Политическата 2017 - "Суджук", "гейт" и "тоалетна"

Скандалите - вторият лифт на Банско, мораториумът върху лекарствата
20


Наситена на политически събития бе 2017 г. - нов президент, служебен кабинет, заменен от третото правителство на Бойко Борисов, но този път в коалиция с "Обединените патриоти". С кои лица и събития, сред многобройните гейтове и десетките скандали, ще запомним 2017 г.?

Според експерта по политически PR Арман Бабикян е много трудно да се отличи точният скандал за отминаващата година, защото трябва да се направи много дълъг списък, затова всички скандали могат да бъдат сложени под шапката на един огромен скандал.

"Годината може да бъде описана от две думи - суджук и тоалетна. Всичко започва от Добрич и приключва на границата, където Валери Симеонов открива новото бижу на държавата - тоалетните на ГКПП "Калотина", уточни още експертът в "България сутрин".

По думите на журналиста от в. "24 часа" Кристина Кръстева годината завършва подозрително спокойно, особено след развоя на случая с втория лифт в Банско.

"Ако трябва да отбележа само един скандал, то той е престрелките между президента Румен Радев и ГЕРБ. Напрежението си тлее - особено между  председателя на парламентарната група Цветан Цветанов и президента. През 2017 г. опозицията пък не направи абсолютно никакъв компромис. За ситуацията в "дясно" съм много притеснена - разпадът на "реформаторите", случващото се с "Да, България" и другите десни партии", отбеляза още Кръстева.

Мнението на журналиста Асен Григоров - издател на "Webcafe", е, че основният скандал в държавата през 2017 г. е начинът на управление на България.

"Ще се радвам през 2018 г. да има нормален разговор. Скандали има, включително вчерашната случка с лифта, но и там също липсваше дебат. Мораториумът върху новите лекарства пък бе най-голямата глупост на правителството. Такъв автогол рядко някой си вкарва, но все пак управляващите излязоха деликатно от ситуацията", каза още журналистът пред Bulgaria ON AIR.

За най-хубаво събитие и най-успяла личност през 2017 г. гостите на "България сутрин" категорично посочиха съответно подписването на договора с Македония и успехите на Григор Димитров, въпреки че Арман Бабикян уточни, че омбудсманът Мая Манолова също доста е успяла да повиши доверието на хората към себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
2
 
! Отговори
суджуци преди 6 години
ДО ФИЛОСОФКОМУНИСТЪТ БОРИСОВ ЛИ ИМАШ ПРЕДВИД?
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "философ: А като срещнеш гладен "философ" дай му суджук. И ще стане гербаджия.
17
5
 
6
 
! Отговори
философ преди 6 години
Ако срещнеш гладен комунист, дай му храна. Ако срещнеш жаден комунист, дай му вода. Ако срещнеш гол комунист, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на комунист, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси. Освен управляващите комунисти!
16
3
 
5
 
! Отговори
ПСЛЕДНИ НОВИНИ преди 6 години
А ТУРСКИ ПОТОК СЕ СТРОИ УСИЛЕНО ЗА ХЪБА БАЛКАН НИЩО НЕ СЕ ЧУВА.
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аре, по един "суджук" в устата на аналозаторите и честита нова на родителите и роднините! нека лосиона за вана да се лее в студиото! амен!
14
7
 
5
 
! Отговори
обаче пък преди 6 години
"Медиите" на Дойче и Веле, на Прокпиев, на Иван Костовите лаборанти и всички заедно на Со рос са най-големия скандал в последно време!
13
2
 
7
 
! Отговори
айде бе преди 6 години
Лаборантите са в екстаз! Дива радост от мизерии, които те самите са организирали и измислили! И пак четем с умиление терзания по "старата Костова десница"?! Тая същата дето прибаризира и продаде и майка и баща в родината за комисонни грантове! Питайте шефа си и за КТБ, та той е сред основателите на тая измама! Това са големите скандали и то с мащаб на национална катастрофа!И сега реват, когато лека полека се съвземаме от седе растията?!
12
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес в НАТО и ЕС под управлението на ГЕРБ живеем най-добре. В своята 1300 годишна история българите никога не са живяли толкова добре. България в НАТО и ЕС под управлението на ГЕРБ е най прекрасното място за живот за което българите могат да мечтаят.
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен А БКП днес ГЕРБ се превърна в истинска мафиотска структура и си има държава -Задникът на Европа . А и Облакът на корупцията виси над България.
10
5
 
20
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Ами НДК-гейт, Кум-гейт, Бунт в армията-гейт. Или те са незначителни пред ***-гейт на Винкела? Аааа забравих гейта с натирването на Боко от иранските изтребители
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички анти комунисти и комунисти завършили Карл Маркс , СУ и други по татово ,че и по насам да си скъсат публично , ритуално дипломите . Щото фактите го изискват
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-лошото е че,народа е докаран до там че избира не между две добрини по-голямата, между две злини по-малката!
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е уникална държава. Корупция, шуробаджанащина, нарцисизъм, съсипаха старата Костова десница, и същите три неща крепят на власт днешните Бацеви суджуци.
6
5
 
15
 
! Отговори
До 2 Провалилата се преди 6 години
Социализма се провали щото западняците купиха продажника Горби и той им продаде пазара на половин Европа. А ако доводите ти за печелившата държава бяха вярни /независимо дали е държавнопланова икономика или частна/ САЩ щяха отдавна да са загинали /няма да посочвам съседна Гърция където и те са с предимно държавнопланова икономика,пък се водят капиталисти/.
5
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Провалилата се БСПБСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!............не ги е заграбила, казва се " ПРИВАТИЗИРАЛА".
4
6
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Провалилата се БСП": Следват "***-милионерката", "***-Наглата", "***-Лицемерката" и т.н. Но през цялоата година тя доста осезателно боцкаше Бойко по задните части. Далаверата "Обществени поръчки-Концесии" върви и е трудно да се скрие.
3
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната тежка година от Еврогейското робство. Наместникът Тиква заедно с Шайката си подложи народа на нови издевателства, кражби и унижения. Правосъдие, свобода на словото, демокрация и пазарна икономика са кухи фрази.
2
18
 
15
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
1
7
 
40
 
! Отговори
истина е преди 6 години
България се управлява от бандитски групировки , и това го знаят от ЕС.. ,но се правят на глъмави и дават пари за крадене ,за да не тръгне страната с Русия !!