Разбити схеми и проверки! Народът одобрява! Но не дава имотите на царя

Българинът очаква напрежението у нас да остане и за еврошефството
31
Разбити схеми и проверки! Народът одобрява! Но не дава имотите на царя
Графика: Галъп

Българинът одобрява повечето акции на правителството, министерствата, прокуратурата и общините през последните дни. Става дума за проверките в болниците за това как се харчат парите, разкритията за незаконния износ на лекарства, кампаниите за чист въздух и други. Те получават подкрепа на над 90 на сто от хората у нас.

В другата крайност на обществените нагласи е негативното отношение към възможността за връщане на царските имоти. Срещу това се обявяват 73% от българите.

Това става ясно от телефонен сондаж на "Галъп", проведен от 7 до 9 декември сред 800 души в цялата страна.

Още по темата

Искането на Корнелия Нинова за дебат в парламента по въпроса за подслушванията също среща подкрепа – 74% са "за", а 22% са "против".

С традиционна симпатия реагират българите и на темата "Белене" – 63% одобряват анонса на правителството да строи втората АЕЦ, а 26% са против.

Социолозите са тествали и как се приема посещението на премиера Бойко Борисов в Саудитска Арабия . 63% го одобряват, а 28% са на обратното мнение.

Повдигането на темата с "царските имоти" обаче среща обществен отпор. 73% са "против", а 19% са "за".

"В последните десетилетия е изградена ясна нагласа по този казус и по всичко личи, че тя е устойчива във времето", смятат социолозите.

От "Галъп" са проучили и оценките към работата на президента Румен Радев по повод първата годишнина от мандата му. За 76% държавният глава е преминал успешно през нея, 15 на сто са на обратното мнение, а 9% се затрудняват да отговорят.

19% от пълнолетните българи пък смятат, че протестите и напрежението, характерни за последните седмици и месеци, ще намалеят по време на започващото съвсем скоро българско председателство на ЕС.

38% очакват те да останат същите като сега, а 36% смятат, че те ще се увеличат.

Според социолозите резултатите показват, че протестите у нас вече се възприемат като традиционен фон, а нивата на обществена тревожност остават традиционно високи. 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Крадливото мадридско височество докара Суджук Паша във властта, цани го за глаДен секретар на МВР, където Баце изсра куп миризливи говна, сега връща услугата, даже ще се дупи и ръка и *** ще му целува...
26
2
 
2
 
! Отговори
Цър и Презоверец преди 10 месеца
Църо да га Фърне Гурите, а Презо Ругитие.

Нема дира, куче влачи (он Презо нал рече че е Шотлакска Къчка) та влачи и дира нема. И да се разбереме ОН мое Църо да си бълнува че гуръта ие невга, а тиеа Ругъ дека му ге на Презо мотираа са му дадени у презоденството- та мноо мно да се Църо не,ешави
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не цар, а цинична реститутка!
24
3
 
1
 
! Отговори
До До 20 преди 10 месеца
Ти даваш идея,
По линия на прабаба си Клементина, Симеон Сакскобургготски е потомък на Иван Асен Втори. Асеневци, като болярски род, възвисил се до царска династия, безспорно са имали имоти. Дошли са турците и са разбутали всичко, налагайки своите закони, според които земята е на султана и той раздава имоти, но само за пожизнено ползване.
Затова, сега Турция да му компенсират изгубените имоти на Асеневци! Компенсацията може да бъде и в пари, с които той после да си купи имоти в България!
23
2
 
6
 
! Отговори
Хм преди 10 месеца
Въпросния "цар" загуби първородния си син след катастрофа с кола купена с парите от сечта на БЪЛГАРСКИ гори!Може би трябва да се затрие цялата фамилия,за да има справедливост???Или трябва да вземем нещата в свои ръце и тоя да си получи заслуженото-мястото му е на бунището на историята!
22
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
До не разбирам
В цял свят провалилите държавите си управници биват наказвани- от гилотина до изгнание!Обаче в България още не смеем да произнесем необходимата присъда за фамилията Сакскобургготски!Явно са ни малко три национални катастрофи и обвързването с нацистите,причинени от същата фамилия!Национално достойнство=0(нула)!
21
2
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 10 месеца
Царя си търси имотите , защото му бяха обещани заради връщането му в България и използването на името му за да вкара комунистическата мафия едни хора в политиката и да се улесни ограбването на страната ни . Начинанието беше успешно и Симо Мадридски смята че заслужено си ги е спечелил .
20
2
 
10
 
! Отговори
не разбирам преди 10 месеца
В цял свят собственост се доказва с нотариален акт,а в България щели да правят закон специално за тоя шматарок!?Според мен всеки кандидат за изборна длъжност ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да мине през психиатър!
19
3
 
13
 
! Отговори
до 20 преди 10 месеца
по принцип ...сме изключение от правилото . ако България е била векове монархия ...както англия например е нормално царя да има имоти...просто те се били придобити през вековете от царският род...или от благородническият такъв който може да е поел трона. България е била 5 века под робство и симеон не е наследник на предишните български царе отпреди нахлуването на турците. просто интенданството е отдало за ползване тези имоти на фамилията му която не ги е построила със собствени средства
18
4
 
22
 
! Отговори
Хитър Петър преди 10 месеца
Нали негови уж бяха имотите на царя? Къде са му натуралните актове, че ги е купувал? Някой тъпаци казаха, че му били наследство, все едно сме монархия. Ако бяхме монархия, да, негови са имотите, но България е парламентарна република и не му се полагат никакви имоти, ЗАПОМНЕТЕ ГО ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ТОВА НЕЩО и спрете да пишете простотии !!! България е парламентарна република бе, каква монархия, какви царе, какви имоти. По-скоро България трябва да съди Сакскобургготски за откраднатите имоти !!!
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
българина го очаква голяма катастрофа на всички нива събуди са вече роб заспал
16
2
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 10 месеца
То бива , то може, ама тези съвсем изнаглягляха с манипулациите !
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей хора ставате смешни с това "негово величество", "цар" и т. н. Какъв цар, какво величество! Я се взимайте в ръце. Баща му е бил последния монарх и доколкото знам, пълна негова противоположност. Този господин симеон е едно голямо недоразумение
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Обикновеният българин на улицата е толкова зает с битовизмите и неуредиците си, че само поглежда заглавията в новинарските сайтове и дочува тук-таме някой телевизионен репортаж. Кой ще тръгне да ти търси и сравнява информация и факти, да доказва грешни твърдения. Политиците разчитат на тази безпаметност и безпросветност и знаят, че дори да са казали някаква смешка преди 5 години, никой няма да си я спомни.
13
29
 
5
 
! Отговори
Косьо Керкинезов преди 10 месеца
Освен имотите, на Негово Величество принадлежи и Рила планина! Дано осъди държавата!
12
1
 
9
 
! Отговори
майтап преди 10 месеца
До бай Иван

Щото са били прости и са си мислили, че ще са вечни. От друга страна, щом твърдят че са обсебили нещо, което преди това е било държавно, значи признават, че цялата държава е била 45г. частно-партийна собственост :) Не че сега е много по-различно, но това е друга тема.
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичко е прах в очите, реално нищо не се върши. Отвличане на вниманието от инфлацията, безработицата, корупцията, ежедневните издевателства, които вършат управляващите, докато в България не останат само членове на ГЕРБ. Тогава ще се крадат един друг.
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГЕРБ управлява трети мандат, благодарение на медиите си, телевизиите си и простия народ.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 1

О, ами те са си точно телефонни измамници. Ходи доказвай с колко човека били говорили и точно какво били казали. В последно време дори са очебийно некомпетентни, което от друга страна е смекчаващо вината обстоятелство.
8
1
 
8
 
! Отговори
пфу преди 10 месеца
До шматка

За тая работа си трЕбва подходящи люде с "правилните" отговори ние не сме от тях.