Великолепната петорка: От Радев през Борисов до Нинова

Втора след президента е Фандъкова, след Борисов - Каракачанов
Обновена: 19 дек 2017 11:53 | 19 дек 2017 11:45,
91
Великолепната петорка: От Радев през Борисов до Нинова
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов, военният министър Красимир Каракачанов и лидерът на БСП Корнелия Нинова са петимата  най-одобрявани политици в страната.

Това показват резултатите от социологическо проучване, проведено от Алфа Рисърч между 7 и 15 декември сред 1017 българи.

Президентът продължава да е най-одобряваната политическа фигура с  57% подкрепа, идваща от най-различни социални слоеве. Работата му не одобряват 13% - предимно жители на големите градове и симпатизантите на дясно-центристки партии.

Правителството и премиерът запазват подкрепата си от септември: 21% одобрение за дейността на кабинета срещу 31% неодобрение; 33% одобрение за Бойко Борисов срещу 36% неодобрение.

За 2017 г. водещите петима политици по степен на обществено доверие са: Румен Радев (57%) , Йорданка Фандъкова (36%), Бойко Борисов (33%), Красимир Каракачанов (29.9%), Корнелия Нинова (27.8%), показва проучването.

Ако изборите са днес, ГЕРБ отново ще ги спечели, показва изследването на "Алфа Рисърч". Партията на Бойко Борисов би получила 25%, докато неговият личен рейтинг нараства с един пункт и стига 33 на сто.

Социолозите отчитат мобилизация сред електората на БСП и социалистите качват подкрепата си от 19,3% на 21,2%. Корнелия Нинова възстановява позиции и е с най-съществен персонален ръст измежду партийните лидери - доверието към нея нараства с 3 пункта от 24.4% до 27.8%.

Към лидерите на Обединени патриоти има противоречиво отношение, което обаче не се отразява на подкрепата за коалицията. Тя остава  в рамките на 5,6%.  Красимир Каракачанов продължава да бъде вторият най-одобряван партиен лидер след Бойко Борисов с 29.9%). Валери Симеонов обаче губи 3 пункта доверие (от 13.9% на 10.3%), а Волен Сидеров остава сред най-слабо одобряваните партийни лидери с 4.7%.

ДПС запазва традиционния си дял симпатизанти от 4.7%, а Мустафа Карадайъ има 7.9% рейтинг. След съществения спад в подкрепата за "Воля" през есента, привържениците й остават в рамките на 2.1%, а на В. Марешки – 11.8%.

Извънпарламентарната десница все още не успява да достигне до по-широк кръг избиратели с идеите си за обединение. Така, въпреки наличието на не малко бивши десни избиратели, нито една от партиите не успява да отбележи значителен ръст (Реформаторски блок – 2%; Да, България 1.9%; Нова република – 0.6%).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
22
 
! Отговори
Фандъкова? преди 6 години
Столичният кмет няма място в такава анкета по простата причина, че България не е София и който и да е кмет няма принос в решаването на проблемите на цялата страна. Единствената причина да включват Фандъкова в анкетите е тази ГЕРБ да имат някого по-напред в класациите. :))))
62
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любимият му кожен шлифер,с който всеки ден се разхождаше по времето когато беше главен секретар.Тогава през ден ставаха показни убийства на конкурентите му.В комплект с шапката ка *** ка,също любим негов аксесоар.Целият му вид излъчва агресия и омраза,че именно Радев е избран за президент.А данчето си прилича на селска даскалица.
61
6
 
16
 
! Отговори
Какъв смях :) :) :) преди 6 години
Фандъкова има план как да изпревари Радев. Прави билета за градския транспорт 5 лева, затваря още няколко булеварда за скъпи и бавни ремонти, открадва още няколко милиарда, харчи за ремонти на ремонтите и ... всичко е ОК. 100% рейтинг. Като на Тиквун, ама в централата на ГРОБ. На улицата - 2% - предимно психично болни.
60
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :)То излиза, че Радев след като е бил 10 години генерал от същата армия най-много се е гаврил с нея.
59
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям ПР за Фъндъчкова! Все пак, задават се местни избори... Но реалността е тотално различна. Остава да го съзнаят след резултата от изборите.
58
19
 
9
 
! Отговори
Президент надали ? преди 6 години
Летци си имаме, ама президент надали...
57
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е това, че в ЕС и САЩ знаят за идиотщините на Бай ***, за корупцията, бедността, разрухата, упадъка в обществото, отчаянието и миграцията. Но дебелият тулупин е удобен, послушен, продава и предава България, само да му кажат. То защо не го махат, а той краде ужасяващо и трупа по офшорки. Презапасяват се но мисля, че няма да доживее да се радва на милиардите. Пукне ли, естествено или принудително, Американците ще приберат всичко. Това са наши пари, от ограбения Български народ.Безсрамник е!
56
4
 
16
 
! Отговори
за мен са преди 6 години
Отвратителната петорка.
55
8
 
28
 
! Отговори
:) преди 6 години
Още когато Радев подаде оставка заради гаврата с Българската армия ме спечели. Истински мъж с чисто минало и смела професия. Няма как да го сравни човек с мутрата с коженото палтенце.
54
8
 
23
 
! Отговори
Истината боли преди 6 години
За Боко и суджукаджиите може да гласува само човек с IQ под 100. Всички други *** в политиката са за предпочитане. ГЕРБ крадат повече от БСП, продават българските интереси повече от СДС, ДСБ и Ко., а са и с по-тоталитарна и мафиотска структура от ДПС. С "патриотчетата" са на кантар и все пак си мисля, че най-лошото за България е ГЕРБ.
53
23
 
13
 
! Отговори
Xa-xa преди 6 години
Най-смешен е президента. Незабележим досега, но пък високо оценен :)
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Д0 49Не съм от ГЕРБ!!!Защо си мислиш, че човек трябва непременно да членува в партия или да е симпатизант само на една от двете ком.партии - БСП и партията на пребоядисаните комунисти?
51
6
 
20
 
! Отговори
Супер снимка преди 6 години
Много добра снимка. Мутрата гледа тъпо и не може да повярва, че Генерал Радев го отвя на изборите и има 2 пъти по-висок рейтинг. Мисли си: "Тези *** българите все пак не са тотални изкукуригали! Трябва да сменя тактитата и да измисля нови лъжи, защото Радев и Нинова ще ме закопат."
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъкова до Радев?АБСУРД!
49
2
 
9
 
! Отговори
Манджата с грозде преди 6 години
До СТРАНДЖАТАЖенерал Борисоф да не носи шарени чорапки?Такава е униформата,без изключение.Иначе ще те вземат за серГЕЙ.
48
6
 
16
 
! Отговори
Д0 49 преди 6 години
Смей се герберушко.Във вашата партия има само един падишах,всички останали сте гъ... лизци и некадърници.Ако се случи нещо с вожда,тутакси сте се разпаднали.
47
12
 
8
 
! Отговори
Смях! Допитвали се! преди 6 години
27.8% да одобрят кака К/ри?Може, ако допитването е било осъществено около сградата на "Позитано"20, по време, когато техният контингент се е събирал за някаква конференция, семинар или нещо подобно.Все пак, това е в идеалният център на София и дори в такъв момент, когато червенушковците имат някакъв форум, покрай сградата им минават и много други хора,та само 1 от 4-5 преминаващи може да се окаже социалист-организационен активист.
46
12
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Малииииии, и Пипи зеленото чорапче в списъка... - голем срам...Отищъл да агитира поляците за спиране на санкциите... - абе тоя от Марс ли пада...
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дон Коирлеоне с тази плетена шапка и това кожено палто,застанал във войнствена поза,недоволен от загубата на "майката"изглежда страховито и ни крои шапката или поне тази на президента.А всичките му последващи действия доказват това.
44
4
 
18
 
! Отговори
промо преди 6 години
снимката показателна, сложила шапките *** на офиц.среща