Плевнелиев не купил на Банова ни Tesla, ни къща, а... ски яке

Сърцето й не се купувало с пари, а се печелило с подадена ръка
170
Плевнелиев не купил на Банова ни Tesla, ни къща, а... ски яке
Снимка: Reuters, архив

Канили президента (2009 – 2011 г.) Росен Плевнелиев за обединител на разединеното дясно, но той отказал. Не е осигурил лукс на приятелката си Десислава Банова, също като наследника си Румен Радев би наложил вето върху новия антикорупионен закон и не трябва да се отваря Конституцията за ревизия на приватизацията. Това са част от акцентите от интервю на Плевнелиев за в. "24 часа".

Още по темата

"Деси си кара същата стара, нейна си кола, която винаги си е имала, живее си точно там, където винаги е живяла, има си същата тази къща - на майка ѝ и на прабаба ѝ, която винаги е имала$, опровергава той медиините публикации, че е пръснал 300 000 лева за новата си любов.

Според него една позитивно мислеща, красива и добронамерена жена не се купува, нейното сърце не струва 30, 500 или 500 000 лева, а се печели с подадена ръка, с честен подход.

"Нима някои не разбраха, че истинската любов не се измерва нито в пари, нито в подаръци, а е в очите, в сърцето, в подадената ръка. Аз се радвам на една истинска любов, която не може да бъде измерена в пари. Продължаваме да живеем по начина, по който сме живели. Истинската любов не се базира на пари. Тя се базира на усещането, че имаш до себе си човек, който е твоят човек. И че двамата заедно, за ръка, може да стигнете далече. Аз имам това усещане и действам по този начин", коментира Плевнелиев.

А иначе за Коледа той й бил купил ски екип, за да бъдат заедно на пистата.

Въпреки че вече не е част от активната политика, той продължава да следи актуалните политически събития. За Радев той смята, че не може да бъде опреден като президентът вето и че тепърва трябва да се докаже като силен политик.

"Нищо извънредно не се е случило. Той не е имал труден период, в какъвто се вижда истината за един политик. В първата година на мандата си президентът Радев се радва на много странно медийно добруване - като че ли почти никакви критики няма за него, или са много малко. Нито един от българските президенти досега не е бил в такава комфортна среда", обяснява Плевнелиев.

Въпреки критиките си обаче той признава, че също би върнал за ново обсъждане в парламента антикорупционния закон.

"Ако аз бях действащият държавен глава, щях да наложа също вето. С аргументи, които предполагам, че ще бъдат аргументите и на президента Радев. Ако президентът Радев наложи вето заради начина, по който се структурира антикорупционното звено, няма да е прав. Аз лично вярвам, че не е добре българският държавен глава да назначава шефа на звеното. В парламента има много по-сериозен сблъсък и баланс на интересите и там е мястото да се роди ръководството на тази институция", отбелязва той.

Според него обаче Радев не е бил прав да упрекне управляващите, че са загубили човешкия си облик с налагането на мораториум върху новите лекарства за онкоболни.

"Един държавен глава трябва да действа мъничко по-мъдро и надпартийно. Ще кажа най-отговорно, че в тази първа година от мандата на президента Радев той по-скоро беше като президент на лявото пространство. Той се държи като президент на БСП, като президент на русофилите в България. Държи се като президент, който е срещу управляващите. Спомняте си какво се случи на едно патриотично мероприятие в Свищов, когато народният представител Цветан Цветанов беше изгонен от президента. Такова скандално действие на български държавен глава никога не е имало. Това означава заяждане, това означава, че не сме разбрали, че държавният глава е над всички и трябва не само да работи с всички, но и да го прави по еднакъв начин", каза Плевнелиев.

Според него търпението е страхотен инструмент за мъдрия държавник, а не агресивното отношение към един или друг народен избраник.

След като сам се отказа да се бори за втори мандат сега отново е категоричен, че не се изкушава да се бори за нов пост на "Дондуков" 2.

"Има очакване, че може би аз съм единственият, който би могъл да обедини разединеното дясно, на което за съжаление му отива толкова много да бъде разделено, разпарчетосано. Десните лидери не научиха нищо от историята на България. Повече от 25 г. - его, разделение, на инат. Да, вярно е, че т.нар. градска десница - стотици хиляди български граждани останаха непредставени заради абсолютно безобразните действия на лидерите вдясно. За съжаление. Казвам го най-отговорно. Може би около 400 000, че и отгоре, са непредставени. Но казвам най-отговорно и най-ясно: Не, не, не и не. Аз няма да оглавя нито градската десница, нито селската левица. Аз няма да се връщам в която и да било политическа партия. Аз няма да правя политическа партия. Аз няма да ставам лидер на която и да е политическа партия. Няма да обединявам която и да е, или съвкупност от политически партии. Оставам президентът Плевнелиев", отсече той.

Освен държавен глава той е и бизнесмен, като обяснява, че има заслуга за откриването на нови 90 000 работни места.

"Няма да скрия, че с министър-председателя Бойко Борисов имам прекрасни отношения и продължавам да му помагам. Не са една и две фабриките, по които работим заедно, и добре се допълваме", казва Плевнелиев.

Според него премиерът винаги е имал много силен, уникален политически инстинкт, макар да е много трудно да си министър-председател в България заради отровната среда - ниско доверие на гражданите към политиците и институциите, усещането на българите, че по-скоро всеки един сам по себе си трябва да се спаси, липсата на колективно усилие и общопризнати приоритети, около които всички да се обединим.

Плевнелиев смята, че не е редно да са направят поправки в Конституцията заради приватизацията, защото това по никакъв начин не би помогнало на икономиката.

"Ако търсим справедливост и отворим миналото на приватизацията, тогава трябва да се проверят хиляди сделки. Защото не е една, а хиляди са безобразните сделки, свързани с приватизацията в България. И това трябва да се мери с един аршин. Сигурен съм, че няма кой да го направи. И съм сигурен, че няма да бъде направено. И именно затова аз казвам, че понеже няма да бъде направено по обективен и справедлив начин, ще има точно обратния ефект, т.е. според мен ще се окаже, че едно подобно действие ще има селективен, избираем ефект някои да бъдат ударени", мотивира се той.

А за управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти той смята, че това не е идеалното партньорство, но върши своята работа. Въпреки това обаче Плевнелиев смята, че е възможно правителството да не изкара пълния си мандат от 4 години.

"Най-отговорно заявявам: Тази коалиция свърши своята работа. Фактите са повече от видими, навсякъде - и икономиката нагоре, и доверието на гражданите нагоре, и бюджетът, и модернизационната програма, и председателството на България на ЕС, и всичко останало. В труден момент бе намерено правилното решение", обобщава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
4
 
! Отговори
Недаващ Скъперник преди 6 години
начи клари и неплаща, така ли бе Презо?Бананова цела слива ти поднася а ти копейка да не дадеш.Я да купиш на застрялата девойка и Тесла и лопата и тревон, ама че съперник!
113
4
 
6
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Обличайте си екипите взимайте си ските и беж в дън гори и повече не ни занимавайте с тоя.Мислех че пръмова е нахална но тоя ще я изпревари.
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари форумци, няма защо да завиждате на човека за младото гадже.Кой каквото можал направил. Никога няма да можем всички да караме Ламборгини.
111
4
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Плевнелиев за мен ще остане в историята като най -слабият президент до момента, а вероятно и за в бъдеще. Толкова гафове и издънки, толкова непремерени изказвания, хем имаше комфорта да управлява заедно с партията от която бе излъчен. Много недипломатичен, нетактичен, разочарова избирателите си и това се видя в подкрепата за Цецка Цачева.
110
1
 
0
 
! Отговори
до113 преди 6 години
Въпросът ми не е към ВАС, по скоро е "обобщаващ": много махленски въпроси задавате на президент Плевнвлиев, коментарите са като от много злобни хора; НИТО ВЕДНЪЖ не прочетох да запитате КАКВО е КУПИЛ президент Радев на децата си ( и подобни..) И по-добре, защото личният живот е друга сфера, в която и ДВАМАТА ПРЕЗИДЕНТИ сигурно се държат отговорно и подобаващо.Но много помия се излива от мозъка ви по отношение на единия Президент.( без причина).
109
0
 
6
 
! Отговори
Коледарния ПрезиаРог преди 6 години
добре де на Деската не бил купил тесла, брадва и търнокоп, ама какво на децата и на Юлето за Коледа не е купил? кво за шоколад ли говори, за ваучери за почивка в Гърция ли мели, даде ли им % от собствеността
108
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре ве, нали щеха да се потопят тия досадници и да спрат да се навират в очите на хората. На кой му дреме за тия ?
107
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gospod go nakaza tozi podal chovek
106
5
 
4
 
! Отговори
Той мисли за хората преди 6 години
и тва ми било нявка комсополец? и тва ни ги болоо нявгъ комунисък?и тва ми ни било нявгъ Презодент?а са ни разпраа че било лебоф тва да подава ръкаа са ни разпраа че не бил подкрепял населението на Крим да се заРуси,а са ни разпраа нещо за тесло, брадви и търнокопи , а в болницата лежи тежко ранен НАПаджия. пак ли не е росен тоя дето е пущил покото по человеко
105
7
 
8
 
! Отговори
Важен е човека! преди 6 години
Деси Банова е заложила на човека! Какво тук значи някаква си Тесла или каквато и да било материална придобивка. Тях разбира се ще ги има, но не е работа на сеирджиите да правят инвентаризация.
104
27
 
9
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Затова го уважавам Българския Президент! Защото въпреки дебелашкото поведение на летеца, той успява да запази самообладание и да бъде конструктивен.Дано България има и друг Президент като Плевнелиев.
103
7
 
6
 
! Отговори
Фалит на Цирк София преди 6 години
Цирк София/България е пред заникване. Звездата на Росен Rогатналиев изгря и циркетийците се збръчкаа от срам.
102
4
 
23
 
! Отговори
к преди 6 години
от къде Пантофльо има толкова пари !?очевидно не е от президентската си заплата !защо този индивид не е разследван за корупция и данъчни измами !?
101
1
 
31
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Що ни навират в лицето тоя политически труп?Както и Костов,Поптодорова и други такива.Хората въобще не искат да ги чуят и видят,а медиите ги слагат най-отпред!Явно не е минало без заплащане и въпросът е КОЙ!?
100
4
 
25
 
! Отговори
Тоя пък кой беше преди 6 години
А бе мистър Бийн няма ли да спрат да го дават вече, че като го видя и ме хваща разстройството.
99
0
 
23
 
! Отговори
скръндза преди 6 години
аз на мойта - две якета и купих! а съм само водопроводчик, не 'президент'
98
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърцето и не се купува с пари,а с много пари.
97
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А якето със златни нишки ли е?
96
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сърцето й не се купувало с пари, а се печелило с подадена ръка"Сигурно затова всичките й предишни гаджета са милионери. Не им гледа парите, а ръцете. Роско, Роскооо, просто си като гъбена чорба. :D
95
9
 
31
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
НАРОДЪТ НИ СЕ "МЪЧИ " ДА ГО ЗАБРАВИ !!!