След кроежите на Ердоган: Външно извика посланика на Турция

Дискусията по съществуващи граници не е от полза, обяви МВнР
8 дек 2017 14:23,
84
След кроежите на Ердоган: Външно извика посланика на Турция
Снимка: архив "Булфото"

Българското външно министерство извика на разговор посланика на Турция у нас Хасан Улусой ден след като турския президент Реджеп Ердоган заговори за нови граници на Балканите.

Вчера държавният глава на Турция бе на историческо посещение в Атина. По време на него той поиска ревизия на Лозанския договор от 1923 година, който определя границите с Гърция.

Още по темата

"България смята, че дискусия по мирни договори и съществуващи граници не е от полза за международната общност и стабилността в региона", се казва в позицията на МВнР по изявлението на Ердоган.

От Външно са категорични, че всяка ревизия на международни договори може да се извършава само по взаимно съгласие между страните.

"Надяваме се, че нашите съседи ще продължат по пътя на диалога, основан на европейските ценности и принципи в интерес на мира и сигурността в региона, което бе обсъдено днес на среща с посланика на Република Турция в МВнР", допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Народ, който не иска да храни собствената си армия не след дълго ще храни чужда."Наполеон Бонапарт
71
1
 
5
 
! Отговори
ДАНС работи ли преди 6 години
Не се връзвайте на провокатори из форумите, на тях това им е целта - да всяват смут. Но институциите трябва да се задействат за подобни провокатори и реакцията на държавата трябва да е адекватна и сурова! Иначе за мечтаещите "турци" - генетични изследвания показват, че турците в България са малко, мюсюлманите са помаци (БЪЛГАРИ-мохамедани) и *** с промити мозъци (държавата има вина). В Кърджали мюсюлманите са под 50%, другото са лъжи. А Osman, една прашинка Българска земя няма да ви дадем!
70
21
 
2
 
! Отговори
Osman преди 6 години
Кърджали и Делиормана са турски
69
11
 
1
 
! Отговори
Osman преди 6 години
Бг да го духа . Не може български *** да казват какво да правят Турците. Българите са по низша нация от турската. Турция е гарант за спокойствието на турското население в българисти. Аскера е на границата. Българите да си получат акъла дето го нямат в празните кратуни
68
3
 
8
 
! Отговори
Симо преди 6 години
Външно закъсняха с реакцията си.
67
2
 
1
 
! Отговори
африканец преди 6 години
Хипопотама е най-*** животно.Маркира територия, като пръска ***.
66
0
 
1
 
! Отговори
до кърджалия преди 6 години
Гледах документален филм за африка.Прекрасно малко езерце с тучна ливада наоколо - рай за хипопотамите!Размножили се толкова много, че измрели от глад!
65
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До Папагалите, дето пишат глупости са това нас касае ли ни или не, направете си трудът да отворите в ускорения и да прочетете последният абзац Любопитно е, че договорът определя границата между България и Турция, макар България да не е страна по него.
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ревете за Кърджали ,то цялата ни държава е продадена на Западните банки и фирми,па никой и не го прави на въпрос!
63
1
 
4
 
! Отговори
Горд Евро ГейКомисир преди 6 години
Отворете Границите! Не се притеснявайте от нищо! Сорос бди отгоре и ни пази всички нас!
62
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КърдажалияЗад нас е България и няма да отстъпим и педя българска земя! Малка е, но ни е свидна и до един да измрем, на турчин няма да я дадем! Живейте си спокойно и не се хващайте на думите на гламав човек!
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърците са си виновни за претенцийте на Турция в Беломорска Тракия,защото 90 г.,п.ом.ац.ите с помоща на държавата и на турски имами им се вменяваше турско самосъзнание.Врагът от север не трябваше да има повод за ревизия на договори,а след 1944г. врагът стана и комунистически,което още повече затвърди политиката на Гърция към това население!
60
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Външно не е в час,нас не ни засяга договора!Лозанския договор от 1923г. е между Турция и Гърция след войната им от1920-22г.който отменя Севърския договор.Според който Гърция взема 70%от днешна Европейска Турция с излаз на Черно море,както и Измир с около 15хил.кв.км. в Анадола.Парадокса е ,че Турция печели от този договор,а сега го оспорва!
59
0
 
4
 
! Отговори
от мен преди 6 години
Ердоган си заформя четчица под носа.
58
1
 
9
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
До liliМного империи ревяха същото,а вече ги няма ...византийска,османска... :)
57
8
 
21
 
! Отговори
Колобър преди 6 години
Какво ревете бре? Не знаете ли какво я чака Турция? До Кърджалия - момче,чети между редовете в книгите на едни умни хора отпреди 40-50 години! Наближава момента,когато Константинопол няма да е повече турски! Не го казвам със някаква *** злоба - това е просто констатация от информацията на различни независими източници! Не се заблуждавайте,чакат ви чудеса! А тези дето са клали българи,внуците им ще плащат жестоко за издевателствата над народа ни!
56
23
 
9
 
! Отговори
Кърдажалия преди 6 години
И как ще ме спреш, като отидеш ад бачакш на запад ли? Ха-ха-ха. Турците и те ходяът на запад да бачакт ама в България не продавеат имоти а купуват от българите. Вие се топите ние растем. Може би по времето на напте внуци турската критична мас ще бъде надхвурлена. Не го казв3ам да злорадствам, това са фактите. Вие не държите на тази земя за разлика от турците.
55
6
 
18
 
! Отговори
Хъша преди 6 години
ще си вземеш ибрика оттук...тая земя е българска!!!
54
1
 
13
 
! Отговори
??? преди 6 години
Някой да каже какви са тези "евроатлантически ценности" :)дали има поне един политик да знае какво е това дето всички папагалски повтарят
53
18
 
6
 
! Отговори
Кърдажлия преди 6 години
Ха-ха-ха нищо няма да стягам. При един референдум в Кърдажли 90% от населението са за отцепване от България. И ще отидем в Турция но заедно със земята. Вие не заслужавате да имате отделна държава поради причините които ви изброих по-долу.