Джамбазки: Затворихме антибългарската страница на Скопие!

Здравният мораториум трябва да е подкрепен с аргументи, убеден е той
18 дек 2017 15:30, Анисия Иванова
67

С подписването на договора между България и Македония затворихме една антибългарска линия на политика в Скопие, доминирана от Белград. Страната ни се опитва да направи това цели 100 години - от 1903 г. насам. Така евродепутатът Ангел Джамбазки - член на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент и зам.-председател на ВМРО, коментира пред Bulgaria ON AIR договора за добросъседство между България и Македония.

Според Джамбазки договорът няма да остане само на хартия, защото министър-председателят на Македония Зоран Заев е направил ясни заявки за сближаването между двата народа.

Още по темата

"Управляващата коалиция е напълно стабилна. Когато има спокойствие в политиката - нещо не е наред. Валери Симеонов понякога се изразява доста особено, но това не значи, че не го подкрепям. Той е последователен в нещата, които прави", каза още евродепутатът.

Той засегна и нашумялата тема с приемането на мораториум върху иновативните лекарства.

"Надявам се много силно да има мотиви да се наложи такъв мораториум над иновативните лекарства и наистина искам те да бъдат изцяло фокусирани върху здравето на хората, а не да са само счетоводни. Този мораториум кара всеки човек да настръхне", допълни зам.-председателят на ВМРО.

Преди няколко дни стана ясно, че евродепутатът иска оставката на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Причината е неадекватните действия на регулатора в сферата на ВиК услугите.

"Във водния сектор политиката не е адекватна от много години. Ръководството на тази агенция няма защо да се оплаква, че им искам оставката. Цената на водата се повишава заради несвършена от тях работа. Смешно е БСП да подема тази тема и е много нахално. Един от членовете на КЕВР, гласувал "за" повишаването на цената на водата, е избран от БСП", отбеляза Джамбазки.

По думите му Корнелия Нинова вместо да започне да критикува другите, трябва да отиде и да попита избраниците си защо гласуват по този начин.

"БСП и ДПС за мен са олицетворение на много провали. Те винаги ще останат заедно. Две политически организации, които имат тежка вина за състоянието на държавата в момента. Приказките на тези партии нямат обществена подкрепа", отсече евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MKDНяма спор, днес Прилеп е македонски, но преди един век е бил български.
56
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
след време ако се смени властта в македония какво правим тогава
55
0
 
1
 
! Отговори
MKD преди 6 години
Do 58. Odi vo Prilep i prasaj i babi i dedovci i majki i tatkovci ce ti kazat kakvi se i kolku e Prilep " bugarski " grad,glupak eden.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прадядо ми и прабаба ми са от Прилеп - български град. Какво ще кажат македонците, не е ли български?
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От македония са най-истинските българи, не се отказвахте от нея
52
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Македония е една незначителна малка третостепенна държавици, от която не зависи нищо..............абсолютно нищо.Освен това там отдавна командва албанската мафия, така че престанете с тая Македония.Добро утро, селяни прости!
51
5
 
2
 
! Отговори
Makedonec преди 6 години
Abre bolgari. Se dodeka ne kazete deka postoi makedonski narod i makedonski jazik vo Makedonija nikoj nema da pomisli da vi pruzi raka. Toa sega na politicarite im odgovara, i na vasite i na nasite, koga ke pomine, pak ke se vratime na staro. Kakvi srpski, kakvi ruski, kakvi amerikanski. Kazete jasno i glasno: makedonski narod i makedonski jazik i ke bideme prvi drugari. Obace, niama da stane.
50
8
 
5
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Какво си направил ти бе , доносник мръсен.Ако не беше Костов през 1999г. да започне промяната сега на сръбски документи щеше да се разписваш.Няма по зло същество от слаботелеснен мъж с грандомански мечти-този Джамбазски лично се опита да ме хвърли на вълците , само и само да се подмаже на силният на деня. Този и майка си ще предаде за своя изгода-***.
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затворили сте я,друг път.И македонци и сърби ни правят мили очи за да им лобираме за ЕС.Това е лицемерие,което и двете страни разбират и прилагат,нашите за вътрешно и външнополитически дивиденти,а ония заради мечтата им да гушнат милиарди еврофондове от евентуалното си членство.Всеки си прави своята сметка и никой никого не обича и не уважава.Не може с един договор да се изкорени дългогодишна омраза,който го вярва е голям наивник.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечти, мечтиии за затворена антибългарскастраница на Скопие!
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛУЧАЙНО ИЗБРАН ЕВРОДЕПУТАТ С ПАРИТЕ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И ПАРТИЯТА НА БАРЕКОВ.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то навремето и Костов подписа договор и какво? Тези освен да се самохвалят и да говорят глупости друго не могат. Нали навремето Каракачанов бе в управляващото мнозинство на СДС при Филип Димитров когато първи без уговорки признахме "Македония". И тогава и сега режисьорите са едни и същи. Познайте от първи път.
45
3
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 6 години
ДА ЩЕТЕ ДА СИ ИДЕТЕ ПО ЖИВО ,ПО ЗДРАВО ЗНАЕТЕ ЛИ КАК НАРОДА ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ЛАКОМИЯ НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ,БЕЗ ИЗКРЮЧЕНИЕ....НАИСТИНА СМЯТАМ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОТРЪГНЕ АКО ВИ НЯМА,ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ НЕНАСИТНИ,ВСЕКИ БОЖИ ДЕН НЕЩО СЕ УВЕЛИЧАВА НО НЕ ЗА ВАС А ЗА ОСТАНАЛИТЕ 85% ОТ БЪЛГАРИТЕ ЗА ВАС САМО ЗАПЛАТИТЕ ВИ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ,А НАРОДА ЕДВА ДИША ОТ ВАШАТА ЛАКОМИЯ. НИЩО НЕ ПРАВИТЕ КАТО ХОРАТА, ВЛИЗАТЕ В ПОЛИТИКАТА ЕДИНСТВЕНО ДА ДЕРЕТЕ КОЖИ ! БЕЗСРАМНИЦИ ! ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ !
44
14
 
1
 
! Отговори
Мак преди 6 години
Мама ви булгурска, много бързо станахте големи християни,като ви опря рязният ятаган в задните бузи.Дръпна ли ви се акото, петвековната "любов" пак ви дойде "на дневен ред", а?Ако изобщо е слизала от дневен ред.Но сте всъщност един фалшив и фашисттки народ от лицемери и ***.Лъжливи, крадливи, негостоприемни, мързеливи... всичко което си мислите, че НЕ сте.Но сте.Плюя на вас, вие сте превъплъщение на всичко долно в човека.
43
6
 
6
 
! Отговори
ф преди 6 години
Джамбазки е татарин .
42
3
 
4
 
! Отговори
Тафтун преди 6 години
Национализъм по български???Няма по-жалко нещо. За българинът да си националист значи да се подложиш на чужда държава(и), защото мразиш или те е страх от друга държава(и).Защо пишман националистите ни веят руски знамена, но няма да ги видите никога да веят български?Защото ги е страх. Защото са мъже колкото аз съм подводница.
41
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този етнос е тотално гнил и отдаден на анархия, грабеж и беззаконие.И това не е от вчера, това е от жалките, полуробски и помиярски 1300 години.Не са ни криви нито турци, нито цгани, нито великите сили, нито марсиянците, нито...просто сме си такива.Срам ме е, че съм българин.
40
3
 
4
 
! Отговори
й преди 6 години
Затворил си ума си смотаняко на евро заплатка.Връщайте парите на ЕС и марш извън парламента.
39
2
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
До AfD Вие добре ли сте ? Тук няма патриоти . Лъжеха на поразия докато седнат на трапезата . Цените растат неудържимо , *** продължават да безчинстват .Колониализма не е отпаднал , базите още са безплатни , концесиите са си пак старите ит.н. до новините на турски . И какви сравнения правиш със сериозната Австрийска десница . Никакви допирни точки .......
38
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До anonymousZa Turciya e mnogo vazhna darzhava...Shte se ubedite...Skoro...