Симеонов за Банско: Подхвърлят си топката за втория лифт!

Той коментира и Ердоган в Гърция: "Това е провокация!"
Обновена: 8 дек 2017 12:11 | 8 дек 2017 10:15, Петя Славова
29

След като правителството на премиера Бойко Борисов пое курс към пълно удовлетворяване на инвеститорските намерения за разширяване на ски зоната в Банско, кабинетът реши да отложи със седмица промяната на концесионния договор на екоминистерството с фирмата "Юлен".

Премиерът разпореди също така да бъде направена обществена дискусия за промяната на концесионния договор.

Още по темата

"Борисов просто си изсмука от пръстите няколко аргумента, за да може да отложи разглеждането на договора. Причина е, че има неистов страх от "Зелените", които отново могат да блокират "Орлов мост" с протестните си действия", посочи вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на "България сутрин".

Той заяви, че е подготвил решение на Министерския съвет, което е било съгласувано с всички институции още през 2013 година,съобщава Bulgaria ON AIR.

"Стана ясно, че причината то да не се приеме е предварителна договорка. Министър-председателят и министърът на туризма започнаха да си прехвърлят топката. Истината е, че изграждането на този втори лифт в Банско ще реши проблема със задръстванията и километричните опашки", категоричен бе Симеонов.

Той също така коментира гръцкия президент Прокопис Павлопулос, който отхвърли ревизия на международния договор, определящ границите между Гърция и Турция, поискана от Реджеп Ердоган по време на историческата си визита в Атина.

"Това е провокация от страна на турския държавен глава. Нормално е Гърция да реагира, тъй като именно тя е засегнатата в случая страна. България също ще излезе със своето становище. В подобни ситуации обаче не е хубаво да се бърза, за да може всяко едно решение да бъде добре обмислено", посочи в студиото на "България сутрин" вицепремиерът Валери Симеонов.

По думите му "Обединени патриоти" ще се обявят категорично против всякакви подобни претенции и ревизии за териториални граници към настоящия момент на Балканите.

"Това би било взривоопасно. България може да има много по-основателни искания към териториите на Македония, но все пак сме подписали Договор за добросъседство. Трябва да запазим добрите си отношения с тях", допълни Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
7
 
! Отговори
Унуфри преди 6 години
Добринище е на само 5 километра и не се ползва пълноценно.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си заслужава да си унищожим най-красивата планина заради някакви скиори и мутри искащи да строят хотели, после да дерат кожи с цени, ама да плащат по 500лв на месец заплата на работник..
5
7
 
5
 
! Отговори
лоу кост преди 6 години
Няма да ни позволят лоу кост ски в Банско, защото ги конкурираме яко. Така изтърваха самолетите с лоу кост компаниите и Ал Италия и Ер Берлин фалираха... Банско е точно в алпийския сегмент между 2000 и 3000метра височина и няма да ни се позволи да "пиратстваме" във високодоходния туризъм. Виж- Берковица, Витоша, Пампорово до 2000 метра планини и с трактор да ги изорем- проблем няма да има... Колкото и да броим белоопашатите гъски европейските "холандци" няма да ни пуснат- за мангизи е.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
втори лифт е само предтекст да се даде 10 пъти повече гора, която ще бъде изсечена и на нейно място да се направят нови писти, заведения и какво ли не, така че не става дума за втори лифт, а за разширяване на ски зоната: застрояване на още търговски обекти, включително и нови ски писти, което означава поголовна сеч. не случайно ЮНЕСКО наблюдават случая и ако това стане Пирин ще бъде премахнат като обект, но по-важното е, че ски мафията ще спечели на наш гръб
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Татарин!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
алчни алчни селяни разрушете всичко отсечете всички дървета да останат голи поляни да .... и селяните ви алчни нямате наяване пфу ама тя природата ще ви накаже вас
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На селяните в Банско им един лифт им е много.