Удар в сърцето на СДС: Валери Симеонов се мести на "Раковски" 134

Правителството ще му даде два етажа в емблемата на прехода
20 дек 2017 15:45,
83
Удар в сърцето на СДС: Валери Симеонов се мести на "Раковски" 134
Снимка: архив "Булфото"

Партията на Валери Симеонов НФСБ ще се премести в емблематичната централа на СДС на "Раковски" 134.

След като останаха без първия етаж на сградата, а след това и извън парламента, седесарите вече нямат право на партиен офис. Въпреки това те все още обитават централата, в която са още от началото на прехода.

Очаква се сградата да умножи обитателите си утре с решение на правителството, което ще даде под наем третия и четвъртия етаж от нея, пише "24 часа".

Това ще стане само няколко дни след като вицето Симеонов обяви, че не иска да вижда премиера Бойко Борисов, защото го изиграл за втория лифт на Банско.

Още по темата

Симеонов ще успее да влезе на "Раковски" 134 от втория опит. Той искаше сградата и през 2013 г., но тогава се оказа, че наемът на СДС изтича чак през 2015 г. В момента НФСБ ползва втория етаж в сграда на ул. "Цар Калоян" 10.

Освен Симеонов апетити да обитава "Раковски" 134 имаше и "Воля" на Веселин Марешки. През пролетта, когато стана известно, че правителството ще прати съквартиранти на сините, лидерът на СДС Божидар Лукарски заплаши с живи вериги.

През август пък СДС за малко да остане и без марката си, защото партията не бе платила на адвокат, чиито услуги е ползвала и той запорира трите букви. Малко по-късно сметката бе оправена.

Сегашният удар в сърцето на СДС идва и дни след като синята партия отпразнува 28-ия си рожден ден с обещанието, че продължава напред, напук на тези, които се опитват постоянно да я убиват.

Сградата на СДС на "Раковски" 134 е емблема не само на партията, но и на прехода. Тя е свидетел на драматични събития, а в нея са се обсъждали не едно и две важни за държавата решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СДС като нямат право на централа, какво правят още там? Докога законите ще се прилагат избирателно?
3
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая сграда трябва да се срине както мавзолея
2
2
 
37
 
! Отговори
Радев преди 6 години
А тия *** от СДС-то защо още не са ги изгонили от там? По закон щом не си в парламента, нямаш право на държавен офис. Какви еммблеми, какви пет лева?
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да си преместят централата в Драгалевци при Ванко