Радев готви ново вето след лекарствата: Властта губи човешки облик!

Президентът свиква КСНС през януари за приоритетите за еврошефството
Обновена: 15 дек 2017 14:06 | 15 дек 2017 14:00, Веселина Йорданова
161
Радев готви ново вето след лекарствата: Властта губи човешки облик!
Снимка: БТА

Управляващите са напът да изгубят човешкия си облик, те посегнаха на надеждата на хората. Така президентът Румен Радев коментира преодоляното от депутатите негово вето върху Закона за бюджета на НЗОК, с който се налага мораториум за плащане на нови лекарства.

Още по темата
Радев заяви, че се надява управляващите и българският парламент да си дават ясна сметка какво се случи през последните дни.

"Българите някакси свикнахме да ни се отнемат всички неща, касаещи нашето достойно съществуване в последните години – и заплати, и пенсии, и социални права. Но вчера се посегна на последното – на надеждата", коментира държавният глава.

Според президента това нямаше да бъде толкова цинично и брутално, ако предишният ден Министерският съвет не беше "извадил и хвърлил на масата" 740 млн. лева, които са разпределени по неясни критерии и механизми.

"Да, обществено значими проекти, основни пътища. Да, едни фирми ище стават още по-богати, други хора ще стават още по-бедни и по-болни", отбеляза президентът.

"Нямаше да бъде толкова цинично и брутално, ако партийните субсидии не бяха съизмерими и даже повече от тези 25 до 30 милиона лева, които не просто могат да спасят, а дават последна надежда на много хора", заяви още държавният глава.

Според него са нарушени основни права от Конституцията. "И истински вярвам, че нашите конституционни съдии ще постъпят по съвест, а не под натиск", допълни държавният глава.

От думите на Румен Радев стана ясно, че той смята да наложи вето на антикорупционния закон, приет от депутатите вчера. По думите му дебатът по него изобщо не е свързан само с назначаването на ръководството, а е по духа на закона. Президентът смята, че инструментите за борба с корупцията в него са неефективни, а в същото време той може да бъде използван "като бухалка за разправяне с неудобните".

Според президента има дефицит на държавническо мислене за секторите "Сигурност" и "Отбрана", като по думите му на заседанията на Министерския съвет темата се повдига, когато има някакви други проблеми.

На заседанието в сряда премиерът Бойко Борисов коментира, че огромният процент закупена военна техника е била все за авиацията и че след ремонт хеликоптери могат да бъдат предоставени на Спешната помощ, за да не стоят неизползвани.

Радев посочи, че няма дефицит на функции на военно-транспортната ни авиация, а харчене "на парче". Президентът смята да постави въпроса на КСНС, който ще насрочи за 9 януари. Заседанието ще бъде посветено на ангажиментите ни в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Президентът призова за разум при отделените средства за поддръжката на изтребителите МиГ-29. По думите на държавния глава те са наложителни, но може да се коментира много по отношение на параметрите.

"Водещото трябва да бъде новата техника, там да бъде приоритетът. А за МиГ-29 трябва да се съобразяват разходите с това, което ще постигнем в бъдеще. Това важи и за бронираната бойна машина на пехотата, и за многофункционалните модулни и патрулни кораби. Аз също съм задал своите въпроси към министъра на отбраната. Очаквам отговор", добави президентът.

Румен Радев изрази очакването си да бъде даден отговор и дали процедурата за новите кораби за Военноморските ни сили отговаря напълно на всички принципи за прозрачност, обективност и конкурентност. "Никой не се обезпокоява от факта, че от всички наши партньори в Европейския съюз и в НАТО, които бяха поканени, никой не отговори", заяви президентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То по нашата земя коя власт и кога е имала човешки облик? Тя власт, затова е власт, да мисли преди всичко за себе си. Иначе няма да е власт.
152
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Майданът в Киев се финансираше с мръсните пари на престъпника Сорос.В него взеха участие и службите на Англия, Франция и САЩ.Знаем ги тия финикийски номера..........................на лицемерните западняци.
151
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един пенсиониран пилот, който освен да лети от НИЩО друго не рабира и чака *** да му казва какво да говори.
150
4
 
6
 
! Отговори
Ген. Радев ги спря преди 6 години
Властта - това са Б.Б. и възпитаникът на Помощното училище Ц.Цветанов. Борисов е по-хитър и се пази. Неговият верен адютант и повелител на НС е Цветанов - един безскрупулен екземпляр. На него кажеш ли му, че БСП и президентът трябва да изчезнат, хич няма да се замисли и за 24 часа никой от тях няма да остане. Да упражниш ГЕНОЦИД над тежко болните хора е престъление над човечеството. Цуци и Дариткова го упражниха, а депутатите - еничари гласуваха "ЗА" без да се замислят.
149
4
 
6
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Румен Радев е достоен президент.ГЕРБ-гадове за единно разграбване на България.ГЕРБ заГРОБиха България.
148
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ= УБИИЦИ !
147
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много тесни фуражки е носил тоя та са му увредили безвъзвратно мозъка.
146
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилщината и човешкият облик са две несъвместими неща. Така че казаното от Радев по отношение на властта се отнася с пълна сила и за него самия.
145
9
 
20
 
! Отговори
Pilot преди 6 години
Евала на Президента , той ни е единственната надежда !!!! Трябва да го подкрепим !!!
144
9
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Румен Радев е достоен президент.Не е като Роската Плевнелиев, който щеше да обяви война на Русия, хаха!И да върне Крим от велика Русия на неофашистите в Киев-десен сектор-убийците на руски деца и жени!
143
0
 
10
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
" От ***...трандафор не става" - стара българска мъдрост.
142
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
все повече харесвам Радев, като гледам и бойко почна да го слуша
141
21
 
9
 
! Отговори
нн преди 6 години
" Властта губи човешки облик! " Не мога да повярвам че Президента ги е изрекъл, просто не му прилича да говори така недипломатично. Дипломацията не разрешава Господин Президент, тя е тънка наука и не се учи за ден, два. А, забрахих да се живи и здрави тези дето ще сложат минус.
140
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък Радев все повече заприличва на Нинова...
139
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е радев да си подаде оставката и да се пръждосва в Русия. Стана ясно че няма да може да изпълни заповедта на прекия си началник генерал Решетников България да стане отново пълноправно зависима колония на Русия. Мотивът му за оставката ще бъде за несправяне с шпионската си задача по предаване суверенитета на България в ръцете на разбойническата шайка в Кремъл.
138
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Зелени Чорапи.В тебе ни е надеждата.
137
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя руски слуга до кога ще ни го пробутвате? Много добре знае че ветото му няма да мине с тоя слаб антураж от руски пoдлоги в парламента, но въпреки това се пъчи по медиите и ни пробутва русофилството си. Руските слуги имат само един път пътят от България към Сибир. Да отива в Сибир и да копа богатства за началника си Путин.
136
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тва е като да фърлите на алоапашите едни 70 млн лева и да чакате да ви помогнат! тва е, наистина! не се ли замисляте за тия нови лекарства!
135
23
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Влезте в тубата и намерете "полета" на Радка с Рафал. Ххахха! Хихиих! Ами той сал дет' не припадна бре ........нашия "ас въздушен". Не искам да си помисля как френския пилот после се е подсмихвал:)))) Впрочем, Пеевските медии тиражираха, че Радка "ще пилотира "Рафал". Няма такова животно -вози се като чувал с картофи и се мъчи да не припадне Тубата>>>."Вижте какво преживя Румен Радев в кокпита на самолета". Жалка картинка. Беше замислено като ПР ама се оказа грандиозен гаф за Р. Решетникова.
134
10
 
7
 
! Отговори
Нинова преди 6 години
Моята политическа победа е да се правят постоянно избори, като българския народ плаща за това, а ние им се присмиваме, защото е една пародия.