България и Македония са съседи. Обречени на сътрудничество!

Георге Иванов: Договорът за приятелство е резултат от компромиси
26 дек 2017 20:06,
40
България и Македония са съседи. Обречени на сътрудничество!
Снимка: МС, Архив

Македонският президент Георге Иванов заяви, че България и Македония са съседи и като такива, са обречени на взаимно сътрудничество.

В годишното си обръщение към парламента той отбеляза, че Договорът за добросъседство между София и Скопие е резултат от компромиси, които не могат да удовлетворят всички, съобщава БНР.

"За да се постигне целта, това споразумение трябва да се разглежда от гледна точка на бъдещето, а не на миналото. Това е споразумение на общата история на двете държави и техните народи, и се отнася за периода от признаването на Република Македония от страна на Република България, съответно от 1992 година. Призовавам двете правителства да допринесат за постигането на целта на договора", каза Георге Иванов.

Той допълни, че документът създава атмосфера за по-голяма откритост и сътрудничество между църквите.

"Макар да съм вярващ, аз съм президент на светска държава, която е отделена от църквата. Не се намесвам в работата на църквите, но, като всеки вярващ, очаквам Македонската православна църква – Охридска архиепископия да бъде равноправна част от православния свят", добави македунският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
марко преди 6 години
Тиквун , настоящият Кисинджър на Балканите
23
1
 
3
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
НЕ ВИЖДАМ НИКАКВА ФАЙДА С ТЕЗИ БЪЛГАРИ МАКЕТА,ТЕ СА КАТО НАС БЕДНИ,ББАКО БЕШЕ ПО УМЕН ОТ ЦАРЯ НИКОГА ПРОТИВ РУСИЯ,ЩЯХМЕ ДА ИМА ТОК,ГАЗ И НЕФТ,ТРИТЕ ПРОЕКТА ВСИКИ СЪСЕДИ ЩЯХА ДА МУ СЕ МОЛЯТ ЗА СУРОВИНИТЕ И ТОЙ КАТО ПРОФЕСОР ПО МАРКУЧА,ЩЕШЕ ДА ГИ СБЛИЖАВА С ЕС,А СЕГА ЕДНАКВО БЕДНИ,ПРОСЯЦИУЗА КАКВО СМЕ ЗАЕДНО,ДА ДУХАМЕ ЗАЕДНО СУПАТА ЛИ.ББМНОГО СЕ ОБЪРКА С ТЕЗИ НОВИ БРАТЯ,НАСАДИХА ТЕ НА ПАЧИ ЯЙЦА,НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ЗАВЪРТИШ ОСВЕН КЪМ ЕРДОГАН.НА КАКВОТО СИ ПОСТЕЛИШ НА ТОВА ЩЕ ЛЕГНЕ ЦЕЛИЯ НАРОД,УСПЕХ
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, щом Георге свали гарда, македонизмът съвсем издиша!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От древномакедонци, сега ще се прекръстят на новомакедонци. Гърция ще свърши работа.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква изненада - Тези две държави , освен Правителства и Магистрали , имали и Народи .
19
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да затворим границата с македония. Толкова антибългарско отношение към нас нямат дори сърбите и турците. С турците ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да затворим границата.
18
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашия дебел отвратяга е мразен толкова много у нас, че като пукне ще има национални тържества. Дано да е скоро, да се усетим сеободни най-после!
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наемете един редактор на граждански договор бре :(македунският президент...нямам какво повече да кажа
16
5
 
24
 
! Отговори
Омир преди 6 години
Не вярвай на македонците, дори когато ти носят дарове.
15
0
 
10
 
! Отговори
Pederatora преди 6 години
Е МОДЕРНА!!!
14
5
 
21
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Испания и Каталуния са добри съседи също като Русия с Крим и като СК с ЮК, E, и ?Тиквата най-после е схванал, че държавите имат съседи и граничат със други държави ок нема лошо, напредваме !!! Но какво да се прави, когато според председателя на НС Пeкин се намира във Виетнам ?
13
6
 
16
 
! Отговори
Златна мина преди 6 години
Не се кахърете - ще ги приемат и кат дойдат наште назначени приватизатори свят ще им се зайде!
12
8
 
22
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Тиквата много израстна на шкембе и популизъм и демагогия и лъжи, а в кражбите на суджук стана ненадминат. Cрeщу него да бягаш не можеш да го стигнеш толкова израстна в кражбите.
11
26
 
12
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Ако не е Боко Тиквата да ходайтаства за нас фашистите от Бундестага няма да ни приемат в ЕС. Ше целуваме *** на Тиквата и ще му се кланяме като на гсподар а във Македония ще направим църква света Тиква и ще я напълним със асвалт, бетон и стеропор.
10
9
 
9
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
чичо ѝСам задейства ,аБългария и Македония като теле в кланица ни вопъл ни стон .Тъжна родна кЪртинка .
9
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Макеедно време дедо викаше : Що е маке се е лай..
8
3
 
15
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на нас, българските Коментиращи, които в студ и в пек, във всеки делник и във всеки празник, работим неуморно, вдъхновявани единствено от огромния си патриотизъм и желанието си да видим народа си благоденстващ, а Родината си правилно политически ръководена!Браво!
7
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
договорът за приятелство е резултат от работата на американската администрация коятоси осигури послушници в скопие а преди това в българия и гърцияи заваляхо договори за разбирателство които ще премахнат пречките от страна на гърция и българия с цел приемането на скопие в нато- аза 80% де.бил.чета са подобни материалчета с банкянското ме.ке.ре
6
5
 
22
 
! Отговори
СТАРА СНИМКА преди 6 години
ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА РЕКЛАМНА СЛУЖБА НЕ ПРАЗНУВА ЛИ КОЛЕДА?И КАКЪВ Е ТОЗИ ВЕНТИЛАТОР ОТЗАД???
5
14
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Ами не гледай бе момчурляк,кой те кара да гледаш.Очите са си твои,гледай каквото ти харесва.Ама ти и коментари пишеш.На нас пък не ни е приятно да ти четем излиянията.