Каракачанов: Промяната на договори е притеснително!

Лидерът на ВМРО чака коментара на ДПС за думите на Ердоган
Обновена: 8 дек 2017 16:46 | 8 дек 2017 14:45,
53
Каракачанов: Промяната на договори е притеснително!
Снимка: архив "Булфото"

Всяко изявление за отмяна на международни договори и промяна на граници е повод за притеснение. Това коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод искането на турския президент Реджеп Ердоган за ревизия на Лозанския договор, в светлината на защитата на правата на мюсюлманското /турско/ малцинство в Западна /Гръцка/ Тракия.

На въпрос дали трябва България да излезе с официална позиция по случая, Каракачанов настоя, че едва ли има политическа партия у нас, която да се съгласи, че някой може да претендира за промени на границите и отпадане на международни договори, които гарантират суверенитета. Позицията на всички трябва да е еднаква, но питайте ДПС, допълни той.

Още по темата

"Интересно е, че Ердоган се е загрижил за малцинствата в Западна Тракия. Но за кои малцинства, там има едно население, което говори български език. Той май говори само за турците там", добави военният министър.

Каракачанов е категоричен, че в Бългирия се гарантират равни права на гражданите, без значение от етническата и религиозната принадлежност.

"България е достатъчно зряла държава, за да има нужда някой да гарантира правата на български граждани на наша територия", заключи той.

Каракачанов обясни и че на среща с премиера малко по-рано са обсъдили поддръжката на самолетите "Спартан".

"Премиерът държи и следващата година да се отделят средства за ремонт на казармите, където работят или живеят военнослужещи", каза още Каракачанов и допълни, че това ще стане в рамките на 2-3 години, като ще се започне с най-спешните ремонти.

Запитан дали може изтребителят "Рафал", който бе пилотиран във Франция от президента Румен Радев, да бъде включен в избора за нов боен самолет, Каракачанов се усъмни дали можем да си го позволим.

"Може, но въпросът е дали имаш необходимите средства да си го позволиш. Един такъв самолет е около 100 млн. евро. Ако имаш възможност да си ремонтираш "Опел"-а, не мечташ за Мерцедес", коментира Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Притеснителното изказване на Ердо се състоеше в това, че бащицата наш и кабинета му, в който патриотите са партньори, са му най-любими от всички в Европа. От там и нуждата да се говори уж нещо против южния съсед. Но не е ясно, ще има ли формален акт на властта, или приказките ще са само за вътрешна консумация.
44
0
 
1
 
! Отговори
Сеирджия преди 6 години
До Таийп 32Bok!
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ченгетата да мълчат !
42
4
 
5
 
! Отговори
Коня преди 6 години
Много лесно ще продадеш България на Турция за жълти стотинки. Ердоган не ти е предложил оферта, иначе веднага ще приемеш, ако е за милиарди.
41
1
 
0
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
До АнонименБАН вече е в ръцете на българските изобретатели.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема вече и БНА.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нема ги вече братушките.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДНЕС ЗА БОКО - НИЩО. ЗАМИНА НА ЕКСКУРЗИЯ В БЕЛГРАД.МЕЖДУ ДВЕ ЕКСКУРЗИИ СЕ ОТБИВА ЗА ЕДИН ДЕН В СОФИЯ И ТОГАВА ИМА ПО ЧЕТИРИ-ПЕТ ПУБЛИКАЦИИ ЗА НЕГО.
37
1
 
10
 
! Отговори
История даге преди 6 години
Тия патриоти История не са ли чели ?Истинската от преди 1944.За ПСВ да са чували поне да погледнат картата от 1915 година България е два пъти по- голяма от сега,но 50% са и взети и не от Турция тогава сме съюзници с турците. Гръцките кланета на българи в Беломорска тракия?Да прочетът поне дневника на Димитър Маджаров където пише как са пазили българските бежанци заедно с турски войници 1920г....
36
1
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Яне Сандански е казал: "Робът се бори за свобода (разбирай патриотизъм), а свободният за СЪВЪРШЕНО.".
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАРАКАЧАНОВ НАЛИ ХОДИ С БОРИСОВ НА ЦЕЛУВАНИЕТО С ЕРДОГАН, КАКВО ПИЩИ СЕГА.МАЙ МАРЕШКИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПРАВ КАТО КАЗА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ТРИТЕ ПРАСЕТА И ТРИМАТА ***.
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имахме президент като Ердоган и ако бяхме работливи като турците отдавна да сме си върнали трите морета. А то имаме трапезен войвода и 80%.
33
2
 
12
 
! Отговори
До Таийп преди 6 години
Май си прекалил с пиенето. Народа го казва, гладна кокошка просо сънува. Ердоган дълго няма да живее още. Ще ги утепат американците, кпрдите или тези които невинни натика по затворите. Да му мислят слепите последователи, ще заместят невинните които обвини в преврат. И как ще превземе Славянските земи, ще напада ли? И ще воюва срещу всички? Пил си бензин вместо ракия. Отиди и се запали, преди да те набарат и счупят турската ти му//тра.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2023 година... Лозанския договор свършва...
31
3
 
5
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Очевидно редателите от герб не ги притеснява... Сега ако имахме ЮП русия и ес щяха да го пазят....., но заради герб и бб и козяк имае ТУРСКИ!
30
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Ердоан е световен лидер. В момента подготвя гърците ... ""...............Ердоган е поредния азиатски диктатор ... подобно на путин и останалите уплашени за кожата си диктатори.Времето на средновековните диктатори отдавна е в историята, съдбата на съвременните диктатори ще бъде незавидна и те го осъзнават много добре, затова са уплашени.
29
21
 
13
 
! Отговори
Таийп преди 6 години
Ердоан е световен лидер. В момента подготвя гърците, но краткосрочно ще върнем загубените в Сирия, Ирак и чак до Йемен османски земи. Те са богати на петрол. Балканите ще почакат, няма къде да бягат. Още две десетилетия и помаци, турци и ислямизирани роми сами ще отворят вратите отвътре. Почти без съпротива. Дотогава хората ще завидят на установеният ред по закона на шериата.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Debel torbalan toa na snimkata gore
27
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Remont na Opela-a, a??? Ili na ruskite bokluci, dolna ruska podlogo!
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е прекалено настъпателен. Не отстъпва позиции. Грузинците по принцип са си такива. Сталин, Наакашвили. Но за разлика от Саакашвили Ердоган управлява силна държава и турците му вярват. Толкова е хитър, че от една страна прие бежанци от други засели 300 Хил."китайци" (уйгури) в Сирия при тюркмените за да засили демографското присъствие там. Сега гледа към Гърция и п.о.маците там и към ромите.