Кабинетът гледа: Нов размер на минималната заплата

Ще бъдат одобрени и разходи за образование и земеделие
19 дек 2017 20:52, Петя Славова
10
Кабинетът гледа: Нов размер на минималната заплата
Снимка: архив, Булфото

По време на утрешното си редовно заседание в парламента депутатите ще разгледат проект на Постановление за определяне нов размер на минималната работна заплата за страната, съобщи пресслужбата на кабинета. В дневния ред на заседанието на МС са и промени в Наредбата за отпускане и изплащане на паричните обезщетения за безработица от 2002 г. и проект на Постановление за изпълнението на държавния бюджет за 2018 г.

Министерският съвет се очаква да одобри промени в няколко закона: за собствеността, за социално подпомагане, за трудовата миграция и трудовата мобилност и за омбудсмана.

Кабинетът ще одобри също и промени в актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2018-2020 г. и промени на Решение на МС от 2017 г. за приемане на стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални и стойностни показатели през 2018 г.

Кабинетът ще се запознае с доклад за изпълнението на Плана за подготовка на българското председателство на Съвета на ЕС към 15 декември 2017 г. и ще одобряване на Календар на събитията на председателството.

Министрите ще приемат Национална програма за безопасност и здраве при работа 2018-2020 г. и Доклад за равнопоставеността на жените и мъжете в България за 2016 г.

Кабинетът ще одобри допълнителни разходи по бюджетите на министерствата: на образованието, на земеделието, на външните работи за 2017 г.

Предвижда се да бъдат одобрени и допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2017 г. за стипендии на учениците след завършено основно образование, допълнителни трансфери за 2017 г. за изплащане на стипендии по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища.

Кабинетът ще одобри няколко вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики или бюджетни програми по бюджета на министерствата на транспорта, на правосъдието, Министерския съвет за 2017 г., както и допълнителни трансфери от резерва за непредвидени или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Тези пари трябва и да се заработят. Някой трябва да ги изкара, а българина е уникално мързелив и непруодуктивен В нашите университети има всичко друго но не и специалисти по нещо си ;)
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минималната заплата трябва да стане 1000 лева, а заплатата за специалисти от университети - над 3000 лева за да има нормален живот в тая територия, дето я мислим за държава.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те гърбавите увеличиха вече всичко предварително.Някои стоки до 40%
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе скивай цените при сегашната минимална и си представи какви ще са ако минималната е 900лв.. хляба ще е 2.50лв яйцата ще са 70-80ст.В която и държава да работиш и колкото и да е минималната заплата то тя едва ли ще ти е достатъчна за нормален живот
6
12
 
0
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
Чист комунизъм е някой да определи заплащане на труд без да носи отговорност дали този труд е изкарал парите за заплатата!
5
0
 
9
 
! Отговори
ПЕТЯ преди 6 години
По време на утрешното си редовно заседание в парламента депутатите ще разгледат проект на Постановление.............Петя, депутатите не приемат постановления, приемат закони.Постановлението ще го приемат министрите на заседанието на Министерския съвет.
4
2
 
24
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Минималната заплата трябва да стане 800 лева, а заплатата за специалисти от университети - над 1500 лева за да има нормален жовот в тая държава.
3
1
 
5
 
! Отговори
БИТкойн преди 6 години
....издирват ни!....
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са откраднатите биткойни???
1
1
 
22
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
С две изречения - Дъра бъра, два чадъра.