Провалената сделка за МиГ- овете – удар под кръста!

Жалбата до КЗК била подписана от "някакъв човек", без документ
63
Провалената сделка за МиГ- овете – удар под кръста!
Снимка: Булфото, архив

Като удар под кръста определи военният министър Красимир Каракачанов обжалването на сделката за "МиГ"-овете от страна на държавна украинска фирма.

"Дали го прави, за да "прави сечено" на Русия или има друга причина, това ще се изясни", коментира той.

"Истината е, че няма да отстъпя. Посредници няма да вкарам. Тази сделка е изгодна на държавата. От тук нататък, каквито и номера да правят, няма да минат", заяви твърдо Каракачанов.

Още по темата

"В България, с всички приказки за прозрачност и борба с корупцията, има закони, които могат да стопират всяка обществена поръчка. От 2 години е блокирана поръчката за храната на българската армия например. Една фирма, регистрирана в една ромска къща, изоставена в Западен парк, години наред жали и стопира системата с ТОЛ таксите. Държавата е направила закони, които позволяват всеки да жали", обясни Каракачанов пред БНТ.

"Жалбата до КЗК за ремонта на МиГ-овете е подписана от "някакъв човек", но без документ, че той има право да го прави. Също така няма превод на фирмата, каквото е изискването по закон. Но дори с подобни несъвършенства, умишлено допуснати, КЗК е длъжна да даде 3 работни дни на молителя да си изправи документите", допълва още той.

Тези три дни приключват на 2 януари, така Министерството на отбраната не може да използва отпуснатите от правителството 19 млн. лв. за ремонта на МиГ-овете, коментира Каракачанов и прогнозира, че сагата ще приключи до средата на февруари.

"И пак казвам - няма да допусна фирми посредници. Няма да ми усукват ръцете. Такива казуси ме нахъсват още повече", каза Карачаканов.

"Служебното правителство е направило опит да се договори. Получили са оферта, която им се е сторила висока. Изтича им мандатът - ние продължихме. И успяхме да намалим тази сума, която се предлага. Много лесно е да се съгласиш с първата оферта, която ти направят, само че вие утре ще ме попитате, пък може и прокурор, защо съм се съгласил при такива високи цени", така той коментира казуса с ремонта на самолетите "Спартан", който след Нова година също ще се приземят, защото нямат поддръжка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
29
 
14
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Като гледам руския контингент е на поста си и цъка минусчета със страст и себеотдаване. Скъпи сънародници (ако сте такива, а не с ЕНЧ-та приютена 5 колона ), кое точно от пост N 2 ви накара да не харесате, а да залепите вашите минуси със сърп и чук ?
6
18
 
14
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Кой ви пречо да си купите нови? БВП 45млрд зелено, три пъти отколкото птез соца Де е проблемът питам?
5
1
 
40
 
! Отговори
Лаик преди 6 години
Наистина съм лаик и не разбирам защо не се вземат законодателни мерки срещу фалшивите жалби. Например, пускаш жалба, но задължително внасяш такса 10,20 или друга стойност в проценти от бъдещата сделка. Печелиш, прибираш си парите. Губиш-една чаша студена вода безплатно.
4
35
 
16
 
! Отговори
погребален марш преди 6 години
това са най безнадежните болшевишки фърчила нямат спечелен въздушен бой
3
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от Украйна щом се опитват нас да ни завлекат явно копаят дъното след Майдунъ. И то яко копат, а никой не ще да скача? Нема булочки от Нуланд, нема маки аса, нема линдзи амбриажа, нема трети евротранш, я да се правим на специалисти по МиГове.
2
43
 
19
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
България е член на НАТО и ремонтирането на тези кошници във фирма засегната пряко от закона Магнитски е престъпление ! Българските летци заслужават съвременни самолети, а не паметници на авиационното дело при социализма
1
18
 
33
 
! Отговори
не отстъпвай преди 6 години
Саботаж е! Продължавай все така Краси!