България и Македония са съседи. Обречени на сътрудничество!

Георге Иванов: Договорът за приятелство е резултат от компромиси
26 дек 2017 20:06,
40
България и Македония са съседи. Обречени на сътрудничество!
Снимка: МС, Архив

Македонският президент Георге Иванов заяви, че България и Македония са съседи и като такива, са обречени на взаимно сътрудничество.

В годишното си обръщение към парламента той отбеляза, че Договорът за добросъседство между София и Скопие е резултат от компромиси, които не могат да удовлетворят всички, съобщава БНР.

"За да се постигне целта, това споразумение трябва да се разглежда от гледна точка на бъдещето, а не на миналото. Това е споразумение на общата история на двете държави и техните народи, и се отнася за периода от признаването на Република Македония от страна на Република България, съответно от 1992 година. Призовавам двете правителства да допринесат за постигането на целта на договора", каза Георге Иванов.

Той допълни, че документът създава атмосфера за по-голяма откритост и сътрудничество между църквите.

"Макар да съм вярващ, аз съм президент на светска държава, която е отделена от църквата. Не се намесвам в работата на църквите, но, като всеки вярващ, очаквам Македонската православна църква – Охридска архиепископия да бъде равноправна част от православния свят", добави македунският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
17
 
7
 
! Отговори
Икономов преди 6 години
Тези двамата трябва да внимават много в картинката, защото са на ръба да изкажат реакционни монархо-фашистки твърдения!Бъдещети е в интернационализма, а не в шовинизма. Няма голямо значение дали някаква си планинска територия е в пределите на България или на братска Югославия. Това, което има значение е да бъде изкоренен шовинизма и империализма!
3
8
 
4
 
! Отговори
Ташунко сапа преди 6 години
Отивам да пия една огнена вода по случая грачулейшанс. Танцуй Россия и плачь Еуропа хахаха.
2
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов израстна като много голям политик!
1
27
 
19
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Вулгарите изчезват като племето на Винету, индианците откак се съюзиха със янките и взеха, че поизчезнаха. Вземете впишете вулгарите в червената книга на изчезващите животни.