България ще подкрепи влизането на Черна гора в ЕС

Цвета Караянчева се срещна с колегата си Иван Брайович в парламента
Обновена: 14 дек 2017 14:13 | 14 дек 2017 13:07,
28
България ще подкрепи влизането на Черна гора в ЕС
Снимка: архив "Булфото"

Шефката на парламента Цвета Караянчева заяви, че България ще окаже подкрепа за присъединяването на Черна гора към Европейския съюз. Днес тя се срещна с председателя на Скупщината на Република Черна гора Иван Брайович в парламента.

"Като председатели на Съвета на ЕС през следващите 6 месеца, ще направим стъпка в посока да помогнем на Черна гора да отвори трите процедури, които трябва да продължи да спазва, за да влезе в ЕС", обясни Караянчева.

Иван Брайович заяви, че за него е чест да е първият председател на парламента от възобновяването на държавността в Черна гора, който е на официално посещение в България.

Той коментира, че България и Черна гора имат добри политически отношения, което е главна предпоставка и за добри икономически отношения.

"За нас беше огромно удоволствие да чуем от Караянчева това, което сме чували и преди това от Бойко Борисов, че приоритет на българското европредседателство ще бъдат Западните Балкани и в този смисъл и присъдиняването на Черна гора, защото тя е лидер в това отношение", настоя Брайович.

По думите му са напълно реални очакванията на Черна гора да отвори оставащите 3 глави именно по време на българското еврошефство.

Брайович изрази и благодарност за подкрепата, която Черна гора е получила за присъединяването й към НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Оле,олее, преди 6 години
Черната Цвета,пак в кадър.Тя ,всичката вече я втаса,също като вожда си....Божеее...,какви грехове изплащаме?
17
0
 
3
 
! Отговори
Кака преди 6 години
Дерзай, какиното, усмихвай се, по-малко си отваряй устата, че много лъха на селяндурщина. Болен здрав носи. Дерзайте! И, знаете ли, вярвам, че това е приоритет на България, а не на ЕС, вярвам ви.
16
0
 
5
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Ами ако Черногорците сравнят стандарта на живота у тях и у нас, може би ще размислят и любезно ще откажат подкрепата ни.( на ГЕРБ, де)
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я едно изследване да направим тук в коментарите да видим истина ли е, сега четох че ако бяха изборите днес Герб печели а до сега никъде в мрежата не съм видял един да напише евалата герб.За Герб ли бихте гласували ако изборите са днесЯ да видим сега по лаиковете
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЯ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОДКРЕПИ, АМА ОТ БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ ЗАВИСИ.ЗАВИСИ ОТ НАЧАЛНИЦИТЕ НА БОКО, ГОСПОДАРИТЕ НИ ОТ БРЮКСЕЛ.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А подкрепяте ли че герберски кмет е в схемата за влизането на мигранти през границата срещу 6000 Евро а защо не пишете това а само някакви глупости на търкалета.
12
6
 
0
 
! Отговори
Стилиян преди 6 години
Цвета Караянчева е много красива, възпитана и интелигентна жена и с успех може да се кандидатира за мис Европа.
11
1
 
4
 
! Отговори
Иван Бройович преди 6 години
Много миризлива беше тая Цвета, не разбрах от парфюм ли беше, или от нещо друго.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калинки неграмотни управляват държава все едно въртят баничарница.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
унгария чехи я и полша отказват да влезат в еврото - що лищото им е ясно че това краварско създание ЕС няма да го бъде дългощом и нашите неграмотни гербави па.ча.ври се заеха да обгрижват идеите и намеренията на краварчетата
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая дали знае столицата на Черна гора.Защото разбрах,че Цвета Географията вече е осъзнала,че Пекин всъщност не е столица на Виетнам,а на Буркина Фасо.
7
1
 
0
 
! Отговори
Otkrit surat преди 6 години
Bg parlamentarna moda...s polovin burka...dobre skrita gorna chast na jenskata glava ot nosa nagore...da ne se vijda kolko e prazna glavata...:-)
6
9
 
3
 
! Отговори
Емигрант преди 6 години
Аман от тез инсинуации за бедност и сиромахомилство!Като дойдат празници,всички пътища задръстени от коли и то във всички посоки.Като се върна в Бг. гледам само смартфони последни модели,дето и на запад още не са инагурирани.Дежурните,червени *** с дежурните опорни точки и мантри!В Бг. единствената бедност е в *** ви коминтерновски мозъци!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичката Мара втасала! Цялата държава е хаос, те света оправят! Жалки калинки!
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че ще подкрепим Черна Гора!Черногорци са достоен кандидат за ЕС.Все пак сами се предотвратиха преврата организиран от Русия.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патица по черногорски.
2
3
 
16
 
! Отговори
1 преди 6 години
др.белоянчева,с началника си оправихте България,сега ще оправяте и Черна гора,говори с колегата си председател,на Скупщината,колко евро е прага на бедност в Черна гора,след това ги оправяйте,защото благодарение на вашето неграмотно правителство,с още по-неграмотен ръководител,прага на бедност в България е 164евро,а в Черна гора една надница е 60евро.
1
9
 
12
 
! Отговори
EU преди 6 години
Черна Гора да но Сърбия никога , касапи никога в ЕС