Цветанов: Стига фалшиви новини, онкоболните ще се лекуват

С партньорите във властта били като италианско семейство
Обновена: 17 дек 2017 09:58 | 17 дек 2017 09:52, Александър Попов
207
Цветанов: Стига фалшиви новини, онкоболните ще се лекуват
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Цветан Цветанов определи дебатът в парламента за мораториума върху новите лекарства като безмислен.

"Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни. Хората останаха в едно заблуждение от фалшивите новини на БСП, които се заиграха със страховете на хората", заяви Цветанов пред Нова тв.

Още по темата

Той допълни, че бюджетът на НЗОК за 2018 г. ще бъде с 407 милиона повече.

"Общият бюджет за НЗОК ще е 3 милиарда и 800 милиона лева, а общият бюджет за здравеопазване – 4 милиарда и 700 милиона лева", заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ. По думите му 300 милиона отиват за онкоболните, а 70% от парите са за иновативни лекарства.

"Трябва да има някаква система, която да ограничи неразумното изразходване на средства. Ние не сме убийци. Всеки има близък човек, засегнат от това тежко заболяване. Но за мен е важно да има техника, профилактика, да се поставя точната диагноза - говоря за цялостния комплекс от здравеопазване. Освен това ние не знаем какъв е ефектът от тези лекарства. В Румъния има 6-годишен мораториум”, заяви Цветанов.

Той засегна и другата гореща тема от седмицата, която провокира съмнения дали има раздор сред управляващите - строителството на втори кабинков лифт в Банско.

"Малко заприличахме на италианско семейство - има шумни спорове, но проблем няма. Има единна позиция, че втори лифт на Банско трябва да се прави", заяви Цветан Цветанов и допълни, че решението ще стане ясно на 28 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
35
 
! Отговори
бумнаонкоболести преди 6 години
Животът ни няма никаква стойност..Интересува ги какво има в продънените ни джобове.за дообиране.преди да ни уморят изтровят ..
126
1
 
22
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
Светия Синод приветства решението !
125
3
 
24
 
! Отговори
667 преди 6 години
Повечето хора в власта са Манджурски кандидати!Ако хората не го проумеят скоро и те ще станат същите зомбита като тях!
124
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважаеми зрители,спите ли?Поздравявам майките на вашите ръководители...!
123
1
 
33
 
! Отговори
ДО 123 преди 6 години
Човече , защо ЛЪЖЕШ Хората с това лекарство което струва 500 лева с поръчка .Това е смляни фастъци и лешници с добавка на палмово масло . Нещо с Гъби нямаш ли .Такива *търговци * на Смърт налазиха Надеждата .Та нали водих майка ми навсякъде - Ще те изпцувам едно хубаво заради Лъжите ти - Ей Не.щаст,ник - Изкарваш Пари от Умиращи Деца и Старци .
122
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде махайте тази фейк новина вместо да дразните народа.
121
2
 
61
 
! Отговори
Др.Михайлов преди 6 години
Цецо ,фалшиво е цялото ви управление,досега бяхте крадци вече сте и убиици.Дано Бог ви даде заслуженото!!!
120
2
 
45
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
До АнонименПредполагам, че първо таткото не е починал от рак, второ - Цецо да отдели пари за баща си - това е направо каламбур. Оказа се, че и на Баце майка му е починала от рак, сигурно - на Дариткова леля й , на Главчо - прадядо му, а на Бичко - кучето или котката. Големи лъжци, големи наглеци. Дойде ли им шилото до четирите букви - веднага бият отбой...
119
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо, питай Бойко как така, след цели 6 гласувания, вето и изпращане в КС, той се сети от какво се е споминала майка му? Или и тук стана като с дядо му - щипал булки, а го води репресиран? Мноооого лъжете бе! И майките си продадохте! Не престъпление, ГРЯХ е това!
118
2
 
50
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Защо има Правителствена Болница?Мисля,че е за вас,а мораториума е за нас.
117
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като погледнеш кои са създателите на фалшивите новини, намираш, че най-малкото общо кратно между тях е, че са заклети русофили и върли фенове на Путин.
116
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-умния умник от ГЕРБ пак се изходи.Медиите нямат ли въображение да потърсят за интервютата си някой независим икономист или дори студент или работник да чуем тяхното мнение по различни въпроси,а ни заливат ту с един,ту с друг герберски наглец,който ще ви донесе вода от девет кладенеца,само и само да ви убеди в правотата на партията и вожда.
115
45
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшивите ноивни идват от фалшивите хора - Нинова и другари, пРезидентът Румен Радев и т.н.
114
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарството което никога няма да плати за него герберастката мафия се казва VESANOID. Това го казвам в помощ на безнадежно болните. А ти продължавай да злобееш...
113
13
 
10
 
! Отговори
DO 121 преди 6 години
Ти сега искаш да вмениш вина на децата и родителите на починалите от РАК .Какво е това вълшебно лекарство което си купил за 600 лева и си Спасил Майка си .Ако кажеш ставаш Първия .
112
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На майка ми и даваха 15 дена живот. След като закупихме лекарства за 600 лева/1999 г./ на месец майка ми е още жива. А твоя баща дето е починал от рак др.Цветанов? Защо? Защото не си отделил парите ли?
111
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Цвъ Цвъ всичко което не идва от устата на вожда е фалшиви новини.Интересно как така са фалшиви новини след като лично Боко Тиквун е наредил да се гласува(6 пъти междудругото) за мораториума и накрая го е подписал.И като видя на къде отиват работите подви опашка и изведнъж, Той, Бащицата на нацията, Краля слънце щял да отмени мораториума, защото видиш ли, майка му била умряла от рак и той както всички други продал всичко за да купи "молекули" по 5000 долара през 1998.
110
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм срещал досега практиката да бъде свален наркотрафикант от власт?
109
3
 
36
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
"Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни. Хората останаха в едно заблуждение от фалшивите новини на БСП, които се заиграха със страховете на хората", заяви Цветанов пред Нова тв. На кого да вярвам? Парламента /ГЕРБ/ гласува против мораториума, Боко казва, че ще размисли, а този пък направо заявява, че новината е фалшива. Не знам вече какво да мисля. Излиза, че съм м.алоумен. Е такава наглости никога не е имало. Тези от ГЕРБ счупиха *** и нагломера. Направо д.ебилни.
108
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УБИИЦИ ......СТЕ!