Доган пита: Ако вотът на недоверие мине – какво правим?

Почетният председател на ДПС подчерта - страната е изправена пред предизвикателство
Обновена: 21 дек 2017 22:43 | 21 дек 2017 22:33,
183
Доган пита: Ако вотът на недоверие мине – какво правим?
Снимка: архив Reuters

ДПС тази вечер се събра в сараите на председателя на партията Ахмед Доган в столичния квартал "Бояна" на традиционната празнична вечера по случай Коледа и Нова година.

Почетният председател ще излезе и тази година с визионерска реч по Коледа, разкри в събота зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред bTV. Чакаме коледния си купон с нетърпение, добави той.

През 2015 г. на същата празнична сбирка именно неговата реч доведе до свалянето на Лютви Местан от лидерския пост в ДПС. Тазгодишното си слово той публикува в профила си във Facebook.

"Явно предколедните форуми на основната част от политическия елит на ДПС, започва да предизвиква не само интерес, но и силно очакване. Дори определени медии и социални мрежи го приравняват с неформален визионерски форум на ДПС. В днешния вътрешно-политически и гео-политически дискурс това означава, че е налице липса на сигурност и на краткосрочна визия за развитие", посочва Доган.

Той очерта и няколко проблеми в партията: "Първо, във вътрешно-политически план предизборната парадигма за президентските и парламентарни избори-2017 година все още не е стихнала: кой-кого ще „елиминира“, „смачка“ или „ победи“ вече работи в личностно измерение и тъкмо затова излиза извън нормалните граници на изразяване с Езика на политиката; Второ, обективната неопределеност на външно-политическия проспект задава безпокойство и тревожност, което се равнява на „ наливане на масло в огъня“ във вътрешно-политически план."

По думите на Доган 2017 г. не е била от най-благодатните за ДПС. "Но от гледна точка на определени дейности и политики, например иновативно укрепване на партийните структури, както и изключителното активиране на външните контакти с европейските либерални партии е безпрецедентно в историята на ДПС", отчете той.

Той не пропусна да направи обзор и на вътрешно-политическото положение в страната.

"Големият проблем на правителството на Борисов е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Дори и това не е най-големият грях, защото Обединените патриоти имаха шанса да покажат и докажат консолидирана социална отговорност към националните интереси в контестта на общоевропейските политики. Но тъкмо такава значима цел не се постига с Езика на омразата и агресията, с език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне!", отсече Доган. "

"Страната е изправена пред много сериозно предизвикателство. Председателството на ЕС. България ще бъде във фокуса на важни събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и социална отговорност е да комуникираме на нормален европейски политически език", смята Соган.

Той посочи, че вотът на недоверие, който предстои, няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи. "Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата", пита Доган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: ДПСречАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
от коментарите ви разбрах следното продьлжаваме да живеем без правилаумираме от стрес мизерия и болести без мед обслужване училището е в окаянвид идва неграмотно поколение без задрьжки и елементарни ценности избиваме сепо пьтищата и в крьчмите аз това разбрах от всичко писано до тук
124
5
 
2
 
! Отговори
хм преди 6 години
Простотията по принцип ходи навсякъде, обаче напоследък твърде дълго се задържа при БСП-то...
123
4
 
1
 
! Отговори
немаа мине преди 6 години
ние от Бесепето ,ке си ближем раните и ке си тражим нов лидер...
122
4
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Прав е да пита Доган. И да падне това правителство, и БСП да спечели следващите избори, за ДПС нищо няма да се промени. От БСП са казвали не веднъж, че няма да управляват с ДПС - два пъти платиха висока цена за това. Така че затова Доган хвали Бойко, дано ДПС да получи някое заместник-министерско място тихомълком. И затова ДПС уж е опозиция, но ако от ПФ гласуват за нещо "против", ДПС гласуват "за".
121
3
 
2
 
! Отговори
seira преди 6 години
КАЗАНО НА "МАЙЧИН ЕЗИК":ТАШАКЛАРЪ !
120
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
Ами чакаме теб да ни управляваш, но на кукуво лято.
119
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ДПС и ДОСТ са незаконни етнически партии, защо не са забранени?Има ли прокуратура в тая държава?Цацаров къде спи?
118
2
 
2
 
! Отговори
Nevin преди 6 години
Probvaite.
117
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Зозо,да ***,започнаха да се изтеглят чуждестранните фирми от Турция,и ще дойдат в ***,така ли да те разбирам
116
6
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До ВасилевНещо много си се объркал пич! Точно международните компании ако се изтеглят от Турция, ще им остане по един фес на главата на турчовците. Даже започнаха полека-лека да си местят заводите от диктаторска Турция.
115
2
 
10
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
Никой не смее да гъкне срещу американците. Политики, иновации...алабализми
114
11
 
15
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
До василевКорупцията в Турция е на такова високо ниво, каквото бедната ти фантазийка не може да си представи.И това че не си туркофил, най- вероятно е така.Защото си просто един русофилски ***, леко маскиран.А що се отнася до англо-саксонските държави и Европейския съюз, това са най-добрите страни за живеене в света-абсолютно безспорно.Ако някой ден хората тръгнат да се преселват към турция или русия, тогава твоите теории ще са истина, а сега са само тролски дрисни.
113
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ДПС не е ли готово да управлява ? Само какви кадри има,специалисти и половина. Ме май и без това си управляват заедно с ББ,само дето е неофициално.
112
5
 
18
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
не ми е приятен, но това което казва е истина...
111
4
 
11
 
! Отговори
коректив на 121 преди 6 години
Само в повърхностния слой на текста това се набива и е адски искрен и прав,Но целта му е твърде дълбока .......той си запазва пълен контрол !и най-коварната лъжа е леко изопачената истина....брилянтен манипулатор е и абсолютно на всички ухилен казва:"Будали !"Бунаци!Аз раздавам картите!"
110
5
 
15
 
! Отговори
АМАН преди 6 години
ТЕЗИ НАШИ ТАКА НАРЕЧЕНИ "ПОЛИТИЦИ" СЪВСЕМ СИ ПОВЯРВАХА .ПЪЛНИ *** СЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ. ДАНО ВИ СТИГНАТ КЛЕТВИТЕ НА ТОЗИ ИЗСТРАДАЛ НАРОД , КОЙТО ТАКА ДРУЖНО МАЧКАТЕ С ВАШИТЕ ВЕЛИКИ "СТРАТЕГИИ" ТОВА Е МОЕТО ПОЖЕЛАНИЕ КЪМ ВАС ОТ СЪРЦЕ
109
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купихте ли си билетче от пеевската национална лотария от Лафка?ЧНГ,глупендъри!
108
13
 
15
 
! Отговори
Индиец преди 6 години
За нинова се знае,че няма да ви оправи,но тиквен така ще ви оправи,че свят ще ви се завие.Дерзайте.Още една заличена държава на картата на Европа.Конграчулейшън.
107
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най после др. Нинова си получи заслуженото. Каза и се в очите , че тя никога няма да управлява България , а без ДПС това наистина е невъзможно . Е другари от БСП как сте ?
106
5
 
1
 
! Отговори
бай Тошо преди 6 години
До Анонимен 126занам аз ..знам аз какво предстой !!! ти не ми казвай ...! тя баба Ванга ми е казала .