защо за да се вдига авторитете политиците говорят глупости и най лошото е че веднага глупавия народ се вързва. В този толкова информиран и наситен с информация свят, как може толкова народ да се вързва на тези глупости...
18
0
 
7
 
! Отговори
аа преди 2 години
Ердоган пак им даде поле за изява :) Иначе хич ги няма....
17
15
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 2 години
До 12 (Галям патриот),
"Патриота душа дава, но не свойта душа братко, а душата на народа. "
Х. Ботев

Вече не е актуално да си патриот, защото патриотизма е за простият и интелектуално сакат народ. За умният човек по-важен е просперитета, духовното израстване и самоусъвършенстването!
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Тиквочът наскоро за пореден път възхвали Ердоган.Сега естествено ще се покрие в миша дупка.А и патреотете нещо много плахо го дават.
15
1
 
3
 
! Отговори
Бож. преди 2 години
Защо да е лошо- нека Българо-гръцката граница мине между Смирна и Троя,пък да видим дали ще е лошо!
14
3
 
12
 
! Отговори
Анадолец преди 2 години
Вместо да търсите под вол теле всеки път от думите на Ердоган...си оправете житейните проблеми...щот гърците не казаха нищо, са разбрали неговите думи, на Вас какво ви става!???!! :-)
13
4
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 2 години
До 9,
Стига сте говорили глупости! Ако Италия си върне земите от времето на Цезар, би трябвало да простира по цялото Средиземноморие и близкият изток!!
12
4
 
14
 
! Отговори
Питащ Патриот преди 2 години
Каракачанке охранена и пълна, ти по-добре кажи кога ще променим границите така, че ние да си върнем Западните Покрайнини и Македония, ти нали уж беше от ВМРО, а това е уставната цел на ВМРО!!
11
6
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 2 години
И на целия този фон, Нинова взела да налива масло в огъня. Ето защо политиката на Баце е правилна-две натовски държави ще влязат във военен конфликт!! Германия далеко и не ѝ е толкова напечено,така че може да си приказва всичко! Баце ако трябва и д...е да дава, но мир да има. Защото МИРЪТ е най-важен!
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ер малък що не вземе да се притесни за турците в Германия например и да прави подобни изказвания като иде на посещение в Берлин? Нали там е най-голямата общност на турчаляци?!? Да ходи първо там да претендира.
9
5
 
10
 
! Отговори
Исти преди 2 години
Не е лошо да бъде ревизиран Лозанския договор: Българската граница трябва да мине по линията Мидия- Чорлу а гръцката- в западна Мала Азия около Ефес и Смирна.