София под еврообсада: Край НДК, Народния театър, летището, хотели...

От днес се закриват два паркинга край Двореца на културата
Обновена: 2 яну 2018 14:07 | 2 яну 2018 14:07,
88
София под еврообсада: Край НДК, Народния театър, летището, хотели...
Снимка: архив "Булфото"

В София поетапно започват да влизат засилени мерки за сигурност заради българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Страната ни пое ротационното шефство от 1 януари, а официалната церемония по приемането ще бъде на 10 януари.

Заради това от днес в столицата влизат постепенно серия от ограничения. Първото от тях е - закриване на два паркинга в непосредствена близост до НДК.

На 10 и 11 януари ограничения ще има около Народния театър, където ще бъде церемонията по приемането на председателството, съобщи bTV.

Още по темата

Ограничения ще има и при преминаването на делегации от летището до различни хотели. Те включват спиране на движението в участъците, където се придвижват делегациите.

"Най-основното трасе е между летище "София", НДК и съответните хотели", обясни зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. Той уточни, че ограниченията ще са само за определени часови диапазони.

"Целта е спирането на движението да е за максимално кратко време, за да не се затормозява останалият трафик", каза Крусев.

Преди месец и МВР предупреди, че трафикът в София ще бъде затруднен заради събитията, които съпровождат Председателството.

Тогава бе съобщено, че се предвижда затваряне на цели пътни артерии, сред които булевардите "Брюксел", "Цариградско шосе", "България" и районът около НДК.

При извънредни ситуации не било изключено да се спира и метрото, което минава в подлеза на двореца.

Основните маршрути за придвижване на делегатите ще са от летището до НДК, София Тех Парк и хотелите, в които ще се настанят депутатите. По тези трасета движението може да бъде ограничавано или затруднено. Най-сериозна ще е охраната около НДК, където ще се провеждат заседанията. Там в охраната може да се включи и жандармерия, а влизането на граждани в зоната за сигурност ще бъде на специален режим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки средно интелигентен човек знае, че това са абсолютно нормални мерки за сигурност.
68
4
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Ако нашите продажници спрат и линията на метрото заради евро'депутатите, ще влезем в книгата на Гинес.
67
6
 
2
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Това е нищо, един вид репетиция, - следва Световен Фестивал на ромската култура! Очакват се делегации и от Салвадор и Хондурас. България ще види какво е това Ниагарски водопад от мексиканци! Китайци попълнили всяка пукнатина от Дунава до Беломорието ще движат някакви непонятни гешефти - уж пуканки, но и кабели за уж лаптопи, но след залащането получаваш покупна карта. *** и арапи океан! Кои са *** се разбира по ехидните им крясъци към арапите - черняци!
66
6
 
9
 
! Отговори
От провинцията преди 6 години
Аз пък паркирам като албански тираджия на село и никой не ме ограничава.
65
15
 
8
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
СОФИЯНЦИ,ДА НЕ ВИ ПУСКАТ ОТ КЪЩИ НАВЪНКА,ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА,АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ВИ ОСВОБОДЯТ ОТ РУСКОТО РОБСТВО,ДА НИ ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ ОТ РЕСТИТУЦИЯТА И ВСИЧКО ДЕТО ОКРАДОХТЕ ОТ НАШИЯ ТРУД ПРЕЗ СЪВЕТСКОТО РОБСТВО,НЕ СЕ НАЯДОХТЕ НА ИМОТИ,ЗАВОДИ И ЗЕМИ.ДА ВИДИТЕ КАКВО Е ЕВРОПАТА.
64
7
 
13
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До АнонименДаже когато Леонид Брежнев идваше на посещение нямаше такива блокажи по булевардите и улиците на София.---------------- При посещението на Брежнев на Руски паметник съм чакал тролей час и 20 минути.Специално си направих експеримент и засякох време.В крайна сметка си тръгнах пеша по Опълченска и тролеят ме настигна чак към Симеон.
63
3
 
31
 
! Отговори
Тръба преди 6 години
Бах ваш'та мамичка! От кой се пазите толкова? Нали сте слуги на народа?
62
4
 
28
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Големи нещастници сме. И без това вече в София се паркира трудно , тези нещастници и подлизурковци затвориха целия център. Ало нещастници отидете да видите какво е в Брюксел и другите такива като нас - няма блокади няма, няма специални трасета , но ние сме подмазвачи и нагаждачи. Ако ни кажат, че трябва да отсечем едно дърво, ние ще отсечем цяла гора- нагаждачи. Шест месеца София ще бъде концлагер в който ние софиянци ще живеем съобразявайки се с прищевките на някакви "европейци". Егати европейц
61
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ушанките са гадни агресори!
60
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 61: Всъщност ние сме на пътя на руските войски към Константинопол. Руските императори от векове са си точели зъбите за проливите и свободен достъп до Средиземно море. И когато превземат българските територии и остават малко повече от 100 км до осъществяването на вековната им мечта, англичаните поставят ултиматум - ако навлезете в същинска Турция ще срещнете англисйки войски.
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трафик ще е още по натоварен, особено в центъра.
58
7
 
4
 
! Отговори
do 53 преди 6 години
До Калеко Алеко: А ти си пазиш манивелата от твоя Москвич. Донеси и храповика :), да не завърти като запали.
57
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Я да ги видим тия историци и какво разправят. Сигурно факта че сме освободени от американците ама лошите руснаци са ни анексирали."Всъщност, ако не ти е завистта към американците в приказките, почти си уцелил. Понеже Русия не ни освобождава, нас робите с цел да умрат няколко хиляди нейни войника, за да може да са свободни едни български селяни. Русия ни освобождава, за да ни владее. И като гледам приказките на някои хора, очевидно ни владее до ден днешен!
56
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Teжко и горко на европейците. Българските специалисти по сигурността са гола вода!
55
15
 
9
 
! Отговори
... преди 6 години
До Анонимен 52. Я да ги видим тия историци и какво разправят. Сигурно факта че сме освободени от американците ама лошите руснаци са ни анексирали. И до ден днешен американската администрация се бори с руското влияние в българия. Не е нужно да си историк за да разбереш че това са глупости.
54
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МонкСловения Унгария и особенно Полша имат правилно отношение към Русия, за разлика от нас. По тази причина са по-напред в развитието си. Дори през годините на съветска окупация не допуснаха кражбата на земя от селяните, наречена колективизация. Ние бяхме ортодоксални ***. До ден днешен редица политици, бизнесмени и общественици си правят спявки с Кремъл. За това сме най-бедни в ЕС.
53
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спасението е изнасяне от София които живееме в обозначените места за блокаж! Четвърто поколение съм в София но по голяма "УМНОТИЯ" не съм виждал. Даже когато Леонид Брежнев идваше на посещение нямаше такива блокажи по булевардите и улиците на София. Тогава пътя от терминал 1 до центъра движението се отбиваше докато преминат лимузините и след това всичко си тръгваше нормално. Този тормоз ще продължи докато трипо.ловите не решат да си тръгнат. А това е след няколко месеца не е като едно време.
52
13
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До до 49 ..... За радост моя макар и поостарял вече Фолксваген, няма проблем с предавките, а за товоя москвич, съм приготвил една манивела, ако случайно не може да запали, да го подгрея ... !!!
51
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 51Искаш да кажеш, че след 1944 г. у нас по предмета "История" не се изучаваше единствено съветска пропаганда ?!? Че не ни втълпяваха безумните тези, че сме славяни, роби на турците, освободени от руснаците ?! Ако се съди по такива като теб пропагандата е била много резултатна. И да, през последните години някои незомбирани от болшевизъм историци започнаха да публикуват истините за последните 150 години от историята ни.
50
14
 
9
 
! Отговори
Монк преди 6 години
Ние бяхми с жигулките, а Словакия, Унгария, Полша на с какво бяха излезли! ? Само ника ти Калеко и ми става ясно в коя забутана дупка на България си се родил! И сега се изживяваш на пръв еврапеец в страната! Ако не си платен, значи си за психиятър!