Карадайъ: Посрещаме еврошефството разединени!

Председателството било провал заради националистите властта
Обновена: 21 дек 2017 12:31 | 21 дек 2017 12:07, Камелия Цветанова
30
Карадайъ: Посрещаме еврошефството разединени!
Снимка: архив, Булфото

Еврошефството ни е провал, защото във властта са националистите, които печелят избори с говорене срещу Европа, смята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него председателството ни на ЕС е едно от най-важите събития за страната.

"Посрещаме председателство разединени, конфронтирани, бедни, без изгледи за политическа нормалност и икономически растеж, с ерозирала държавност и основната причина за това е формулата на управление", отсече Карадайъ в декларация от името на своите депутати.

Той отсече, че разделението на обществото, езикът на омразата, политиката на отхвърлянето, създаване на неясни мнозинства без ценностна основа, разрушават демокрацията, доверието в институциите, в държавността като цяло.

Според него ГЕРБ, първата политическа сила след вота през март, не е разчела правилно резултатите от изборите и поради липса на воля да понесе своята отговорност е предложила неудачна форма на управление, включваща, без да има нужда, националисти във властта.

"Така излъгаха обществото, избирателите си, отказаха се от предизборната си програма, загърбиха европейските ценности, минираха европредседателството, застрашиха демокрацията и държавността, властта не само не генерира  сигурност и стабилност, не създава условия за икономически растеж, не гарантира нужните реформи, работи се на принципа проба–грешка", обвини още лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
21
 
! Отговори
Деко преди 6 години
Ех тези депесари, много са бедни. Да им съберем по някой лев помощ.