Борисов в Лондон: Канят ме, не че съм хубав, а заради Балканите

Премиерът пил английски чай, ще почерпи Тереза Мей с кисело мляко
90
Борисов в Лондон: Канят ме, не че съм хубав, а заради Балканите
Снимка: Правителствена пресслужба

"Не че съм толкова хубав ме канят, но това, което направихме за Балканите, се оценява високо". Това каза премиерът Бойко Борисов пред български журналисти след срещата си с британския министър-председател Тереза Мей.

"Интересуват ни правата на българите във Великобритания, така че по никакъв начин Брекзитът да не им повлияе", заяви той. По думите му Брезкит е лошо нещо и "трябва да го преодолеем, да минем през него".

Борисов каза още, че Тереза Мей е обещала да направи всичко възможно учениците в българските училища във Великобритания да могат да държат матурите на български език. "Оптимист съм от това, което обясних, че ще може да стане", коментира Борисов.

Очаква се британският премиер Тереза Мей да дойде в България през май догодина, когато в София ще се срещнат балканските лидери и лидерите на ЕС.

По казуса с Ерусалим българският премиер заяви, че винаги сме твърдели, че там са две държави. Приятели са ни народите и на Израел, и на Палестина. По-скоро мен ме касае това, което ще се случи на Балканите. В Ерусалим тепърва ще се развиват процеси, световното обществено мнение е доста раздвоено, заяви Бойко Борисов.

Той разкри, че в Лондон е пил английски чай. "Пихме, казах на Тереза Мей, дай да видим този английски чай, четох, четох в България, че ще пия английски чай, дай да го видя", каза Борисов.

В България той смята да почерпи Мей с кисело мляко.

По-късно премиерът проведе срещи в MI 5 и в Хоум офис в Лондон. На тях бе гарантирано, че добрата координация и установените традиции в съвместната работа на специалните служби на България и Великобритания ще продължат и след Брекзит.

Българската експертиза се цени и се разчита на нея, посочи държавният секретар на вътрешните работи на Великобритания Амбър Ръд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пихме, казах на Тереза Мей, дай да видим този английски чай, четох, четох в България, че ще пия английски чай, дай да го видя", каза Борисов.----------------------------Ахахахахаааа.. Бай *** на Downing street или една българска мутра в London Westminster :DЩе заснемат ли филм за това?! Кралицата и тя да му изпрати покана за чай, не знае какво шоу пропуска !!!! :)))
71
3
 
4
 
! Отговори
Many Assets преди 6 години
Може и да го канят в Лондон, но ще си плаща от от собствените пари. Фалилата България ще емитира още облигации, които ще бъдат за сметка на приятелите му от партия Герб, както и за коалиционните им партньори. Congratulations to all the Bulgarian politic leaders and their financial experts. Sure, Best wishes to all the investors un Bulgarian Government Bonds.
70
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
За хубав - не си хубавец, не си и умен - едва завърши за пожарникар. Не си и политик дори от балкански мащаб. Канят те като маша на Козяк 16 и като тяхно магаре. Нали знаеш магарето за какво го викат - да мъкне товар и негативи. А ти си въобразяваш, че си политик ! Опомни се, бе! И престани да бъдеш слуга на селското си его и злопаметност!
69
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
др.борисов,ще имаш ли среща с българите студенти в Лондон,или горчивия спомен ,от миналогодишната среща,не ти позволява да се погледнеш,в огледалото.
68
0
 
2
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До анонимен 60Не е ясно дали китайците са на правилния път! Това ще разберем, когато икономиката им излезе от състоянието на експанзия, в което се намира в момена, и икономическият цикъл започне отначало... Китайската икономика също работи на пазарен принцип, само че правителството им е социалистическо, което нищо не променя в механизма на функциониране на икономиката. Основният проблем на капитализма, се корени в парите(капитал или парични средства), и ненаситното влечение на хората към тя
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не се срещнеш пак с българите в Лондон, или те щом не са герберасти не са българи.Да не те страхуват, че пак ще те питат КОЙ виждаш в огледалото?Айде пии си чая и хич се не завръщай.
66
0
 
12
 
! Отговори
Да Винчи преди 6 години
Хубав си ти, ама домакинята хич я няма...
65
0
 
15
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
Убавец си баце, убавец!
64
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Никой в ЕС пет пари не дава какви ги върши Боко у нас!Щом е послушен-ще го дундуркат.Чисто наша работа си е да го изметем!Обаче ако ще докарваме Корнелка на негово място-нема смисъл.Друг път трябва да се търси!
63
1
 
9
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Киселото мляко най-вероятно ще е със сухо мляко
62
1
 
8
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Не може да не е станало дума и за биткойните. Да не си мисли *** ефенди, че ей така си ги е гепил, както гепи наред из БГ.
61
1
 
10
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
Това , че не е хубав и от космосът се вижда ! Мутрата си е мутра ! Ново инструкции и ниви наколенки.....Жалко за майка България !
60
1
 
21
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Канят го, за да му спуснат поредната директива. И аз съм на мнение, че ББ е назначен за губернатор на злощастната майка България и понеже егото му е толкова голямо, че е готов за едно потупване по рамото от Мей, Меркел или Ердоган да безчинства срещу народа си
59
1
 
15
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До БГ у Иречек/Тереза/"Вие тоя чай откъде го вземате? Купуваме го. А аз ще ви черпя кисело мляко.И аз го купувам."Лека корекция в последната реплика: "А аз ще ви черпя кисело мляко.Носят ми го,както и суджука."
58
1
 
11
 
! Отговори
БГ у Иречек/Тереза/ преди 6 години
Вие този чай откъде го вземате?Купуваме го.А аз ще ви черпя кисело мляко.И аз го купувам.
57
1
 
15
 
! Отговори
ЦопиРайт ? преди 6 години
Независимо от правата на изображението го свалям за memeпреработка за артистична и некомерсиална употреба, погледът на пазача е култов !Апропо, Терезка виде ли му CV-то на тоя матриял ахахаха ?
56
3
 
23
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
И преди и сега англичаните канят българския ръководител , който и да е той , за да се избъзикат с простотията му!Нима някой вярва , че пожарникаря ще уцели с кой прибор да яде?ИЗКЛЮЧЕНО!За Балканите го канели?А дали си вярва , че е фактор на Балканите?
55
8
 
1
 
! Отговори
inatut преди 6 години
с този коментар б.Б. заранта отрано дълбоко е фистирал комунистическата душевност..
54
18
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Същински Левски... - само, че Левски обикаляше България, а Борисов и България, и света...
53
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Капитализмът е жестока система, капитализъм има и в САЩ, и в Русия, и в Англия и във Франция.Само братята-китайци тръгнаха по верния път-да строят социализъм и комунизъм.