400 нови линейки, спешни отделения … българинът чака

163,5 милиона лева за това идват от Брюксел
29
400 нови линейки, спешни отделения … българинът чака
Снимка: Булфото, архив

400 нови и модерни линейки иска да купи Министерството на здравеопазването по европейската програма "Региони в растеж”, съобщиха от пресцентъра на регионалното министерство.

Още по темата


Проектът предвижда да бъде направен и ремонт на 27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове заедно с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа.

Общата стойност на проекта е 163,5 милиона лева и с него се очаква да се повиши качеството на здравната услуга у нас, както и да се осигури по-ефективна медицинска инфраструктура.

С изпълнението на проекта се очаква цялостно реформиране на спешната медицинска помощ, с което ще се подобри значително качеството на здравната услуга и ще се осигури по-ефективна здравна инфраструктура, се посочва в съобщението.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Линейките ще останат само на хартия на Баце не му се дават такива сериозни пари за освирепели хорица мислейки кашлицата за тежко нелечимо заболяване.
3
4
 
17
 
! Отговори
. преди 6 години
И защо само в областните градове?В община с 28 000 души население има само една линейка и тя най-често е заета да кара пациент към областна болница.
2
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Важното е да строим БелеНЕ и да ремонтираме вовеки веков руските МиГове!Тъй нарежда ДС!
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е това с линейките, ама лекари не останаха... Условията им на труд са унизителни, не само на тях. Учителите също, не става само с вдигане на заплати... вдигането само прави заплатите по-малко смешни. Един млад учител работи за 600 лв, а билетчето за градския транспорт е 1.60 лв. При това Данчето Фандъкова е бивша учителка. Ами то да са само тези професии... Хубаво сте купили линейки, ама младите хора бягат навън, защо ли.