Борисов не даде Терез и Масуд на зоопарка в Пазарджик

Двете лъвчета трябвало да се отглеждат при подходящи условия
Обновена: 22 дек 2017 16:27 | 22 дек 2017 16:25, Камелия Цветанова
35

Снимка: Булфото

Двете лъвчета Терез и Масуд, родени в зоопарка в Разград, ще бъдат отглеждани във възможно най-подходящите за тях условия. С това се ангажира министърът на околната среда и водите Нено Димов на среща при премиера Бойко Борисов с представители на фондациите "Четири лапи" и "Дивите животни", съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Министърът е заявил категорично, че животните няма да бъдат настанени в зоопарка в Пазарджик, както реши общинският съвет в Разград.

Причината е, че пазарджишката зоологическа градина не разполага с подходящи условия за отглеждане на малки лъвове. Ако се наложи, министърът може да пристъпи към конфискацията им в полза на държавата.

На среща с представителите на фондациите в екоминистерството е договорено също да се подготвят промени в законодателството, даващи гаранции за защита на животните в подобни случаи.

Ще бъдат направени също поредица от дискусии на местно ниво за дейността на зоологическите градини.

Докато Нено Димов говореше с премиера стотина души се събраха пред Министерски съвет на протест, заради Терез и Масуд, които през септември се родиха в зоопарка в Разград.

Общинският съвет в града реши да подари животните на зоопарка в Пазарджик, което предизвика протеста на екозащитниците, според които лъвчетата няма да оцелеят дълго там, защото условията са крайно лоши и неподходящи за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е Бачо Буби, от всичко разбира, от футбола през икономиката та чаааак до познанията му за животните. Вчера спаси дете, изпрати Спартана, днес две лъвчета, утре България. Това е той, Левски и Ботев могат да се учат от него. Смел, силен, умен и честен, защо да не управлява докато е жив? Когато стане на 80 и с памперс седи на трона, няма да има българи които ще управлява. Ще сме република на шведите. Той ще е добре и 150 да живее, милиардите които е заграбил от българите ще му стигнат.
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BORISOV MRAZI PAZARDGIK,PONEGE PAZARDGIK E GRAD NA KOMUNIZMA I VSICKI SME CERVENI.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви имена само?! БРАВО!Като си взема куче ще го кръстя Садам
7
2
 
10
 
! Отговори
+-+-+- преди 6 години
На Терез, като са го объркали да го сменят на Терес /одриски цар/.
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нужника на баба Мара от Горно надолнище е паднал. Срочно Бойко и поне двама министри да се намесят!
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко тук , Бойко там, Бойко навсякъде. Едва ли има друг премиер на държава да се занимава с преместването на животни от една в друга зоологическа градина. Как ще бъдат превозени до Холандия? Най-добре е Бойко да даде правителствения самолет. Иначе, горките лъвчета може да умрат по пътя.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да кръстят лъвчетата /нали са мъжки/ Бацко и Боцко. "Кратунчо" и "тиквунчо" също става.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"След намеса на премиера спасените лъвчета отиват в Холандия"Да не забравим, че тука нищо не става без премиера.
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пародията на Дър ЖАВА продъл ЖАВА.
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на генерал контрадмирал маршал доктор хонорис кауза на всички видове науки - Кофопомпаджията Борисов.Разбира от всичко - от валяци, през лъвчета, та чак до изтребители.Такъв самороден талант. А на времето ако не бяха връзките на баща му номенклатурчика от Народната милиция, нямаше да избута дори и Пожарната, където приемаха тези, които за нищо друго не ставаха. Дори за милицонери.