В клипа за пред ЕС: България – скритото евробижу!

Рекламираме се пред чужденците с влак, пътуване из страната...
40

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Клип озаглавен "Това е България" представя страната като "скритото бижу на Европа". Това обяви Лиляна Павлова, която показа две видеа подготвени за българското председателството на съвета на ЕС.

Първият клип разказва за страната през очите на двама герои, в чиито роли влизат актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов.

Двамата се запознават във влак, влюбват се и тръгват на пътешествие из страната.

В клипа са засегнати традиициите и културата на България, показана е природата и се изтъква, че страната ни е на картата на света от 13 века, пише "Монитор".

"Няма как да не се влюбиш в България от пръв поглед. Най-голямото й богатсво са хората - истински и искрени. И понеже ние знаем, че хората правят мястото, твърдо вярваме, че именно съединението прави силата", завършва клипът.

Второто видео показва българските приоритети по време на председателството. В него се посочва, че България ще търси баланса между различни гледни точки и се припомнят четирите основни приоритети - перспективата на Западните Балкани, сигурността и стабилността, цифровата икономика и младите хора.

Тези теми ще бъдат и в дневния ред на съвместеното заседание на правителството с колежа на комисарите на 12 януари.

За председателството има подготвен и трети клип, които ще покаже известните българи, постиженията ни и какво сме дали на света. Видеото ще бъде представено до няколко седмици. Времетраенето на всички клипове са по три минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е, че сме бижу! Евтин алкохол, даже от избата на Цар Киро, евтини уличници, средно добра храна, все още останала малко природа, сравнително добър климат, като след бомбардировка сме, а това привлича инвеститори да го поправят. Искат да го шлифоват и полират това бижу, но ще видим. Да живее България!
33
0
 
5
 
! Отговори
Еско преди 6 години
И дори и да е вярно че сме бижу , то това бижу е доста дълбоко заровено в лай/ната и отпадъците натрупани от последните няколко правителства и бизнес групировките разграбващи страната ни .А най-подходящото мото в случая е : България е бижу. Бръкни в тази кафява купчинка да го откриеш.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TEZI KLIPOVE STRUVAT 250 000 LV.LICNO PLATENI OT DGOBA NA LILETO.TAZI PROSTOTIA NE STRUVA I 200 LV.
31
0
 
3
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Клипа първоначално е бил със заглавие "България-скритото лай.. под европейската шарена черга"
30
0
 
6
 
! Отговори
Наглата Лили преди 6 години
Тази алчна за пари дебелана, прехвърлила 100-те кила и нагла колкото баща си, пак се хвали... Преди 3 дни заедно с Цачева и Ангелкова гласува с две ръце за третия пол (може пък да е станала от неопределен пол, горката), а сега реши ,че сме скритото бижу. Ако знае английски или немски и френски език щеше да прочете, че официозите на тези държави ни смятат за най-корумпираната и най-бедната държава в ЕС и Европа, а премиерът - за корумпиран, но послушен човек. Това ли е бижуто бре, дебела Лиляно?
29
0
 
0
 
! Отговори
rom преди 6 години
aaai ,cistito ot mahlata goljm maane sti padne.
28
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Има и четвърти клипВ него Горски хора стрелят на месо а рибарите вадят трупове с мрежите си
27
2
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Играта на БГ с ЕС (нямам идея защо) ми напомня на нечовешката игра от детската градина - бърка си отзад и дава на другарчето да помирише, а когато онова започне да прави физиономии, се смее, смее :-D
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влакът минава ли през Столипиново или през Факултето?Нали това са най-ценните бижута.
25
2
 
6
 
! Отговори
XXX преди 6 години
ТЕЗИ МАЙТАП ЛИ СИ ПРАВЯТ? КАКВО ТИ БИЖУ БРЕ? ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ В К...ЕФ И ТОЗИ К...ЕФ НАРИЧАТ БИЖУ ЗАЩОТО ОСВЕН ТЕЛЕСНИ ОТПАДЪЦИ ДРУГО НЯМА - НЯМА РАБОТА,НЯМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,НЯМА ОБРАЗОВАНИЕ,НЯМА ИКОНОМИКА,НЯМА ПРАВОСЪДИЕ,НЯМА РАБОТЕЩИ ЗАКОНИ....
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази грозната свинетка какъв го иска пак, станала е 200 кила тамън за коледа
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер нека да тръгнат с влак от Варна ако има локомотив влака И да видят до София красотите на страната нали това правят .Тези европалментьори не са нищо повече от евро провокатори за нас самите Ами успех им пожелавам-като пътуват да видят повече умрели спирки т.е гари в разрушение и да кажат как е у тях така като у нас у нас ли е и техните железници дали са субсидирани от държавата им или са оставени на произвола
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъз в средата много е кръстатакато на дядо ми сви.ня.та! Скоро че я колим и за суджук ще се молим.
21
2
 
6
 
! Отговори
питанка преди 6 години
В това ''бижу'' остана ли още нещо за продаване на евр,огейо,,вете дето са се досу.рк,али тук?
20
0
 
9
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
разбира се, че има онеправдани, пренебрегнати и обидени, както впрочем навсякъде по света!Обаче те не смогват да се доредят, за да се оплачат! Защото, вече е "заето" от мързеливи и некадърни "протестъри!
19
0
 
4
 
! Отговори
ИТНА преди 6 години
Всеки с малко разум надаренще забележи моят талант необикновен.колегата АНТИ е спрямо мен аматьор,със стихове писани все едно от миньор.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не бяга от бижу,но всеки бяга от мизерия и глад.
17
3
 
15
 
! Отговори
XAXAXAXA преди 6 години
*** на ЕС си направил клипче ,нямащо нищо общо със действителноста хахахаха, Почваме с лъжите и измамите още от първия ден на всеки европеец да се даде също книга по икономика написана от профисор Борисoffff на суахили и старогръцки.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИТНАТи си психото АНТИ лекувай се.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИТНАТи мнение ли изказваш или стихове пишеш?