Цветанов: Стига фалшиви новини, онкоболните ще се лекуват

С партньорите във властта били като италианско семейство
Обновена: 17 дек 2017 09:58 | 17 дек 2017 09:52, Александър Попов
207
Цветанов: Стига фалшиви новини, онкоболните ще се лекуват
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Цветан Цветанов определи дебатът в парламента за мораториума върху новите лекарства като безмислен.

"Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни. Хората останаха в едно заблуждение от фалшивите новини на БСП, които се заиграха със страховете на хората", заяви Цветанов пред Нова тв.

Още по темата

Той допълни, че бюджетът на НЗОК за 2018 г. ще бъде с 407 милиона повече.

"Общият бюджет за НЗОК ще е 3 милиарда и 800 милиона лева, а общият бюджет за здравеопазване – 4 милиарда и 700 милиона лева", заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ. По думите му 300 милиона отиват за онкоболните, а 70% от парите са за иновативни лекарства.

"Трябва да има някаква система, която да ограничи неразумното изразходване на средства. Ние не сме убийци. Всеки има близък човек, засегнат от това тежко заболяване. Но за мен е важно да има техника, профилактика, да се поставя точната диагноза - говоря за цялостния комплекс от здравеопазване. Освен това ние не знаем какъв е ефектът от тези лекарства. В Румъния има 6-годишен мораториум”, заяви Цветанов.

Той засегна и другата гореща тема от седмицата, която провокира съмнения дали има раздор сред управляващите - строителството на втори кабинков лифт в Банско.

"Малко заприличахме на италианско семейство - има шумни спорове, но проблем няма. Има единна позиция, че втори лифт на Банско трябва да се прави", заяви Цветан Цветанов и допълни, че решението ще стане ясно на 28 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как стига фалшиви новини бе?*** от какво ще живеят?
146
2
 
9
 
! Отговори
ПРОКЛЕТИ ЛЪЖЦИ ГЕРБ преди 6 години
НАГЛЕЦ И ЛЪЖЕЦ. ЦЕЦО ШЕСТАКА, КОЙТО ГЛАСУВА С ДА МОРАТОРИУМА ВЪРХУ ЛЕКАРСТВАТА, СЕГА НИ ОБЯСНЯВА, ЧЕ ТОВА БИЛО ФАЛШИВА НОВИНА, ТОЯ Е *** ШИЗОФРЕНИК. ГЕРБ ДОКАРАХА И НАРОДА ДО ШИЗОФРЕНИЯ, КОЙТО ПРИ ТАЗИ ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИЧЕСКА ПОЛИТИКА НА ГЕРБАДЖИИТЕ, ПАК ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ. КРАДАТ, ЛЪЖАТ, КРАДАТ, ЛЪЖАТ НЕКАДЪРНИЦИТЕ НЕНОР МАЛНИ И НАРОДЪТ КАТО ПЕПЕРУДА ЛЕТИ КЪМ ГОРЕЩАТА ЛАМПА И НАЙ-ЛОГИЧНО - ИЗГАРЯ.
145
3
 
12
 
! Отговори
Те преди 6 години
ГЕРБ са крадлива бандитска хунта.
144
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо не е виновен, ние сюе си го избрали.
143
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gospod da ti prosti, Cvetanov.....
142
1
 
12
 
! Отговори
Jordan преди 6 години
Глупаво, .....и тъжно! Тежко на децата ни!
141
2
 
13
 
! Отговори
Цветанов излъга... преди 6 години
Цецо Цв.: "Малко заприличахме на италианско семейство - има шумни спорове, но проблем няма." Как да нямате проблеми бе? Онзи "татарин" от Бутан тича из МС като бесен и псува дребничкия Димов, а за премиера скърца зъби и крещи "Този да не го виждам! Само да ми падне!" И очите му блестят като тези на цар Самуил нощно време... А ти сигурно гледаш да не се въртиш около него. Г-н премиерът вече твърди: "Гласувам за втория лифт с двете ръце". Ще гласуваш, иначе МС може да се разсъхне. Агите чакат..
140
3
 
14
 
! Отговори
к.144 преди 6 години
До АнонименЦецо, стига с тези молекули! Хората на Запад вече купуват атоми, та дори вече атомни ядра! Ти само думата молекули си научил и все нея повтаряш! Молекулите са открити и се продават вече 110 години, ама ти тогава си бил в перспективния план на дядо си, още баща ти не го е имало. Защо когато баща ти се разболя, ти не му купи поне 5-6 атоми, можеше и десетина протони и толкова електрони да му купиш и човекът да оживее! Трябваше само два апартаменти да продадеш. Ама нали си скръндзаа..
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на Теменужка *** е голямо бинго,а на Баце дифиренциала и той 4×4
138
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЛЧНИ НАГЛЕЦИ ! ЗАЩО НЕ НАПРАВИТЕ МОРАТОРИУМ ЗА СУБСИДИИТЕ, ЗА ГЛЕЗОТИИТЕ ЗА ПРЕВИЛЕГИИТЕ ВИ ,ЗАЩО НЕ НАПРАВИТЕ ТАВАН ЗА ОГРОМНИТЕ ВИ ЗАПЛАТИ ТАКА КАКТО НАПРАВИХТЕ ТАВАН НА ПЕНСИИТЕ ,ЗАЩО ВИНАГИ ВСИЧКО ЗА СМЕТКА НА БЕДНИТЕ.ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ПО-ВЕЧЕ ЩЕ СПЕСТИТЕ ...А И ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ОТ ЗЛОБАТА ,КОЯТО СЕ ТРУПА ВЪРХУ ВАС И ВАШИТЕ ДОМОЧАДИЯ И КОЛКО КЛЕТВИ ЩЕ СИ СПЕСТИТЕ....
137
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СЛАВА НА ГЕРБ!Що бе, на Черноянчева г.з.ът да не е по-малък? Или на Цуцка? Или на Дъртиткова? Или на МенТата? Хеле па на оная, адвокатката, най-наглото женско жив.отно, което се е въдило в мърлямента, добре че напусна, ама и жалко, че вече не я показват по ТВ-то - беше добро средство срещу напълняване - като я видиш, цяла седмица не можеш да се храниш...
136
3
 
21
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Цецо Крадецо - крадливият физкултурник - защо не е в затвора?
135
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни." Абе, ти у ред ли си. Имаш ли връзка с главния мозък. Мислиш, че си свръх умен, ама едно сбръчкано мозъчле освен автозлепоставка друго не може да измисли. С тъпотиите си злепоставяш ГЕРБ. Трябва с пръчки да те изгонят от Партията. Въпросът не е, че няма да се лекуват онкоболните, А С КАКВО ЩЕ СЕ ЛЕКУВАТ, бе наглец?! С аспиринчета ли, бе, с въглен ли, а? То бива наглост, бива, но не трябва да си позволяваш да те считат за ид.от, или да?
134
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 128Ама па много имали да продават със сестрето. Та купували "молекули" по 7 000 долара. Ама не били помогнали. Ми сигур са закъснели с купуването. Как можа този човек да дава "пример" с най-скъпото, което е имал, за да убеждава болните, че лекарствата няма да помогнат. Боже мили Божичко, какви хора ни "управляват".
133
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До socialenАми, това са такива пердета, каквито светът не познава. Няма такива откровени наглеци. Говорят глупости, въртят, сучат, светотатстват дори с роднините си, и са толкова самозабравили се, толкова мислещи се за велики, че считат, че им вярваме. Но Бог бави, но не забравя ... Да, само Той ни остана в това зверско общество, което тия създадоха и поддържат ...
132
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, който изкривява думите на другите, му се изкривява устата ... ти, който имаш пари да си плащаш иновативните лекарства, ги заграбваш от хората, заграбваш ги от България. Всичко унищожихте, което можеше да дава препитание на редовия българин, натоварихте го с нечувани ценши за здраве, сега посягате най-просташки върху живота му. Ден да живее още някой обречен, това е велика победа. Гадни типове, ще ви стигне и вас.
131
3
 
27
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Борисов и Цветанов ги фана шубето.
130
2
 
35
 
! Отговори
От дек на дек? преди 6 години
Стига фалшиви новини за шесте апарта мента на ушатия физкултурник.Кажете най-после от къде и как е забогатял. Тези имоти няма как да ги купи с мили ционерската си заплата,дори цял жи -вот да е ял хляб и лук.
129
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото лекувате децата от Фонда за лечение, толкова ще се лекуват и онкоболните. "Индивидуално". Според партийната принадлежност.Данъци внасяме всички без изключение, а болните ще се разглеждат "индивидуално".Прах в очите на наивниците.
128
3
 
38
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ЦВЪКИ Е НАЙ-ФАЛШИВИЯ ПОЛИТИК!!!