Каракачанов за казуса Банско: Ще има лифт!

Еколози пречат на икономическите проекти, смята той
16 дек 2017 12:42, Петя Славова
78
Каракачанов за казуса Банско: Ще има лифт!
Снимка: архив, Булфото

Лифт на Банско ще има, заяви пред Дарик вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Нито Валери Симеонов, нито аз, нито който и да е от Патриотите е дошъл да папка, а пък известно е, че ние слушкаме. Казусът Банско ще бъде решен, защото това повелява нормалната логика, икономическата логика на държава, за да се развива туризмът, а не да се стопира, защото едни измислени герои, които са си намерили много добро препитание, усвоявайки всевъзможни чуждестранни фондове, да се прехранват с това да спират или да забавят икономическите проекти за развитие на България", така коментира Каракачанов темата за това, че на 28 декември се очаква Валери Симеонов да обяви решението си, както сам той посочи, дали ще остане да "слушка и папка", при положение че няма да мине промяната на концесията за Банско.
 
По думите му една част от екологичните организации непрекъснато се опитват да пречат и да забавят икономическите проекти за развитие на България.

"Кажете ми един голям проект, в който тези хора не са се опитали да попречат? По един от проектите заявиха, чеса видели черен щъркел и проектът трябва да спре, защото това е много ценно. По друг проект бяха видели бялата лястовица. При трети проект бяха намерили крастав гущер. Айде стига с този рекет! Истината е проста. Няма да цитирам по памет колко са пистите и лифтовете в държава, като Австрия, която териториално е по-малка от България. Или пък Словения, която е на една четвърт от България. Андора също - там има два пъти повече писти и лифтове, отколкото в цялата държава България. Кажете ми къде е логиката да се стопира икономическото развитие", допълни той.
 
Според него и останалите министри мислят по същия начин."На 28 декември ще настояваме да се вземе решение по въпроса. Минимумът, който може да се случи, е приемането на плана за управление. Лифт на Банско ще има", каза още министър Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
16
 
! Отговори
Караскиор преди 6 години
Нов лифт в Банско само след възстановяване и пускане лифтовете на ВИТОША!Защо никой не коментира лифтовете на милионна София?
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ела па у Шимитли бе..
36
1
 
11
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
на ски качвал ли се жадния за власт тарамбух
35
4
 
18
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
Шишко, оправи армията и самолетите и сега почна да оправяш и туризъма. Виж, кажи нещо по въпроса, дето Началника те питаше, защо не се поддържат Кугарите и Спартаните в изправност, а са хвърлени милиони. Пък като свършиш за тях, кажи за ремонтите на МИГ в Полша, пък после и докъде стигнаха новите изтребители. Пък лифта има кой да го мисли, Цеко добре ли плаща между другото?
34
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога Военния министър отговаря за Туризма , корумпирани Патриоти да изтрепят един по един
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя защо не е в затвора, откога е разрешено на воените да лобират за туризъм нека воeнния съд да го разследва тоя за корупция коло станаха апартаментите тоя май надмина Цеко осмака.
32
3
 
10
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
По друг повод ,но за подобни елементи Вапцаров пише. по устните сладострастна лига Сига Сига Стига казвам и аз над Пирина пламеней свободна България ,а не крадливо мутренски обекти.Гадове мръсни гадове напуснете
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов е русенски бял Копанар , вижте в гугъл какво означава думата Копанар
30
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БЪЛГАРИЯ ЕКОЛОЗИТЕ СА ЧЕРВЕНИ. ИБЕИ БАН Е КОМУНИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ
29
6
 
13
 
! Отговори
луд Еколог преди 6 години
Ако Лифта тръгне то с камани трябва те изгонят от Парламента , събирай си багажа за Русе
28
3
 
15
 
! Отговори
На съд в Хага преди 6 години
Бивш служител ли е бил на ДС значе в Затвора му е местото , да се приеме Закон за осъждане на бивши служители на ДС , в момента няма Закон и си правят каквото си пожелаят
27
3
 
10
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Ще има "лифт" Караоткачанов, ще има! Корнелия ви го е направила вече и съвсем скоро ще ви качва на него...и тебе и Лудия и оня с татарската физиономия и Бокото с големия тумбак!
26
2
 
13
 
! Отговори
Ние сме Народа!!! преди 6 години
Народа решава а не ти добруджански ми Каракачанов , Народа те избра Народа ще те прати там от където си дошъл
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея мислят само от къде да натумбят още ПАРИ ! - егати алчниците ! къде ще ги носите тея пари Бе ! - ще превърнете всичко в зелени пачки ,ама ..... джобове нема Бе !
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елате на Банско ? Абе какви туристи ъе не виждате ли че сме в ремонт
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото направиха Супер Боровец, Станишев, Георги Крумов окрадоха парите и това е, то беше първа копка то министри, то премиери и накрая кво стана Куче влачи рейс, диря няма от парите,с банско ще стане същото.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сведение на Каракачанов и платените тролчета на Цеко и Цеца, Словения е алпийска държава, двата най-популярни словенски зимни курорти Кранска гора и Марибор имат съответно по 28 и 36 км писти, за сравнение в Банско те са над 60 км, още толкова има в Боровец и Пмпорово, така че невиждам откъде измислиха тия глупости, а Андора е просто една планиска област и въобще е адски глупаво да сравняваш Австрия която е алпийска държава с България
21
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 6 години
До Червен каскетАз също съм комунист като теб, потомствен шумкар. Мисля, че с теб искаме едно и също - да строим в планината и да си пълним гушите.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото е за алчния Валери,затова,нали той натиска за този лифт!
19
3
 
11
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
Лифт? След това потоп като в квартал Аспарухово?....