Ремонтирана, напудрена – София чака гости от ЕС. А ромската махала?

Квартал Христо Ботев остана встрани от подготовката за европредседателството
31 дек 2017 09:05,
112

Утре България поема председателството на Съвета на Европейския съюз от Естония. Трескавата подготовка в столицата отдавна тече.

Най-вероятно броят на гостите, които ще посетят страната ни ще достигне 25 хил. души и за посрещането им в столицата текат ремонти от поне година.

Естакадата до Летище София е почти готова. Работниците се трудиха усилено и вчера. Очаква се съоръжението скоро да бъде готово.

А в непосредствено съседство е квартал "Христо Ботев" - останал встрани от пътя... и ремонтите.

Междувременно френскоезични издания коментираха предстоящото българско европредседателство така: "Бедна и проевропейска България поема председателството и има стремежа да "хвърли мост" между Изтока и Запада на Европа, между Турция и Брюксел, коментира агенция "Франс Прес".

Изданието продължи още, че "най-бедната страна в Общността ще се стреми да подобри имиджа си и да убеди ЕС, че е готова за Шенген и Еврозоната".

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този, който е писал, че всички бивши соц. страни са зле, много се лъже! Полша, Унгария, Чехия, Словения се развиват добре, политиците им с достойнство се противопоставят на решенията на ЕС, които не са от полза за собствените им народи.
76
0
 
1
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Не само ромските махали ни излагат.София по празниците - сива, унила, тъжна, улици и квартали тънат в мрак. Ужасяващо е състоянието на тротоарите, дори и в Центъра. Дано на чуждестранните участници в събитията около председателството не им остане време да се разхождат пешком, защото след това ще има интересни коментари по чужди издания. Изтриха ли графитите по стените на НДК? Във всеки случай подлезите към него не са в добро състояние.
75
2
 
1
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Един велик бръснар от с. Рудник, Варненско задал въпрос на човек, който претендирал, че кметицата "лъска" само центъра, а неговата улица- кал и камъни : - Иване, ти като дойдеш при мен, защо казваш обръсни ми лицето / че и одеколон искаш/, а не речеш обръсни ми г,за !???
74
3
 
9
 
! Отговори
МВР преди 6 години
Ромът който продава местните продукти на улицата тва е абсолютно незаконно , явно цялата Държава е незаконна
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защото и ромската махала ли чака гости?Независима.......?
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Квартал Христо Ботев остана встрани от подготовката за европредседателството"На нищо не прилича това. Защо не им направиха и в квартасла поне едно ЦДК, като аналог на НДК! Да председателстват и те там!
71
5
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 73: Това, което с писал е по принцип е вярно, с две малки изключения: Първо, не сме били съветска колония а използвахме добре големия съветски пазар и евтините горива , и второ, не всички бивши страни от Съветския блок са зле като нас. И Чехия, и Русия и Полша например имат два пъти по-голям брутен национален продукт на глава от населението от България.
70
3
 
22
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Смешен плач! Не умен, много мързелив и безкрайно продажен народ, който е в робство вече 900 години! Със вечният въпрос: кой ми с**а* в гащите?
69
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми нормално, били сме съветска колония. Всички комунистически държави са зле
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хам че *** какво ша го чакат от европшата в гетото?
67
1
 
11
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Те не ремонтираха булевард България, който е основния и по него ще минават гостите от НДК до резиденцията в Бояна, а искате да ремонтират някакви квартални улички.Булевард България не е ремонтиран не е преасфалтиран от 20 годин, а целия е в пукнатини и кръпки
66
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще доведа всички гости в жк Люлин, да видят докъде ни докара Бай Тошо
65
3
 
10
 
! Отговори
Един човек преди 6 години
Ще мина специално да поканя всички гости, да дойдат в Орландовци!, и да се поразходят пеша по тротоарите .... Няма да загубат много време в пътуване, само на 12 минути с трамвай от Света Неделя!
64
7
 
15
 
! Отговори
похарчиха 200000000 преди 6 години
ВСИЧКО Е ГОТОВО, ДОРИ СВИНЕТКА СИ КУПИ НОВИ ЧАНТИ, ПО СКЪПИ И ПО ХУБАВИ.ЯД ЛИ ВИ Е?
63
10
 
25
 
! Отговори
х преди 6 години
дано 2018 бъде годината когато България ще се освободи от шенгенско робство и ще изритаме 6000 Американски окупационнен корпус от Българската земядано 2018 бъде годината когато народа ще въздаде заслуженото на юдо-масоните от гнусната банда на Соломон Паси, наречена Атлантически Клуб, който ни продадоха на шенгенските хомосексуалисти и Уол Стрийтските евреи
62
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдещето на България не е нито ЕС, нито Путин, докога ще си търсим господар, а не бъдем ние сами господари на терена си? Бъдещето на Балканите е в общ съюз с всичките ни съседки, с изключение на една. Така и Европа, и Русия ще осъзнаят колко зависими са от този регион. А сега за това председателство, който е недоволен от държавната политика в определена сфера - сега е времето да излезе и да покаже на гостите колко "добре" си живучкаме.
61
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 века не са се Интегрирали Ромите по тези Земи освен да ядат и пият каквото има , вече е твърде късно
60
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато в България има "Отворено общество" на Сорос, НБУ-университета на Сорос, десетки антибългарски НПО-та, ромите ще са добре, ще стават все повече , а българите ще ги храним.Това е плана на Запада и на ЕС за България.............ама вие си искате ЕС и ГЕРБ, така, че свиквайте с тия екстри.
59
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тежки комплекси лъхат от това пасквилче.Разходете се в емигрантските квартали в големите градове на Европата и после пишете
58
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искате си ЕС и ГЕРБ, нали?Мразите Русия, нали?Свиквайте тогава с евроатлантическите ценности-гей-паради, роми, голямо социално неравенство, наркотици, престъпност.Недейте да ревете, сами си го избрахте!