Борисов в Лондон: Канят ме, не че съм хубав, а заради Балканите

Премиерът пил английски чай, ще почерпи Тереза Мей с кисело мляко
90
Борисов в Лондон: Канят ме, не че съм хубав, а заради Балканите
Снимка: Правителствена пресслужба

"Не че съм толкова хубав ме канят, но това, което направихме за Балканите, се оценява високо". Това каза премиерът Бойко Борисов пред български журналисти след срещата си с британския министър-председател Тереза Мей.

"Интересуват ни правата на българите във Великобритания, така че по никакъв начин Брекзитът да не им повлияе", заяви той. По думите му Брезкит е лошо нещо и "трябва да го преодолеем, да минем през него".

Борисов каза още, че Тереза Мей е обещала да направи всичко възможно учениците в българските училища във Великобритания да могат да държат матурите на български език. "Оптимист съм от това, което обясних, че ще може да стане", коментира Борисов.

Очаква се британският премиер Тереза Мей да дойде в България през май догодина, когато в София ще се срещнат балканските лидери и лидерите на ЕС.

По казуса с Ерусалим българският премиер заяви, че винаги сме твърдели, че там са две държави. Приятели са ни народите и на Израел, и на Палестина. По-скоро мен ме касае това, което ще се случи на Балканите. В Ерусалим тепърва ще се развиват процеси, световното обществено мнение е доста раздвоено, заяви Бойко Борисов.

Той разкри, че в Лондон е пил английски чай. "Пихме, казах на Тереза Мей, дай да видим този английски чай, четох, четох в България, че ще пия английски чай, дай да го видя", каза Борисов.

В България той смята да почерпи Мей с кисело мляко.

По-късно премиерът проведе срещи в MI 5 и в Хоум офис в Лондон. На тях бе гарантирано, че добрата координация и установените традиции в съвместната работа на специалните служби на България и Великобритания ще продължат и след Брекзит.

Българската експертиза се цени и се разчита на нея, посочи държавният секретар на вътрешните работи на Великобритания Амбър Ръд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
27
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Поредният бисер на Б.Б.
51
1
 
18
 
! Отговори
ехаааа преди 6 години
За цирк Балкански е екстра нашия Началник,но дали има свободни места?!
50
6
 
24
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 6 години
Представям си го: - Айде бе Тереза, дай да го видим тоя английски чай бе, че само ми говорат за него бе, а па като додеш къде нас щи дам да пробаш шкембе чорба с много чесън и с голяма домашна джанкова парцуца! И това иречено на чист оксфордски английски...
49
1
 
8
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До Анонимен 53Амии, злото е плъзнало навсякъде. И ще стават още по-зло, без необходимите регулации, които в условията на капитализъм са много трудно осъществими. Защото нали знаете, че държавата, не е хубаво да се бърква в условията на пазарна икономика... За да не попречи случайно на богатите, да станат още по-заможни.
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До икономист 52В Русия също е капитализъм.
47
2
 
12
 
! Отговори
икономист преди 6 години
И както преди време Владо Горанов отговори на въпрос на журналист, "Какво ще правят енергийно бедните, след поредното вдигане на цената на тока". "Ами, че то електричеството и без това е луксозна стока, и не е нужно да я имат"(особенно в днешно време, а и през зимата най-вече). Определено правителството е много грижовно към обикновения човек... Това е смисълът на капитализма. Тези, които са адаптивни оцеляват, а останалите кучета ги яли, и ще стоят без ток и вода!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаем какво точно е правил, но паунда падна с 2 ст или 1%. Трябва да се поканят политолози да изтълкуват тези промени.
45
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам, Бойко има много повече международни контакти от Путин и в по-цивилизовани страни. Нашите продажници, вместо да се гордеят с това, се чудят какъв кусур да му вържат и всячески да му пречат. Как искате да се развиваме в тази среда.
44
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко го уважават и канят навсякъде в Европа. Затова бесепарите не могат да си намерят място и се чудят каква мер-зост да измислят.
43
1
 
12
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До Анонимен 12"Това правителство, подкрепя, находчивите и предприемивите, които искат да се развиват и да правят бизнес в България. " Нещо подобно каза Боко в аулата на УНСС наскоро. Не претендирам за 100% достоверност на думите! Ако това е така, тогава какво правим с останалите, които са към 80-90% от населението. Айде дори и 70 да са, но със сигурност са мнозинството от българския народ. Това са обикновени хора, работещи, имащи обикновени професии. Невидимата ръка на пазара ще реши...
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицайчето май иска да го избръмчи с палката...
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не е взел и Фърчилото с него, белким пак намажат с Деси както с Макрон!
40
1
 
26
 
! Отговори
Фкдсшт преди 6 години
Пак лъже! Убавец е той, знае си го, ама нали е скромен...
39
3
 
20
 
! Отговори
ноне преди 6 години
Да така я е награбил като типичен балкански джентълмен
38
3
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Ето кой ще върне баланса в силата!Нека силата бъде с него!Е,няма си джедайски меч,но може да си купи играчка-заместител,нали ще прави шоу?
37
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв изумителен и показателен факт е, че именно неграмотните, простите и съответно бедните ругаят Европа и хвалят путин.Едва ли е просто съвпадение.
36
2
 
3
 
! Отговори
МАГИЯ преди 6 години
До МЕЙ катаНО ТЕРЕЗА И НЕЙНИЯ ОСТРОВ БОГ ШЕ УБИЕ!!!
35
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя тик не спре да се излага ..аман от тИк Ви
34
1
 
4
 
! Отговори
МЕЙ катаНО преди 6 години
До socialen Меиката е НЕЛЯбена не ЖЕЛАНА от целия ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИ БЛОК!!! ЦЯЛА АФРИКА!!! И ЦЕЛИЯ БЕЕеН СВЯТ!!! ТЕЗИ ВИИОТИ НЕ ХАРЕСВАТ БЕ.НИТЕ НА МОМЕНТА!!! Но СВЕТА СЕ ВЪРТИ!!! НИЕ НЯМА СМЕ ВСЕ БЕ>НИ!!! НИЕ ШЕ СМЕ БОГАТИТЕ!!!
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дано останеш там дето са те поканили и никога да не се връщаш обратно в БГ