Възмутен, Нанков обвини Нинова, че яхва протеста за водата

Според министъра социалистите са непоследователни
39
Възмутен, Нанков обвини Нинова, че яхва протеста за водата
Снимка: архив "Булфото"

Ще има водни помощи за бедните, въпреки че цената на водата не скача драстично, а социалистите, които са одобрили в парламента решението да има единна цена за кубик във всички населени места, обслужвани от един ВиК оператор, сега яхват протеста пред КЕВР.

Това обвинение отправи регионалният министър Николай Нанков, който призна, че е възмутен и учуден.

Той припомни, че решението, което доведе до това КЕВР да качи цената в някои населени места, е взето през 2015 г. в парламента и то с подкрепата на депутатите от левицата, които днес, водени от червената шефка Корнелия Нинова, блокираха сградата на регулатора в знак на недоволство срещу поскъпването.

Още по темата

Според него политиката на социалистите е непоследователна и странна.

Нанков призна, че в някои градове водата скача с немалко и посочи като пример Вършец, където поскъпването е около 60%.

Той обаче пресметна, че реално това е скок с 80 – 90 стотинки на кубик, а едно домакинство харчи средно по 4 на месеца, така че като се тегли чертата излиза, че ще плаща 3-4 лева отгоре.

"Говори една бедна баба, която взимала 200 лева пенсия и харчила по 30 кубика вода на месец. Кой харчи 30 кубика освен, ако не е за поливане или за пълнене на басейн", възмути се Нанков.

Министърът съобщи, че през януари ще бъде пуснат за обществено обсъждане нов закон за ВиК, в който ще бъдат разписани правила за отпускането на помощи за социално слабите.

Минималният стандарт за вода е 1,5 кубика, което по сметки на експертите е около 18-20 лева на година. Тепърва ще се правят и конкретните разчети на кой колко пари за водни помощи да се отпуснат.

Той се разгневи и на обвиненията на червената шефка, че кабинетът отпуснал пари за пътни проекти, но пък нямало за помощи.

"90% от въпросите, които ми поставят на парламентарния контрол са свързани с пътища и водни проекти. До вчера асфалт не се ядеше, изведнъж се прояде, но пък стана лош", скочи Нанков.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков коментира, че социалистите очевидно не искат да се състои водната реформа, която е наложителна, защото загубите по мрежата са над 60%.

"Всичко останало е спекулация и опит за създаване на напрежение, а държавата ще се погрижи за социално слабите", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОПОЗИЦИЯТА ЗАТОВА Е ОПОЗИЦИЯ, ПРИ ВСЕКИ УДОБЕН СЛУЧАЙ ДА ГО НАБИВА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
32
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Корнелия Нинова е бъдещият премиер на България, свиквайте крадливи ГЕРБ-ери!Много от вас-крадливите ГЕРБ-ери трябва да бъдат в затвора, и това ще стане.Много скоро!
31
1
 
6
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Човека е прав.За него.4-5 лева отгоре на месец за вода,не са фатални.една кутия цигариОбаче ,същия този,в Германия ,ако каже това ...е вън от правителството!Не може министър да ти обяснява 60% поскъпване като Нормално и нищо работа!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Николай Нанков е едно некомпетентно момче, уредено на поста си по втория начин. Казвам го не за да го обиждам, а защото го познавам. Той е там за да слуша и изпълнява каквото му кажат отгоре, а не за да служи на избирателите.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водата в момента в София за 1 кубик е 2 лв 80 ст. Нищо че казват че е 2 лв. и 15 ст. Но ако си прочетете фактурата ще видите същото нещо като при тока. Пренос превоз ддс и тем подобни сладки работи. Никакво вдигане на цените. А това за соц слабите помощи да си го избият от главата щото плащат едва няколко процента ОТ СТОЙНОСТА НА СМЕТКАТА. Този да си оди на село да си пасе говедата и да си сложи по големи очила да види на магарето оная работа дали е пораснала!
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджуклиите от една страна приказват, колко сме добре, как богстеем, стандарта се вдига и на хората им остават толкова пари, че не могат да ги похарчат. Не знам що за министър е този джунчо, но много се страхуват герберугите, да няма протести по време на Председателството. Защото лъжат в Брюксел. Да има стачки и протести всеки ден след 10.01.18, да се блокират булеварди и улици, да видят чужденците, че в България се извършва геноцид. Не, че им пука, но ще обвинят Суджук паша. Нали той ги лъже.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе гледам европейските политици-едни стройни,фини,без гушки,после гледам нашите-рядко ще видите някой заслабнал.Дали ония са много бедни и нямат пари за суджуци или на тия суджуците все не им стигат.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo na edna snela bslgarka a toja ot trojan s komunisti4eskata si rioda saschto se 4udi toi kakvo e jahnal gerb li
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязахте ли на кого ще дават помощи и за водата-на тези,които имат палати за милиони,част от които са арестувани-единия имал 14 автомобила,но бил безработен и сигурно е получавал помощи като такъв,други от тях станаха милионери от ало измами ,а трети-от кражби.Всички те са социално слаби и ще получат помощи,а социално силните пенсионери с по 200 лв.пенсия и 40 год.трудов стаж,за тях-йок.
24
1
 
23
 
! Отговори
evard преди 6 години
На този юнак му вижте гушката. Пълна със суджуци. Глава голяма, ама без мозък. На опозицията това и е и работата- да протестира. Не съм фен на комунистите, но не може да се отрече, че простаци, като този ще доведат голяма част от хората до мизерия. Простата статистика показва, че през последната година са увелчени ток, бензин, газ, парно, храна, данъци, такси и осигуровки. Сега и водата, а утре и въздуха.
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересува кой е яхнал протеста,който и да е,тръгвам след него,че вече не се трае.
22
3
 
9
 
! Отговори
предлагам преди 6 години
ПРЕДЛАГАМ - ВСИЧКИ ВСИЧКИ ПОМОЩИ, НЕЗАВИСИМО ПОД КАКЪВ ВИД СА, ДА СЕ ОСТОЙНОСТЯВАТ И ВКЛЮЧВАТ КАТО ДОХОД ПРИ ОПРЕДЕЛЯНЕ ТАВАНА ЗА КОЛЕДНИ ИЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ДОБАВКИ. ЗАЩО ДА ИМ ПЛАЩАМЕ И ВОДАТА
21
3
 
7
 
! Отговори
Бански Старец преди 6 години
Говори една баба , била си пълнила басейна - ей така малко да поплува
20
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова се опитва да имитира Мая Монолова, която си вдигна рейтинга с това, но няма да ѝ се получи на крадливата приватизаторка.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя послушко,изпълнител и възложител /като зам. м-р/на корупционните сделки на Лиляна Павлова и Суджук паша се опитва да омаловажи протеста на хората.Ай с..р бе.
18
3
 
20
 
! Отговори
Яхва??? преди 6 години
Защо да яхва? Нали партиите за изразители на волята и настроенията на своите избиратели.Те не трябва да "яхват" протестите. Партиите трябва да ги организират и оглавяват. За това съм гласувал за нея, за да се бори за моите права.
17
2
 
24
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Чичка, ти какво предлагаш? Вдигнахте тока, храните от първа втора..и т.н. необходимост, вдигате водата, след нея естествено и лекарствата и ние да си траем и никой да не "яха" никакви протести? Я си кажи заплатата и питай бабата от село защо полива зеленчуци с пенсията която и увеличихте! Я питай Началника си кога щеше да прави средната заплата 1400 лв?
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този младеж е на 33.Преставете си как ще изглежда на 66.Лакомията във всякакъв смисъл е вредна.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехаааа,тая шия не е от туршия и както знаем сит на гладен не вярва.През лятото ни повишиха цената на тока,сега на водата,а за парно никой не знае какво плаща.И когато веднъж в годината дадат 5 лв.на пенсионерите и 20 лв.на работещите,тези трохи от софрата на богатите политици се обезмислят от увеличенията на цените.И така,не само тъпчем на едно място,а дълбаем все по-надолу.
14
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
2=36 лв за кубик в софия е много моята пенсия не е пипана от времето намасларова с изкл на вдовишката добавка искам ток от атомната в козлодуине искам посредници мен бсп не ме интересува така че не бьркаите нещата