Правителство и еврокомисари заседават заедно на 12 януари

Ще се проведат три успоредни срещи по актуални въпроси
8 яну 2018 19:24,
6
Правителство и еврокомисари заседават заедно на 12 януари

Колегиумът на европейските комисари и министрите от българското правителство ще заседават заедно на 12 януари в Националния дворец на културата в София.

Те ще проведат успоредно три клъстърни срещи по теми, свързани с приоритетите на Българското председателство и европейския дневен ред. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Комисари и министри ще обсъждат въпроси в областите: външни работи, сигурност и отбрана, миграция и правосъдие; приобщаваща и стабилна Европа, близка до гражданите; конкурентна, иновативна и дигитална Европа. Основни докладчици на трите срещи са заместник-министър председателите Екатерина Захариева и Томислав Дончев и министър Лиляна Павлова.

Непосредствено след обсъжданията ще се проведе общо заседание на колегиума на комисарите и българското правителство с участието на министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на което ще бъдат представени резултатите от дискусиите. Председателят на ЕК Юнкер и премиерът Борисов ще дадат и пресконференция за медиите.

В програмата на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер са включени самостоятелни срещи с президента на Република България Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов. Колегиумът на комисарите ще се срещне и с председателския съвет на Народното събрание на Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът да излезе и да покаже какво плаща и какво получава от т.нар държава -сега му е времето когато тези от ЕС са тук иначе докато стигне при тях някаква информация за положението на бълг.граждани се видоизменя и доукрасява .Ако сега тоя народ не се вдигне никога няма да го направи .Амин.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да разпространява се един сапунисан клип рекламиращ БГ. Но никой не повдига въпроса че заплатите в БГ са 10 пъти по малки от тези във Франция при почти изравнени разходи за живот. Никой не говори за геноцида на българския народ, мизерните доходи и работещите бедни!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой от народа го интерисува това европредседателство. Държавата е на лош хал, корупция, кражби, престъпност , убийства, безработица, ниски доходи, високи цени, никаква икономика и пр. и пр.
3
2
 
0
 
! Отговори
Напомнящ преди 6 години
Да не забравите, че поради МААААЛКО ремонтче в НДК, събитието се отлага с около 180 дни.
2
1
 
5
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Бог да пази България...след това
1
3
 
2
 
! Отговори
XAXAXAXA преди 6 години
Хахахахаха заседавам да не е кодова дума ше си бъркаме по дупките и ще ръсим мозък и суджук.