Работни депутати навъртели 17 обиколки на Земята за година

По служба ходили и до Монголия, Китай и Кот Д'Ивоар
31
Работни депутати навъртели 17 обиколки на Земята за година
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

17 обиколки на Земята по Екватора. Толкова километри са навъртели депутатите със служебните си автомобили за половин година, показва справка на парламента, поискана от bTV.

В километри това прави над 680 хиляди километра (680 774 км).

Кои са депутатите, които са пътували най-много през отминаващата година?

Искрен Веселинов от Обединените патриоти е навъртял близо 28 500 километра (28 499 км), като е пътувал до избирателния си район в Русе.

За да се срещне с избирателите си в района на Бургас, колегата му от ГЕРБ Ася Пеева е изминала малко над 26 500 километра (26 516 км), а колегата й от Сливенския избирателен район Галя Захариева е пропътувала около 25 500 километра (25 495 км).

За пътни разходи депутатите са получили близо 400 000 лева. Това са средства, платени на народните избраници за ползването на личния им автомобил за среща с избирателите, а за дневни разходи са изплатени над 215 000 лева.

По служба депутатите са излизали и извън Европа, като са стигали до Монголия, Китай и Кот Д'Ивоар.

Над 127 000 лева са похарчени за самолетни билети за пътуванията зад граница, а за дневни и квартирни са похарчени малко над 106 000 лева (106 274 лв.).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВРОПРЕДСЕДЗАТЕЛСТВОТО НА ЕСТОНИЯ СТРУВАШЕ 50 МИЛИОНА, НАШЕТО СТРУВА 200 И СУМАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА НАРАСТВА.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО ЦЕННА И НЕОБХОДИМА ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО Е БИЛА КОМАНДИРОВКАТА В КОТ Д`ИВОАР.В МИНАЛИЯ МАНДАТ БИВШИЯТ ДЕПУТАТ СТАНИМИРОВ ХОДИ В МАДАГАСКАР И НА АНТАРКТИДА.
27
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Преди 1944г. депутатите не са получавали пари за командировка , а до 1989 г. те се събираха на две сесии годишно, така че не са имали на разположение леки коли. След Прехода не стига , че тези хайлази и простаци се избират по листи от партиите, влизащи в парламента , не стига че не вършат почти никаква работа и са прости като фасул , а партиите им получават субсидии за поддържане на офиси, ами депутатите от ГЕРБ почти всяка седмица са в къщи.Без служебни коли тези търтеи! За всички партии!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова пари за бензин са откраднали. Толкова много им дава държавата, че не могат всичко да откраднат. Време е да се въведе горно ограничение на субсидиите на партиите и намаляване на самата субсидия за глас. Ограничение на пътните и представителните безотчетни пари за депутатите.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Думите на Левски: Ако спечеля, печеля за цял народ, ако изгубя губя само мене си днес са обърнати наопаки: ако печеля печеля само за себе си, ако изгубя губи цял народ А ако утре Народното събрание приеме Наказателния закон на Левски: Който злоупотреби със служебната си власт за своя изгода да се накаже със смърт! представяте ли си какво ще стане в България?
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то от толкова пътувания,кога им остана време да работят на тия депутати?Ега ти му чудото!Ако е така,хич не ми трябват .Да си стоят там в Софето.
23
0
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
След два мандата...изкарани в Парламента,всеки става...професионален дупетат;д**е дава,депутатстване не дава.
22
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
До 5:В грешка си.Не със 700лв,а с 460лв народа се чуди как да свърже двата края,а от към пенсии положението е още по трагично.Трябва да искаме президентска република.Само така ще се отървем от тези тунеядци.Искам референдум за президентска република!
21
1
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Най-добре Президентска република, а тези хрантунци да си стоят при избирателите !
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бедна ви е фантазията колко милиона ще се похарчат покрай европредседателството - ядене, пиене и спане по хотели. Но това е проблема на държава през гражданско общество, защото на така наречените негови представители - протестъри се плаща от същата тази власт. Всичко е прогнило от корупция в държавата.
19
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помня как в началото на така наречената демокрация как се възмущавахме че бай Тошо ни е оставил дълг 11милиярда а сега официално са 36милиарда краде се яко
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не се пребиват, защото ги возят професионални шофьори на които пак ние плащаме. Това е все едно аз да строя къща и до мен бругада да строи друга, и оосле да се чудя защо моята пада.
17
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изчислете,колко обиколки е навъртял неграмотника да си чеше егото на сам-натам по Земното кълбо.Ако му е малко пращяй те го в Космоса.
16
0
 
25
 
! Отговори
Афуз Али преди 6 години
Снемане имунитега даване на прокурор,възстановяване сумите и осъждане реално и отзоваване от НС.
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова народ загина по пътищата, как един негодник от тези пътешественици не се преби!
14
0
 
16
 
! Отговори
мАРКОВ преди 6 години
Празна работа!Ние не пътувахме,апишехме и на пари ги вземахме- Така се става милионер!
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещи с избирателите ..хаха я пак !?! Те ,че си обикалят и пътешестват за сметка на бюджета ,който го плащат най-бедните граждани в Европа е от ясно по -ясно ,ама като имат такива овце ,които си ги избират и преизбират -що да не си ползват благинките и сибсидийките от милиони пак съдрани от гърба на *** балкански, който със среден доход от няколкостотин евро плаща субсидия десет пъти по голяма отколкото е в Германия примерно- това са 35 млн.за год. или 143 млн. за 4 год.-така може и да векуват
12
2
 
28
 
! Отговори
Топ-експерт преди 6 години
Комунизма се провали, когато комунистите тръгнаха да внасят демокрация и либерализъм и сложиха западния продажник Горбачов сложен там от кукловодите за да провали комунизма. Дори Горбачов си призна, че не е знаел за последствията които ще последват. Ето така се провали комунизма със един Троянски кон, кой не скача е червен. Клоуни. Днес Китай е първа сила.
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някога един поп ми каза " момчеее раждане без кръв няма,вии ква демокрация чякате с тиха революция ? Да ме прости бог за думите....." Та ние сме мъже лаещи по форуми и си бием жените пияни зад две блиндирани врати защото били вдигнали данъците ......
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Р***поня заедно с петербурски освен на обиколки наблягат и на ядки - ко му плащаш?