Доган пита: Ако вотът на недоверие мине – какво правим?

Почетният председател на ДПС подчерта - страната е изправена пред предизвикателство
Обновена: 21 дек 2017 22:43 | 21 дек 2017 22:33,
183
Доган пита: Ако вотът на недоверие мине – какво правим?
Снимка: архив Reuters

ДПС тази вечер се събра в сараите на председателя на партията Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна" на традиционната празнична вечера по случай Коледа и Нова година.

Почетният председател ще излезе и тази година с визионерска реч по Коледа, разкри в събота зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред bTV. Чакаме коледния си купон с нетърпение, добави той.

През 2015 г. на същата празнична сбирка именно неговата реч доведе до свалянето на Лютви Местан от лидерския пост в ДПС. Тазгодишното си слово той публикува в профила си във Facebook.

"Явно предколедните форуми на основната част от политическия елит на ДПС, започва да предизвиква не само интерес, но и силно очакване. Дори определени медии и социални мрежи го приравняват с неформален визионерски форум на ДПС. В днешния вътрешно-политически и гео-политически дискурс това означава, че е налице липса на сигурност и на краткосрочна визия за развитие", посочва Доган.

Той очерта и няколко проблеми в партията: "Първо, във вътрешно-политически план предизборната парадигма за президентските и парламентарни избори-2017 година все още не е стихнала: кой-кого ще „елиминира“, „смачка“ или „ победи“ вече работи в личностно измерение и тъкмо затова излиза извън нормалните граници на изразяване с Езика на политиката; Второ, обективната неопределеност на външно-политическия проспект задава безпокойство и тревожност, което се равнява на „ наливане на масло в огъня“ във вътрешно-политически план."

По думите на Доган 2017 г. не е била от най-благодатните за ДПС. "Но от гледна точка на определени дейности и политики, например иновативно укрепване на партийните структури, както и изключителното активиране на външните контакти с европейските либерални партии е безпрецедентно в историята на ДПС", отчете той.

Той не пропусна да направи обзор и на вътрешно-политическото положение в страната.

"Големият проблем на правителството на Борисов е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Дори и това не е най-големият грях, защото Обединените патриоти имаха шанса да покажат и докажат консолидирана социална отговорност към националните интереси в контестта на общоевропейските политики. Но тъкмо такава значима цел не се постига с Езика на омразата и агресията, с език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне!", отсече Доган. "

"Страната е изправена пред много сериозно предизвикателство. Председателството на ЕС. България ще бъде във фокуса на важни събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и социална отговорност е да комуникираме на нормален европейски политически език", смята Соган.

Той посочи, че вотът на недоверие, който предстои, няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи. "Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата", пита Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: ДПСречАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доган този път направи много грешен ход на шахматната дъска.В желанието си да бетонира Борисов,наля без да си иска вода в мелницата на Нинова.Корнелия не трябва да пропуска този шанс.
84
8
 
3
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
Ако вота мине, Аамед ще стане министър председател. Ха, ха надай се *** на пиени жени!Карагъза ще министър на културата,а Ментата ще е най-успешния финансов министър!
83
8
 
15
 
! Отговори
Не така, Доган! преди 6 години
Вотът трябва да се поиска, за да се видят скъсаните *** на икономиката и "блестящото" ежедневие на българите. Телевизорът ме уверява, че България върви все по-добре, а къде са успехите на селското стопанство (т.е. какво ядем), къде е промишлеността (оттам и работни места), къде е здравеопазването, а образованието, а културата? На някои им е удобно в топлата локва, но на мен вонята не ми харесва (в смисъл корупция - суджуци, кражби на средства, шуробаджанащина и др.).
82
14
 
11
 
! Отговори
неутрален, обективен преди 6 години
!Факт е! Нови избори ,безкрайно боричкане и харчене.........ако изобщо се стегне до успешен Вот.И в края Борисов-4!Както ви се харесва-това е реалността!Почетния Председател си е 1 за България.
81
4
 
13
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
А аз питам докога едно ченге на ДС ще ръководи държавата ? Щото Доганели е агент Сава...
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха да ги видим сега патреотете българи ли са или турски ***.Шах!
79
5
 
5
 
! Отговори
амчида преди 6 години
Смее ли доган да шава,като ердюкян му е скръцнал със зъби,а знаем,че въпреки пируетите трита основни официални съюзника на сащ са Англия,Израел и Турция.Сетете се,кой помогна навремето на турците да ни завладеят.Сега май пак се връщаме натам.Боре е по удобен с глупостта си и послушанието.Не че нинова блести с ум и способности.
78
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече България официално се управлява от Ердоган чрез наместниците му Доган и Борисов.
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този от затвора ли се обажда? А не, забравих че сме в България и Доган е "почетен хидроинженер"
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако мине вота пак ще изберем същите, бе :)
75
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 100Видяла лисицата , че гроздето е високо и казала , че то е зелено . Каквито и оправдания да търсите другари от БСП , Доган ви се подигра .
74
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали знаете,че подкрепата на ДПС за която и да е българска партия е противопоказна за нея.В случая Доган открито подкрепи ГЕРБ.Следователно Корнелия трябва да е доволна.
73
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как хитро Карадаъ изработи Нинова. Будалкаше я няколко месеца , че ще свалят ГЕРБ и тя завалийката нали си е проста си повярва , че става Премиер . Сега ще и каже , ами шефа Доган не дава и хоп хитрата сврака с двата крака . Ето това е нивота на др.Лъжа , всеки я будалка .
72
5
 
13
 
! Отговори
ЦЕНАТА преди 6 години
Ха ха.То няма независима държава,те ми говорят за добро управление.Ще се простираш в "управлението",колко ти разрешат господарите.Икономика няма.Теглим заем след заем,до пълно падение.Е,НЯКОИ МАРИОНКИ ЩЕ СИ ПОЖИВЕЯТ ДОБРЕ,НО ЦЕНАТА Е ВИСОКА.ДЪРЖАВА НАМА,САМО ТЕРИТОРИЯ.
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами няма да мине!
70
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 92 Др. червен суджук , по това , което си написал става ясно , че такива като тебе не значат нищо в Държавата. Същата е и др. Лъжа . Няма какво да се коментират прости и необразовани хора .
69
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доган каза това , което всички умни хора в България знаят , че в момента няма кой да управлява по добре от Борисов и ГЕРБ. Др. Нинова някой я пуска по пързалката , че тя може да стане Премиер . Да ама не. Това никога няма да се случи, защото тя е една обикновенна лелка , която цял ден се занимава с клюки .
68
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
коалицията "Бостан" винаги е действала, колкото и гербаджиите да отричат. ДПС подкрепя Тиквата почти по всички въпроси. Погледнете медиите на Шиши, който уж е от ДПС и би трябвало да е опозиция. Да, ама не!. Там правят такава яростна пропаганда на Боко, че човек чак да го хване срам. По гербаджийски патос тия медии могат да се сравнят само със севернокорейските медии. Какво предлага Боко на Шиши в замяна на тая подкрепа също не е трудна да се досетим. Така че Доган не казва нищо ново
67
5
 
12
 
! Отговори
марко преди 6 години
Тоя направо бетонира Бибитко във власта . В момента управляват всички парламентарни Партии , останалото е камуфлаж за баламите
66
2
 
3
 
! Отговори
Коректор преди 6 години
Боряна, допуснала си техническа грешка, не е Соган, а Сокан - в превод "който ти го вкарва". Грешката е вярна!