400 нови линейки, спешни отделения … българинът чака

163,5 милиона лева за това идват от Брюксел
29
400 нови линейки, спешни отделения … българинът чака
Снимка: Булфото, архив

400 нови и модерни линейки иска да купи Министерството на здравеопазването по европейската програма "Региони в растеж”, съобщиха от пресцентъра на регионалното министерство.

Още по темата


Проектът предвижда да бъде направен и ремонт на 27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове заедно с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа.

Общата стойност на проекта е 163,5 милиона лева и с него се очаква да се повиши качеството на здравната услуга у нас, както и да се осигури по-ефективна медицинска инфраструктура.

С изпълнението на проекта се очаква цялостно реформиране на спешната медицинска помощ, с което ще се подобри значително качеството на здравната услуга и ще се осигури по-ефективна здравна инфраструктура, се посочва в съобщението.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Аман преди 6 години
Нека кажем, че линейките струват по 30 000 лева, то това означава, че грубо ще излязат 12 милиона лева. За останалите пари всичко трябва да цъфне, че и даже нова техника да се закупи. Ако това се провали, ще има едни усвоени пари от дебелите чичковци и лелчета.
23
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До 21 най-големия дебилКорнелия Нинова ще бъде следващият премиер, свиквай!А ти явно си от 80 % *** в България-очевидно е!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Stiga gavra s pazientite grubi doktori sestri ne butnesch li pari spukana ti e rabotata lineiki idvat s sakasnenie higiena nula ns ti govorat ujadno darjanie s pazientite skadani 4arschafi kloseti oschte ima po bolnizite ne tosletni
21
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Половината пари ще бъдат откраднати, гарантирано от ГЕРБ.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перачница на пари.Някой крадлив гнусен гербераз пак ще си направи палат в Банкя.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калпав, но мърморещ човешки матрял, който не дава нищо от себе си но иска всичко от държавата.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добре, само дето този калпав човешки матрял не го заслужава.
17
1
 
9
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
400 линейки? Намалете ги. От къде ще се намерят 400 шофьора? Ами нали е необходимо оборудване, сестри, лекари. Да се закупят, но с пълен комплект. Идват и веднага тръгват по адреси. Безупречен български на оборудването е задължително! И да не са пригодни за ловни излети за арабски принцове, защото знаем какво ще се случи
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соц грандоманщината не ме впечатлява. Нормална държава със същите ресурси би построила х10 повече, а хората биха живели х10 по-добре. Още теглим от последствията на 45 г комунизъм. Не ми хвали тая червена шитня!
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12 Калпавите магистрал на Тато, барабар с виадуктите и тунелите, издържаха без ремонт повече от 40 години.Магистралите на Баце са за ремонт след година.За виадукти и тунели не може и да се говори-турски фирми строиха последния виадукт, строен в България, по-точно-пътен възел, който е поне 10 пъти по елементарен от това, строено през социализма.А за Американските Марици, строени през социализма , и пълнещи джобовете на американците днес? Пиши "България, която изгубихме" и чети, ще се изненадаш
14
1
 
6
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Що па трябва непременно линейки. Ми частните коли за какво са?Линейки само за тежки случаи, наистина изискващи линейки.
13
12
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Всичко построено по време на комунизма е калпаво и трябва да се направи наново. Комунизмът взе всичко от хората - земя, фабрики, банки, магазини... направо си ги открадна и с парите построи индустриални недоносчета, лоши пътища... Почти нищо, построено през соца НЕ РАБОТИ.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен10Е как би, колега, 10 човека тук ще ти обяснят сега, че ако не е Баце , слънцето утре няма да изгрее, а това че в нашата част на Европа има мир напоследък, е лична заслуга на Баце-никой не смее да напада и бомбардира държава с газопровод, захранващ половин Европа, че ще ги остави на студено , и имаща 2 ядрени централи.Остави друго, но от както е той, от просяци се превърнахме в спонсор за целия ЕС, всички разчитат на нас и се съобразяват с нас, на почит сме!Три папи са го галиле!
11
6
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Няма да стане.Както и Лили Винетката, и Цветанов казват-тези линейки не са необходими.Спасяваните в тях не е сигурно дали гласуват за Герб, и ще трябва следващите години, ако ги спаси държавата да ги лекува, да дава още пари. А така е екстра! Доят те с данъци, преки или косвени докато си жив, плащаш за всичко, държавата прибира 20-те си процента от всичко.А като се разболееш , както казват старите хора при нас-"за крак, та у трапа!".Чиста работа, няма разходи за държавата. Гарантирано от Герб.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт!Почти всичко, което крепи България от колапс в момента е наследство от времето с "Масква" - пътища, тунели, мостове жп линии, ел.станции, ядрени блокове, язовири, училища, болници, предприятия.Контрааргумент ?
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина да си плаща здравните осигуровки навреме и задължително.А това за линейките и спешните центрове си е направо каприз!Чакай българино и не мрънкай,защото в нашата родина виновен лекар няма!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега...Няма да коментирам с излишни работи. Ще кажа само едно. Ще кажа само това, което знам от собствен опит...Постоянно реват, че нямало парамедици, че нямало сестри, че нямало шофьори на линейки.И понеже ми е интересна медицината, (млад човек съм, на 28 години) направих запитване в няколко спешни центъра (3 броя) и няколко центъра за професионално обучение (2 броя), които твърдят, че предлагат подобно обучение (за парамедици). И знаете ли какво? - НЕ ПОЛУЧИХ НИТО ЕДИН ОТГОВОР!
7
6
 
18
 
! Отговори
Коки преди 6 години
Пак ще ги откраднат повечето пари. Ще купят 10-15 линейки и другото в джобчетата. Факт.
6
10
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Аре пак псувайте Брюксел от Масква или от Пекин кво е дошо глад и мизерия мизерия и глад!Това е *** не ви харесвало изчезвайте ВЕДНАГА в пасока Масква или Пекин айе по-бързо ДА ВИ НЯМА!
5
14
 
11
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Анонимен 2 *** и нови самолети ни трябват.Стотина бройки. И наборна служба и ел. централи и потоци и още и още. За кое по напред ?Да не си на мястото на Борисов.Иначе на Радев му е лесно да гледа през прозореца и да иска.А Нинова изобщо не трябва да се коментира.Тя е извън всякакви класации.Пък и тръгнала да събаря правителство.