Доган пита: Ако вотът на недоверие мине – какво правим?

Почетният председател на ДПС подчерта - страната е изправена пред предизвикателство
Обновена: 21 дек 2017 22:43 | 21 дек 2017 22:33,
183
Доган пита: Ако вотът на недоверие мине – какво правим?
Снимка: архив Reuters

ДПС тази вечер се събра в сараите на председателя на партията Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна" на традиционната празнична вечера по случай Коледа и Нова година.

Почетният председател ще излезе и тази година с визионерска реч по Коледа, разкри в събота зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред bTV. Чакаме коледния си купон с нетърпение, добави той.

През 2015 г. на същата празнична сбирка именно неговата реч доведе до свалянето на Лютви Местан от лидерския пост в ДПС. Тазгодишното си слово той публикува в профила си във Facebook.

"Явно предколедните форуми на основната част от политическия елит на ДПС, започва да предизвиква не само интерес, но и силно очакване. Дори определени медии и социални мрежи го приравняват с неформален визионерски форум на ДПС. В днешния вътрешно-политически и гео-политически дискурс това означава, че е налице липса на сигурност и на краткосрочна визия за развитие", посочва Доган.

Той очерта и няколко проблеми в партията: "Първо, във вътрешно-политически план предизборната парадигма за президентските и парламентарни избори-2017 година все още не е стихнала: кой-кого ще „елиминира“, „смачка“ или „ победи“ вече работи в личностно измерение и тъкмо затова излиза извън нормалните граници на изразяване с Езика на политиката; Второ, обективната неопределеност на външно-политическия проспект задава безпокойство и тревожност, което се равнява на „ наливане на масло в огъня“ във вътрешно-политически план."

По думите на Доган 2017 г. не е била от най-благодатните за ДПС. "Но от гледна точка на определени дейности и политики, например иновативно укрепване на партийните структури, както и изключителното активиране на външните контакти с европейските либерални партии е безпрецедентно в историята на ДПС", отчете той.

Той не пропусна да направи обзор и на вътрешно-политическото положение в страната.

"Големият проблем на правителството на Борисов е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Дори и това не е най-големият грях, защото Обединените патриоти имаха шанса да покажат и докажат консолидирана социална отговорност към националните интереси в контестта на общоевропейските политики. Но тъкмо такава значима цел не се постига с Езика на омразата и агресията, с език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне!", отсече Доган. "

"Страната е изправена пред много сериозно предизвикателство. Председателството на ЕС. България ще бъде във фокуса на важни събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и социална отговорност е да комуникираме на нормален европейски политически език", смята Соган.

Той посочи, че вотът на недоверие, който предстои, няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи. "Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата", пита Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: ДПСречАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доганя се чувства добре при управлението на Суджуците, никой не го закача, към него и обръчите му продължават да текат парични потоци, за какво му е да иска промяна и някой друг да управлява?
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агент Сава пак лъже простолюдието
63
7
 
1
 
! Отговори
@ преди 6 години
Доган е онова което не е матряла..на матряла са му нужни дори не клюпачка а простотията с която е закърмен....
62
9
 
18
 
! Отговори
Yakov преди 6 години
Какво правим? Правим президентска република! Крайно време е!
61
22
 
21
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Все повече се убеждавам че Доган е най умния политик.И ако някой си мисли че БСП и Корнелия са в състояние да ръководят държават и да подобрят състояниета на гражданите , много се лъже.Вече ги видяхме три пъти какво могат.
60
14
 
10
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 6 години
Как кой бе бащице? БСП=ДПС=Евророма!!
59
8
 
12
 
! Отговори
Фалшивите патриоти преди 6 години
Като мине вотът на недоверие Доган се връща да ви спасява заедно с другарите от БСП, със специалната златна подкрепа на патриотите. Волен ще бъде златен пръст, Валери Симеонов ще бъде сребърен пръст, а Красимир Каракачанов ще бъде бронзов пръст. Средният пръст е във Валери Симеонов. Най-много ще ви заболи от него, защото той е лидер на патриотите, а и обещанията му по телевизия СКАТ са гръмки. Той ще оправел България веднага, а Волен щял да качи заплатите с 1000 лева веднага.
58
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия "европейци" се събират в дома на пашата - къде го има това не само в Европа, а и в света? Безобразие! А ние ги търпим! Толкоз са и турци - турците празннуват НГ през март.
57
6
 
5
 
! Отговори
убавци преди 6 години
До АнонименКурнелия-ограничено а Бурнелия-неограничено.Лошото е,че всичко става ограничено и когато ти бръкне в джоба да ти вземе последния лев и да лиши твоето дете от пари,за да ги прати в страната,където са заложници твоята щерка,внук ,син...***!
56
7
 
16
 
! Отговори
@ преди 6 години
Доган си е Доган...но матряла няма как да го оцени защото за това се иска пипе! И както казва народната мъдрост:Какъвто господаря такъв и слугата...аз съм глупав ,ти си глупав и затуй съ разбираме"))))
55
7
 
11
 
! Отговори
42 преди 6 години
Интересно. Най-важното е скоро да се опразнят сараите и крадливата мангустанска *** да си се прибере по махалите или на друго място...
54
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно,никакъв вот няма да мине!*** ще си краде ограничено,сори!
53
6
 
17
 
! Отговори
До Доган преди 6 години
Ако вота мине - спираш да крадеш, влизаш в затвора и връщаш всичко откраднато.
52
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААвие не живеете А съществувате,живее това на снимката и тия около него
51
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като говорите за комунисти активисти,партизани и прочие преди 9.ти,не си правете илюзии.В сравнение с нашите съседи гърци и сърби процентът на глава от населението е смешен.Проблемът е,че при разпределението на зони на влияние на гърците се дават 70% в полза западу,на сърбите-50,а на нас-15%.Сега сме 100% колония,суровинен и човешки придатък,без право на самостоятелно развитие.
50
6
 
17
 
! Отговори
равносметка преди 6 години
Истината е,че ссср загуби от сащ в третата световна война.Германци и др.западноеврупейци са зависимиуно имат право на икономика,обучени медици и работници от изтока и ниски лихви и за бизнес и за жилища.А ние сме колония и нямаме право на нищо.И правителство и парлаент и медии са бутафорниТова е жестоката истина.
49
6
 
5
 
! Отговори
ЕВО преди 6 години
Какво правим ли?Много е просто,просто въртим огледалото,водното!
48
6
 
16
 
! Отговори
JJIVANOV преди 6 години
Въвеждаме извънредно положение.Конфискуваме поне 10 000 000 000 от новия бюджет насочени към НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ и насочваме парите към живите.Обезпечаваме ОСновното право на БЪлгарина правото на ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ>АМАН от НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ СЛЕД 1989 година.В Момента показно ликвидират БЪлгарската нация завинаги барабар с хиляди малцинствени групи ..Увредиха с ВИДЕО ТЕРОР милиони деца - ДРУГИ НЯМАМЕ.
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 65 Хахаха, Германия 5 стотинки не дава дали е искала да станеш нещо, САЩ и Русия пък още по-малко. Така че не ме разбра- не трябва да сме васали на никого, но нали си ти...айде без обиди.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 60 Хаахха....Да избирам между Германия с арабите й, дето подрониха надника от 20 на 10 евро тия ***, Хамериканеца с половин заплата за наем дето ти иска, братушката с воярищника или дръпнатите???Ми то по-добре да си живея в моята *** България- няма да плащам за квартира най-малкото. Да ти имам дестинациите.