България – посредникът между ЕС и Турция. Възможно ли е?

Мирният диалог с Ердоган е много полезен, подчерта Вежди Рашидов
9 яну 2018 12:40,
98

В момента мирният диалог с Ердоган е много полезен, подчерта бившият министър на културата Вежди Рашидов. Той бе един от представителите на българската делегация, водена в Истанбул от премиера Бойко Борисов, за тържественото откриване на възстановената българска църква "Свети Стефан".

По време на празничното събитие България пое нелеката задача да бъде посредник между ЕС и Турция по пътя на южната ни съседка към европейското семейство.

Още по темата

"Турция също е на Балканите и гранични с нашата държава. Не бива да сме настроени много лошо... Естествено е българският премиер да води една мирна политика с граничещите с Европа държави. Не подценявайте Ердоган, той е много сериозен политик", коментира Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че между България и Турция има много добра дипломация и липсва напрежението.

"Защо да не дойде Ердоган като откриваме български паметник? Турция от 50 години кандидатства за ЕС, а Борисов поддържа мира с нашите съседи", отбеляза той.

Вежди Рашидов коментира и показния разстрел в София на бизнесмена Петър Христов. Той призна, че не се е познавал лично с 49-годишния мъж, но е чувал само добри неща за него.

"Проблемът е обществен, трябва да се реши през правителството. Лошото е, че няма разкрития - това показва, че уличното правораздаване е по-силно от законовото. Хората се убиват за пари, за територии...", каза Рашидов и предположи, че убийството е свързано с бизнес интереси.

Бившият министър на културата препоръча да се занижат очакванията към започващото европредседателство на България. По думите му това е една чиновническа работа и ако топката е по-ниско, ще бъде по-полезно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
СТОП! преди 6 години
Тинтири минтири...Държавата гори бе ейййй...почти всеки ден има неразяснени убийства а вие тука, слугите на герб, като се насерете и веднага почвате "Турция", "Ромите" ала бала, само и само, за да не се говори за корупцията и хаоса който цари в държавата!АМАН ОТ ВАЩЕ СХЕМИ И ТРИКОВЕ ЗА ОТКЛОНЕНИЕ НА ВНИМАНИЕТО!!!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е *** м-у ЕС и Турция ,защото докато Макрон развива икономика си чрез срещи с Ердоган -Турция са поръчали ербъс А320 и то не един а 20 самолета и ще купува телешко от франция то ние ще им ремонтираме джамиите Ами Конграчулейшънс--народът си заслужава управника
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата такива са му приятелите Ердоган и другите терористи и фашисти ще ги вкара в Банкя където ще му направят клизма. Добре, че във ЕС има хора със здрав разум хахаха Турция в ЕС хахахаха.
20
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
бьлгария не може да бьде посредник в нищо защото сме без достоинствоаз искам мир и дружба с всички но никои да не ми нарежда да си увеличавам военнитеразходи срещу една ремонтирана цьрква бьлгария да ремонтира 100 джамиипонеже имало сврьх производство на мляко да намалим количеството и маслото дастане 6 лв за 250 гр и к мляко 400 гр за 1-15 лв с това не сьм сьгласна категорично
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕРДОГАН Е КАЗАЛ: БОЙКО, ПРАТИ МИ ГИ ТИЯ СОЦИАЛИСТИ-ГЮЛЕНИСТИ, ТУКА АГИТЕ СА ГОТОВИ И ЗНАЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ С ТЯХ. ЩЕ ГИ ЦЪФНАТ КАТО ГЮЛОВЕ ЧЕРВЕНИ
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toja pomak jivkovist sega boikovist Bg ne snae a prevoda4 Smeschnik pianiza s djagarov sutrin rano sapoi v kluba na an kan4ev kakav 4ovel e vejdi???
17
8
 
4
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Русия,САЩ и България са еврейски провинции за разлика от Турция!!Турция е държава, държава с гръбнак и с държавници готови да умрат в името на това държавата да не попадне в еврейски крадливи ръце!За разлика от слугинажа и продажните българи, които са готови да продадат род и родина!И съдбата си я заслужават, на най-крадливата слугинска държава, като им свирнеш са готови да ти предоставят територията за атентат както беше в Сарафово, и си мислят че към тях ще потекат реки от пари и злато!ЦРУ
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щот нашата всичката втасала тръгнали турците да оправят
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪЗМОЖНО Е ТУРЦИЯ ДА ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ В БОРБАТА СРЕЩУ СОЦИАЛИЗМА
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко ке ни потурчи.
13
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
НЕ! НЕ Е ВЪЗМОЖНО. ДОРИ ТЕХНИЧЕСКИ НЕ Е ВЪЗМОЖНО, ЗАЩОТО ЕС НЕ Е УСТРОЕН ПО ТАКЪВ НАЧИН, ЧЕ ЕДНА ДЪРЖАВА ДА РЕШАВА ОБЩАТА ПОЛИТИКА С ДЪРЖАВА ВЪНШНА ЗА ЕС.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Вие сами се разклатихте. Ако си мислиш, че версията която представихте пред обществото ше заблуди някого се лъжeте яко. Достатачно е да прочетеш коментарите под статиите. 90% не вярват на МВР, 9% са ГЕРБЕРАСТИ които ги е срам да се обадят и 1% са такива като тебе дето имат *** на мястото на лицето си.
11
0
 
4
 
! Отговори
Ердоган преди 6 години
Пратете ми куриерчето Бойко, за да ви отговоря.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко Тиквата и тримата му васали да заминават в Турция направо и да си стоят там щом толкова много искат в Турция.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо се пише случаЯТ с пълен член, второ адекватната реакция на МВР не ви даде възможност да клатите правителството, както си бяхте въобразили, че ще стане!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питайте пощенския гълъб на Ердоган.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сега Бокича само вкарва дрога за Европа, и се изявява като говорител на Ердоган в ЕС
5
3
 
9
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Нищо не е приключило без доказателства, анонимна другарке!И НЕ, не желая да суфлираме за турците, изобщо каква е тази статия с въпрос.ЕРДОГАН се опита да се намеси в политиката на България по време на изборите. Смърт за него!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случая в Нови Искър приключи преди да е започнал, тъй като сценарият вече бе написан.