Ведно след КСНС: Борбата срещу престъпността – слаба!

Нужно било по-добро сътрудничество между институциите
10

Въпреки че темата на днешното заседание на КНСН беше свързана със сигурността и еврошефството ни, темата за показните убийства от последни седмици също е била сложена на масата.

Още по темата

Президентът Румен Радев призна в изказването си след заседанието, че извън КСНС заедно с министрите, шефовете на службите и на парламентарните групи, са обсъдили и тревожното натрупване на тежки криминални престъпления напоследък.

"МВР полага всички усилия за тяхното разкриване,но всички се обединихме около позицията, че е нужна още по- добра координация между институциите и усъвършенстване на модела за борбата с престъпността, така че да бъде гарантирана сигурността на българските граждани$, отсече държавният глава.

Както Dnes.bg писа на 31 декември 2017 г. Росен Ангелов разстреля шестима души в Нови Искър. След това се оказа, че той е бил обявен за издирване заради блудство с малолетно момиче преди години, но така и не е бил намерен на нито един от адресите си. Ангелов, наречен от близките си Горският човек, е обитавал вила в село Луково, където се бил настанил.

При масирана акция в крайна сметка беше намерен трупът му в друга изоставена къща наблизо, като основната версия е, че се е самоубил.

Вчера пък показно в София беше убит бизнесменът Петър Христов. Той беше разстрелян близо до офиса на "Лактима", чийто собственик беше, минути след 10 часа.

Освен версиите, свързани с бизнеса и личния му живот се проверява и дали убийството е извършено заради оказвано от него съдействие за разкриване на тежки престъпления, защото той е един от хората заради които беше разкрита бандата за отвличания "Наглите“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Служби, МВР, армия - всичко е умишлено разбито от началото на " демократичните промени" и до сега за да може безпрепятствено и безнаказано да се краде .Тук нема БСП, СДС, ГЕРП, ДПС,ОДС, ВМРО, " ПатриотариИ" и пр. партии. Тежкият за народа преход го доказва. Едните станаха от нищото много богати, другите 90% си останаха не само бедно, но и още по бедни.Но прехода още продължава...
8
2
 
4
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
7
0
 
11
 
! Отговори
бай х преди 6 години
София беше убит бизнесменът .. X .. и така до следващия случай , защото така наречените ,, бизнесмени ,, са част от престъпния свят .. а така нареченета борба с престъпноста не означава само да търсите формално килъра , а да вкарате на топло ,,бизнесмените,, .. на улицата те не могат да избягат от гангстерското наказание
6
1
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Институциите пращят от протежета с политически протекции,съчетано с ръководна некадърност резултатът е предизвестен
5
1
 
18
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Нали Премиера се дуе като пуяк пред Брюкселци: Ний тъй - ний онъй! / Де е Брюксел, де е България. И да ги измен*ти, кой ще види?/А зад вирна*тата му опашка е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА.Интересно, като дойдат брюкселци и видят как стоят нещата в действителност ЩО ще обяснява той тогава?
4
0
 
25
 
! Отговори
това е преди 6 години
Не може да искаме ефективна борба срещу престъпността от една нереформирана полиция,в която цари хаос,некадърност,тежка корупция,безконтролност.
3
1
 
26
 
! Отговори
вижда се преди 6 години
Няма как да е силна борбата срещу престъпността ,като престъпниците са на чело на държавата !!
2
0
 
10
 
! Отговори
13 преди 6 години
За каквото и да е помагал, жалко за човека.Мир на праха му.Дано, поне неговият убиец - да не се самоубие!
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрация с полицай Премиер и военен за Президент,корумпирана администрация,платени медии от мутри, как ви се струва ..............в Еритрея е същото!