Ремонтирана, напудрена – София чака гости от ЕС. А ромската махала?

Квартал Христо Ботев остана встрани от подготовката за европредседателството
31 дек 2017 09:05,
112

Утре България поема председателството на Съвета на Европейския съюз от Естония. Трескавата подготовка в столицата отдавна тече.

Най-вероятно броят на гостите, които ще посетят страната ни ще достигне 25 хил. души и за посрещането им в столицата текат ремонти от поне година.

Естакадата до Летище София е почти готова. Работниците се трудиха усилено и вчера. Очаква се съоръжението скоро да бъде готово.

А в непосредствено съседство е квартал "Христо Ботев" - останал встрани от пътя... и ремонтите.

Междувременно френскоезични издания коментираха предстоящото българско европредседателство така: "Бедна и проевропейска България поема председателството и има стремежа да "хвърли мост" между Изтока и Запада на Европа, между Турция и Брюксел, коментира агенция "Франс Прес".

Изданието продължи още, че "най-бедната страна в Общността ще се стреми да подобри имиджа си и да убеди ЕС, че е готова за Шенген и Еврозоната".

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ицето Ботев как ли се радва, че са кръстили на него тази махала.В Кърджали "шведското" училище също се казва Ицо Ботев.Защо така са решили комунистите?
36
2
 
14
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
И ти си прав:тогава сме се сравнявали с 80 а не със 180 страни както сега. Ама забеляза ли че при първите 40 почти няма промени. Една от промените е че нас вече ни няма там.
35
1
 
25
 
! Отговори
Софеянец преди 6 години
Не знам за *** махала, но предлагам на Данчето Ф да се разходи по улица Иван Вазов, която е в сърцето на тоя град, който тя твърди, че така е облагородила.
34
1
 
25
 
! Отговори
Румен преди 6 години
То да беше само тази махала. Идете в новите "елитни" квартали. И там улиците изглеждат като на снимката.
33
3
 
16
 
! Отговори
Пфф преди 6 години
Който плаща данъци ще има нови улици. Който краде няма да има. Ако му трябват нови улици ще си ги открадне. Щом сами ромите не са си ги направили значи не им трябват.
32
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше коментар за незаконния суджук който се продава на улицата но беше изтрит , явно авторката е ромка и си защитава Етноса
31
2
 
25
 
! Отговори
ТЦТЦ преди 6 години
Случайно този дето го снимахте на трийста секунда шофьора дето се изказа, та тоя няма книжка хахах Казва се Сашо захапката пълен бандит хаха а само колко е отворен и възмутен хаха! Тоя квартал не трябва да се ремонтира, а да се бутне и да се разкарат тези ппаразити по Бутунец или някъде в покраинините на София! Този квартал е в центъра на София, може ли такова нещо!?
30
6
 
5
 
! Отговори
до видял преди 6 години
ти си бил толкова във Франция колкото аз съм бил на Марс .
29
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това представителство ще е повод за бъзици от западни издания.като ни видат мизерната столица.За смях ще станем.Особено малаата до летищтето.А ръждавейките около централна жп.гара?Ами каруците?
28
15
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Правилно си го казал, но си спестил някои неща. През '85-86 когато сме заемали тази позиция в класацията са влизали около 80-85 държави, а сега са 180. А ако погледнеш тогавашния и сегашния индекс ще видиш че той се е повишил с няколко пункта (което значи че сме малко по-добре).Поразрови се в интернет и ще намериш данните от сега и от тогава.Така че като правиш някакви сравнения бъди запознат с детайлите.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромът с прасето вика "Това останало от наши деди" не разбрах кои деди , може би следващото интервю ще е "Как Ромът се българизира"
26
10
 
25
 
! Отговори
така е преди 6 години
До Анонимен 26Особено като си спомниш,че през комунизма България беше на 27 място в света по развитие!Мръсно нещо е комунизма,ша знайш!
25
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До къде ни докараха тея 50 години комунизъм. Да ни викат най бедната и изостанала държава в общността.
24
4
 
14
 
! Отговори
До Кадир Османлъ преди 6 години
Е като вас да раздаваме прависъдие с резане на крайници и глави ли?!
23
15
 
6
 
! Отговори
Кадир Османль преди 6 години
до 20 Ууу беее!Ам вие като си седите вьтре в панелките зад лаптопите и злобеете кой вие виновен?
22
9
 
39
 
! Отговори
Дядо Петър преди 6 години
Не само кв. Христо Ботев остана извън "европредседателството"На целокупния български народ му пука само за това, че Рапонът ще се прегръща и целува с де що дойде, за негова (на народа) сметка, естествено.А приятелчетата отново се нагушиха и ще продължават да гушкат. Докато "управляващите" ни разбойници продължават да ни будалкат, лъжат и крадат.
21
4
 
19
 
! Отговори
м даа преди 6 години
Лошото е че и в централната част имаш подобни междублокови пространства.
20
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те май накрая ромите ще спечелят от това сьбрание! Те като дойдат гостите като почнат да питат? Де са милионите евра пуснати по пограма помощ за ромите? И нашите като дадьт газ и след няколко месеца неможеш я познаеш шекер махала.
19
3
 
28
 
! Отговори
Ууууу брееее преди 6 години
а бията интеграция НИХТ! И как иначе - то куче да е ще го възпита, ще се научи и отблагодарява. А парапитека без пари го раниш и издържаш и пак те гняви, граби, надилва и убива. Интеграция ли?! По-скоро 7,62 и копане. Ама и това време ще дойде. То се търпи, търпи и в един момент гетата ще са изпепелени с всичко в тях.
18
6
 
40
 
! Отговори
Видял преди 6 години
Хора, ходил съм в Измир - центъра прекрасен отстрани ужас, В берлин има един квартал Ньйколн - казаха ми да не слизам посред бял ден от метрото. Това за Брюксел надявам се поне сте гопрочели. В доста френски градове гетата са отделени с огради (между впрочем в България, ,сетете се за Казанлък).... и колко още... Ама ние сме все най-лошите хайде стига.