Валери Симеонов: България е била мащеха за българите в чужбина!

Полето за действие е широко, но да има кой да бачка, каза той
23 дек 2017 14:40, Петя Славова
114
Валери Симеонов: България е била мащеха за българите в чужбина!
Снимка: архив, Булфото

"България винаги е била мащеха за българите в чужбина, но с нашето съдействие и с активната позиция на сегашното правителство, сегашното управление на България, мисля, че ставаме и баща, и майка". Това каза вицепремиерът Валери Симеонов във връзка с откриването на инициираната от него нова въздушна линия по маршрута София-Одеса.

"Виждам как тези жестова, това внимание, тези постижения, които реализираме, предизвикват още искания от страна на нашите сънародници. Сега например подарихме на Всеукраинския културен дом 16 костюма за народни танци от македонския и родопския край, които са пълна комплектация ивъобще не са евтини. И веднага заваляха заявки и от другите  културни домове. Така че нашата работе а молко повече да обръщаме внимание на тези общности, защото те генерират едни истински българи, носители на традиционни български ценности, които, за съжаление, в България започнаха да поизбледняват", каза Симеонов пред "Фокус".

Вицепремиерът обясни, че и през следващата година ще продължава работата по отношение на българските общности извън пределите на страната. "Ще продължаваме да подпомагаме дейността на неделните училища в Украйна. Ще продължаваме да се опитваме чрез икономически форми да ангажираме някакъв по-широк кръг от бизнеса в България към Украйна и обратното - от Украйна към България.

Няма да оставим без внимание и нашите сънародици в Западните покрайнини, в Македония и в Унгария, където вече също имаме доста голям напредък за тези 7 месеца, включително с осигуряването на средства за изграждането на Български културен център в Будапещ

Трябва да споменем и топлите отношения, които са свързани със срещи на най-високо ниво с министъра на външните работи наУнгария, държавни секретари, форумът "16 + 1", който е свързан с прокарването на китайски инвестиции в страните от Източна Европа и т.н. Така че полето за действие е широко стига да има кой да бачка", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите в чужбина са решили да избягат от родината си и няма за какво да им се врем ние с нашите данъци да им помагаме. Това си е техен личен избор!!!!
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимния 38: "А Българите в България ???????"Дай си адреса да ти изпратят потури и ... кавал !
41
7
 
12
 
! Отговори
отговор -Иво Христов преди 6 години
На това дередже сме,защото сами сме си виновни.Каиновия белег на българина е белязан със страх-за живота,за оцеляването...С този страх може да умреш от страх.
40
5
 
9
 
! Отговори
681 преди 6 години
Уж сме в навечерието на голям празник - този на кока-кола, а пък погледнете нашите медии, нашите телевизии с какво ни занимават, и какво ни показват, и нито нотка настроение...Превключете на руските канал и вижте какви весели предавания се въртят, а техния празник не е тия дни...
39
4
 
37
 
! Отговори
67966 преди 6 години
На първо място България е мащеха за българите в България и по тази причина те се изнасят в чужбина, драги ми вицепремиерчо.
38
7
 
14
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Този по-скоро мисли как да угоди на турците с български паспорт, които живеят в Турция. Това са избирателите на Доган. Нали се досещате? Следващата коалиция е БСП, ДПС и патриотите. Патриотите отсега се подмазват на турците. Това беше последен мандат на патриотите в парламента, надявам се, че народът не е толкова закъсал с акъла, че да им позволи да влязат отново в парламента и да управляват с БСП и ДПС.
37
4
 
19
 
! Отговори
манго преди 6 години
Явно нова далаверка се заформя !!!
36
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загрижили сме се и за българите в Унгария!!! Хи,хи,хи едва ли 2000българи там имат нужда от нашите грижи!В гръцка Тракия има над50 хил. българи ,предимно мохамедани,но за тях нищо !Е няма да дразним евроатлантическия си съюзник!
35
5
 
33
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Не мога да гледам тези фалшиви патриоти, които гледат в очите народа и го лъжат смело и убедително, все едно са истински патриоти и говорят истина. Направо крещят и ви лъжат смело и твърдо. На власт са сега и какво направиха от великите си обещания преди изборите? Нито заплатите и пенсиите се увеличиха с 1000 лева, нито България си върна турската и македонската територия, нито си върнахме границите на 3 морета, нито национализираха ЕРП-тата, нито върнаха златните мини, нито нищо.
34
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Българите в България ???????
33
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерко-далаверко,ти българите в чужбина не ги мисли.Ако много им е зле ще се върнат обратно.Помисли за тези,които са останали тук въпреки вас и които излъгахте предизборно,а след изборно се подиграхте с тях.
32
8
 
29
 
! Отговори
попай преди 6 години
Моето момче освен да откриваш ке-не-фи за друго не ставаш.Около шията ти е широко и за това така говориш.Ти WC-то и приятелят ти Суджука в Одеса с билет без завръщане.Айде да ви няма.
31
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледът на Ботев е просторен, а не е дребнав, като погледа на Валери. В погледа на Ботев има достатъчно място за цяла нова държава, а не само за дребни партийни сметки.
30
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма шанс на тая територия вече. От първосигнални автоталибани по анцузи и маратонки, ядящи чесън и слушащи чалга не можеш да създадеш модерна конкурентна икономика. Единственото спасение е за единиците които напуснат тази среда, да видят как се живее и работи по белия свят и да се откажат от тези примитивни навици.
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шкембе войвода ви го каза вчера - греда .
28
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерка, аз и не ша да ми бъде нищо друго освен мащеха! Дори и мащеха не ща да ми бъде, но още някоя годинка ще изтърпя! После ще ви върна личните си документи по пощата. На тебе или на онова недоразумение президента! Бог да помага на всички българи!
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери, започвай да бръснеш портрета на Ботев
26
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** тя държавата е мащеха и за българите живеещи тук.Ако доходите преди стигаха да оцеляваш сега и за това не стигат.Ей WC Симеонов га направиш 1500-2000 евро заплата,здравеопазването и образованието модерни,когато социалната система стане западна и започнете вече да се грижите адекватно за този народ и да не го ограбвате и не да ви трябва само по избори и престанете да мислите с джобовете си и когато тази държава стане цивилизована и уредена тогава емигрантите ще се върнат.Ама мръсно WC Симеонов
25
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"подарихме на Всеукраинския културен дом 16 костюма за народни танци от македонския и родопския край, които са пълна комплектация ивъобще не са евтини"Но когато украинците ограничиха изучаването на български с новия закон, си затрайкахте.
24
8
 
33
 
! Отговори
Серсема преди 6 години
Никога за нищо на света няма да се върна.Нямя да обреча децата си на Слави Трифонов,чалга, корупция и ширещата се простотия.На всички ни е мъчно,но едни новини да изгледаме и мерака да посетим родината рязко ни минава.Не сме икономически имигранти просто простотията ни идва в повече.И така вече 14г.Бъдете живи и здрави ,пък дано нещо се промени.Скачахме,борихме се ,трудихме се и на края се отчаяхме.Много е кратък живота ,та да го пилеем за изгубени каузи.