Радев иска от депутатите да действат етично и справедливо

Президентът приветства отмяната на мораториума за лекарствата
24
Радев иска от депутатите да действат етично и справедливо
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев приветства отмяната на мораториума върху лекарствата.

Още по темата

По-рано днес депутатите го отмениха, като единодушно се отказаха от параграфа от Закона за бюджета на НЗОК, с който се налагаше забраната за закупуване на иновативни лекарства догодина.

Това стана седмица, след като народните представители преодоляха президентското вето върху мораториума.

Държавният глава призовава всички парламентарни групи занапред да отчитат етичните съображения и да действат в интерес на конституционните права на гражданите и социалната справедливост, съобщиха от прессекретариата му.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ВСЕКИ ЕДИН ШОФЬОР НА ТИР -НА ТОВАРЕН КАМИОН И/ ОСОБЕННО С РЕМАРКЕ / Е МНОГО ПО -НАТОВАРЕН ПСИХИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ ОТ ЕДИН ПИЛОТ НА "МНОГОФУНКЦИАНАЛЕН" ВОЕНЕН САМОЛЕТ-5 ЧАСА СЕДМИЧНО ! НЕ МОЖЕ ДА СИ ГЕНЕРАЛ КОМАНДВАЩ 100 ЧОВЕКА ! АЗ ТРЯБВА ДА СЪМ ГЕНЕРАЛИСИМ , А НАЧАЛНИКЪТ МИ ...ИСИМУС !!! С.ИКТЕР БЕ СЕЛСКО ПАРВЕНЮ- ПРОДАЖНО!!! КЛЕЛ СЪМ СЕ СРЕЩУ НАТО ...А ТИ БЕ ГОВ.НЬО !!!
21
1
 
3
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Независимото президент пак раздава акъл на кило. Доста го е активирала другарката Йотова около празниците.
20
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 18: Срам за България (а и за всяка друга държава) са *** като теб, които, каквото и да им се приказва, е все тая. Депутатите "да отчитат етичните съображения и да действат в интерес на конституционните права на гражданите" - това на кого е опорна точка? Ако погледнеш предизборните програми на всички партии, ще го намериш под някаква форма във всяка една от тях. Като дойдат на власт обаче, позабравят за обещанията си.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев.България ти Гласува Най Голямото Доверие откакто има Демокрация.СПАСИ СИ НАРОДА ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ.АКО НЕ ЗНАЕШ КАКВО МУ Е ПРОЧЕТИ НОВИНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.ето една от тях В България от 7милиона 5.6милиона са Много Бедни.
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ал Бънди президент! А ген. Деси го яха като дръгливо магаре! Срам за БГ е тая куха пъпчива тиква, която само повтаря опорните точки на комунистите.
17
5
 
11
 
! Отговори
Ако ГЕРБ бяха прави преди 6 години
Смешен е плачът на феновете на ГЕРБ. 6 пъти гласуваха този закон, пренебрегнаха ветото на президента, а сега изведнъж го прегласуваха. Що бе? Ако беше толкова правилен бюджета за здравеопазването, що не настояхте на своето? Ааа, за да не се изложите пред чужденците, смешници жалки. :))))))))) Заинатиха се за няколко милиона, а ще си раздадат още 1 милиард за "безплатното" саниране на частни имоти, което плащаме всички ние.
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Колега да не забравя да добавя и за етичната Йотова , която е говорител на БСП. Баща и го убиха като куче , защото откраднал имота на човек в центъра на Враца . Ето това са етичните другари .
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До За прокурор 13Като господ раздавал акъл военните били на учение . Това го говорихме в казармите преди много години . Вие как си мислите дали е вярно .
14
0
 
12
 
! Отговори
Не ми пука преди 6 години
Нито за Радев,нито за депутатите,защото и на тях не им пука за нас.Ако действаха етично баба ми няма да взема 200 лв пенсия,аз няма да си плащам за лечение на слава богу лечими болести,и как мислят като сметнат семейство с 2 деца да работи с 2 минимални заплати и недай боже да живее на квартира.Мога да ви кажа -неетични,неморални и охранени пръчове сте всички в парламента.
13
14
 
14
 
! Отговори
За прокурор преди 6 години
А ТОЗИ ЮНАК ИСКАШЕ ДА ГРАБНЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА ДОЛАРА ЗА ШВЕДСКИТЕ САМОЛЕТИ , АМА БОЙКО НЕ ПУСКА ПЛАДНЕШКИ ОБИР .
12
14
 
15
 
! Отговори
аха преди 6 години
Този некадърен пуяк пак се изцепи и говори глупости, както обикновено .Какво зависи от Радев ????? АБСОЛЮТНО НИЩО .......
11
3
 
4
 
! Отговори
КК преди 6 години
Да пита какво се случи с биткойните!
10
7
 
13
 
! Отговори
аххаха преди 6 години
Герберчета много поздрави от генерал Радев и към вас и към ваще господари, специално предайте и на Харизанов от института...
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Браво , много точен коментар .
8
4
 
7
 
! Отговори
дани преди 6 години
*** нищо не разбира от лекарства.това са старите лекарства с нови имена и по високи цени-схема с която се източват милиони от здравната каса
7
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-политизираният президент.
6
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВИНАГИ ИСТИНАТА 3Др. Радев действа етично , като заряза жена си и двете си големи деца . Той също е справедлив , като лобира за самолети с цел по голяма справедливост в своята банкова сметка . Така е другари от БСП . За Нинова и етичната и справедлива приватизация по късно .
5
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелените чорапи така и не разбраха церемониалните права на президента в една парламентарна република! В цивилния живот, човек преди да иска , трябва да дава!
4
11
 
11
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
Ами кажи го най-вече на твоите ***, ***.
3
19
 
23
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 6 години
Господин ПРЕЗИДЕНТ, едни ще ви хвалят , други ще ви плюят - вие слушайте съвестта си и отстоявайте принципите си . НАРОДЪТ ВИ ВЯРВА , НЕ ГО РАЗОЧАРОВАЙТЕ .