Цветанов: Стига фалшиви новини, онкоболните ще се лекуват

С партньорите във властта били като италианско семейство
Обновена: 17 дек 2017 09:58 | 17 дек 2017 09:52, Александър Попов
207
Цветанов: Стига фалшиви новини, онкоболните ще се лекуват
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Цветан Цветанов определи дебатът в парламента за мораториума върху новите лекарства като безмислен.

"Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни. Хората останаха в едно заблуждение от фалшивите новини на БСП, които се заиграха със страховете на хората", заяви Цветанов пред Нова тв.

Още по темата

Той допълни, че бюджетът на НЗОК за 2018 г. ще бъде с 407 милиона повече.

"Общият бюджет за НЗОК ще е 3 милиарда и 800 милиона лева, а общият бюджет за здравеопазване – 4 милиарда и 700 милиона лева", заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ. По думите му 300 милиона отиват за онкоболните, а 70% от парите са за иновативни лекарства.

"Трябва да има някаква система, която да ограничи неразумното изразходване на средства. Ние не сме убийци. Всеки има близък човек, засегнат от това тежко заболяване. Но за мен е важно да има техника, профилактика, да се поставя точната диагноза - говоря за цялостния комплекс от здравеопазване. Освен това ние не знаем какъв е ефектът от тези лекарства. В Румъния има 6-годишен мораториум”, заяви Цветанов.

Той засегна и другата гореща тема от седмицата, която провокира съмнения дали има раздор сред управляващите - строителството на втори кабинков лифт в Банско.

"Малко заприличахме на италианско семейство - има шумни спорове, но проблем няма. Има единна позиция, че втори лифт на Банско трябва да се прави", заяви Цветан Цветанов и допълни, че решението ще стане ясно на 28 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, ЦЦ
106
3
 
35
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Цецо, знам че тайничко надничаш в този сайт. Сигурно с отвращение, но надничаш. Съветвам те да преброиш плюсовете в твоя подкрепа. Ще ти е десетки, ако не и стотици пъти по лесно, отколкото обратното.
105
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правителстваната няма да се закриеЯ На Боко кой ще му мери кръвното? Веждито и главния мюфтия също са против! Папата също!
104
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата на герберастите...........Сутринта по Първа - Главчев, по Втора - Менда, по Нова - Цвъки , по Националното радио главанаците Кирилов и Ананиев.........те това е свободна журналистика и плурализъм
103
3
 
29
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Да е фалшиви новини. Ние пасем трева и не чухме изказването ти. Господ ще ви накаже.
102
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сте толкова честни защо не закриете Правителствена болница?Ама къде кураж де!Някой представя ли си Цвъки да виси за направление,да чака 1м за специалист и накрая да му кажат "Я мини в сряда на частно в кабинета ми,че не работя със здравната"Да ви *** в молекулите кухи!Специалист по всичко и той!
101
2
 
38
 
! Отговори
Суджук преди 6 години
Не новивните, Цветанов е фалшив.
100
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако клетвите застигаха този няма да се измъкне от ада след хиляда години!
99
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цветанов, клекнахте ли? Клекнахте. Ама ви беше мооо гот като отхвърлихте ветото на президента оня ден, а?А сега разбра ли на кой му е по-висок рейтинга - на президента, за който гласуваха над 3 милиона българи, или на мизерната ти партия, която събра около милион?
98
2
 
31
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Трябва да има някаква система, която да ограничи неразумното изразходване на средства. Ние не сме убийци.--------------------Потресаващо ! ГЕРБ си признават! 1. Има неразумно израсходване на средства - каца без дъно! 2. ГЕРБ незнаят, неразбират и неумеят да спрат теча на средства- Безпомощни! и 3. "Ние не сме убиици." - ГЕРБ са причина за смърта на много хора, т.с са убиици. пп. ЦвЦв изпитва вина и се оправдава ли?
97
3
 
32
 
! Отговори
Голям лъжец! преди 6 години
Докторе, ама нали вие с Дариткова, Бичко и още трима припкахте преди дни и конкретно ти задължи депутатите от управляващата коалиция да гласуват ЗА МОРАТОРИУМА! Докторицата те подкрепи, а Бичко обвини БСП в разхищение на пари! Сега се правиш на светата вода ненапита и говориш обратно! Ти си голям лъжец и брутален морален убиец на тежко болните българи! Нали вие с гласуването си за мораториума отменихте ветото на президента!
96
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато в онкологията ти кажат да си довършиш супергадните дела на този свят си спомни за ОНЗИ ДЕН В КОЙТО ОБРЕЧЕ ХИЛЯДИ ХОРА НА СМЪРТ!
95
1
 
28
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Цецо и теб ще те стигне................тогава ще продаваш имущество за да си купиш лекарства, за да не те Боли......
94
1
 
35
 
! Отговори
Голата истина преди 6 години
Цвъки започва да изплюва камъчето. Били италианско семейство. Следва да уточни, че са сицилианско...
93
1
 
23
 
! Отговори
гост преди 6 години
Динко от Ямбол,Цветан,Бойко това са същества с еднакъв умствен потенциал . А борбата с такива недоразумения на природата е като НЕ ИМ СЕ ОБРЪЩА НИКАКВО ВНИМАНИЕ !!!!! Просто се оставят да се самоунищожат/самоизядат сами/.И така никога такива индивиди не се появяват .
92
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толуп Апартаментов
91
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боки Молекулата няма ли да се изкаже?
90
2
 
28
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Цецо навярно брои и морфина, като лекарство за онкоболните. Ако е така, прав е. Той не е виновен, че багажа му е толкова.
89
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този научил една фраза "фалшиви новини" и където и да се появи, все е в устата му. Едва ли знае, обаче, какво означава и какъв е смисъла и!
88
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при диктатура.