Борисов даде 100 млн. за заплати на МВР. Протест ще има!

Договорено е униформените да вземат повече пари и през 2019 г.
Обновена: 11 яну 2018 11:01 | 11 яну 2018 10:40, Веселина Йорданова
299
Борисов даде 100 млн. за заплати на МВР. Протест ще има!
Снимка: БТА

Сто милиона лева допълнително ще отпусне Министерският съвет за увеличение на заплатите в МВР,  стана ясно след срещата на синдикатите в системата и премиера Бойко Борисов.

Протести обаче днес ще има, обяви председателят на СФС на МВР Валентин Попов.

Още по темата

Той уточни, че утре ще свика заседание на Управителния съвет на синдиката, за да се обсъди дали в тази ситуация протестите да продължат, съобщи "24 часа".

Вчера премиерът и синдикатите влязоха в задочен диалог за протеста, за който полицаите използваха билбордове, с които искаха да посрещнат европейските гости.

Тогава Борисов каза, че протестите не му пречат и е добре в Брюксел да знаят какви са заплатите у нас.

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов каза, че премиерът е доволен от работата на МВР заради събираемостта на приходи в бюджета.

Очаква се днес ръководството на Вътрешното министерство и синдикатите да проведат нова среща, за да обсъдят увеличението на заплатите и допълнително отпуснатите средства.

За тази година вече бяха предвидени допълнително 55 млн. повече за заплати в МВР. Синдикатите обаче поискаха поне 15% увеличение на възнагражденията.

Договорено е униформените да вземат повече пари и през 2019 г.

Според Галентин Грозев от синдикален алианс "Сигурност" увеличение на заплатите трябва да получат всички във ведомството. Грозев цитира премиера, че парите не са сделка за спиране на протести.

Главният секретар на вътрешното ведомство Младен Маринов заяви, че за държавата е необходима стабилност, а тя се осигурява от полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари няма .БГ одавна е един обран бостан.А парите не растат по дърветата.Много от окрадените пари за тези 27г. са в чуждестранни банки
236
2
 
5
 
! Отговори
Хайтър Пийтър преди 6 години
Разбира се- протестът е заради поръчението на Путин,а парите са само претекст.
235
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце много олекваш с тия изпълнения,като някоя майчица на която бебока ако не зине не му дава цицка а като зяйне да реве му ги дава и двете,иначе баце требва да знаеш че ние бандитите сме много доволни от резултата на МВР В "БОРБАТА ИМ С ПРЕСТЪПНОСТТА"МНОГО СМЕ ДОВОЛНИ,ДАЙ ИМ ОЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТЕ СА НАШИ,НИЕ СМЕ ТЕХНИ И....ВАШИ!ЗНАЕМ СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!написано с горчива доза сарказъм от МЕН!!!
234
2
 
8
 
! Отговори
момчил преди 6 години
Аз да не съм к..*** като теб , та са се продавам за пари.Милиционер ще кажеш на баща си доносника на ДС и на дядо си партизанина. Аз в моя род такива нямам.Комунистическите чада станахте най-големите демократи.В анонимен форум може да се правиш на всякакъв, ама в действителност си от комунистическо котило.И ти си го знаеш.
233
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
27 години само се краде и приватизира.Далавери и източване на пари.И сега мале кво ше правиме.
232
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Борисов предполагам ,че сте запознат колко служители от МВР и МО от началото на 20016г получават все още заплата и пенсия и те продължават да недоволстват,крадът бензин и нищо.Кажете ми къде в света има такова безобразие и как да има работа за тази младеж.....
231
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчиле, ходи да изкараш някое евро на магистралата зад някое храстче. А повече пари ще получите когато от милиционери станете полицаи. Ама вече 28 години не се получава.
230
6
 
0
 
! Отговори
момчил преди 6 години
До 246 С това плащане на осигуровките от държавата полицаите са прецакани.Щото през 2003г им намалиха заплатите с размера на осигуровките.Като така ги прецакват за болнични, майчинство за жените и пенсия.Ти ще се съгласиш ли да ти намалят заплатата от 1200 на 1000 лв и да не плащаш осигуровки?И като излезеш в болнични да получаваш мушмули и по-ниска пенсия като се пенсионираш.
229
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука да се обади на Режан Рашид Роко,ако още е в Кържали.Само той може да спаси положението като напечати планини от пари.
228
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орешарски изтегли 5 млрд лв и ги раздаде на ромите, тогава не ревахте червени каскети от село!
227
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eй, ушевите не се наплюскаха! Ще ги питам като останат в Бг само шведи, кой ше им изкарва незаработените твърде големи заплати!
226
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде ще ги вземете тези пари за увеличение.На времето имаше износ, икономика ,производство.Заводи ,фабрики ,предприятия с безбройна армия от бачкатори.А сега само търговски вериги молове и офис сгради.
225
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Синдикатите на цялото МВР нали плачеха за униформи,сграден фонд и прочие,сега изведнъж се оказа,че зора бил за заплатите.Защо не кажат,че държавата им поема всички осигоровки за сметка на другите трудещи се.Да проверят колко от служителите на МВР си плащат редовно гражданските и винетките.И пак процентно увеличение,а искаха за новопостъпилите служители.Министър Радев помисли си, до кога ще търпиш дъртите пенсионирани полицаи,които и без това почти нищо не вършат.Г-н Примиер Борисов,яко се издън
224
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко Тиквето си купува избирателите...законо с нашите пари.От както е станал премиер вече три мандата за около 9 години,непрекъснато пълни джобовете на държавната администрация,в това число и на МВР.--------------Ми, той е премиер той решава на кой да даде пари. Народът му даде мандат да дава пари на полицаите и на който реши друг. Ние гражданите решихме той да прави това, което смята за необходимо.разбра ли?
223
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нашите заплати и пенсии кой ще вдигне и КОГА ????????-------------Когато си ги изработиш.
222
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пък вие комунистите колко разбирате от икономика ви видяхме с Луканов, Виденов и Орешарски - три национални катастрофи предизвикахте от 1990 г. насам!
221
1
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
При бюджет на МВР 1,29 мрд.за 2018 година,поне 90% отиват за заплати на служителите.Щата на МВР е около 70 хиляди,като тук влизат освен охранителната полиция,гранична и пожарна и много спомагателни звена,почти една трета от общия брой.Ами да се...посъкратят спомагателните и да се усвоят парите за действащите оперативни звена.Апропо,държава не се гради,без силна икономика,без армия и полиция.Слабото звено е икономиката.Тиквето бъкел не разбира от нея;не е стигнал до...там,като е учил в..пожарната
220
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нашите заплати и пенсии кой ще вдигне и КОГА ????????
219
0
 
1
 
! Отговори
космодикс преди 6 години
До To6От печатницата ги взема.
218
4
 
10
 
! Отговори
момчил преди 6 години
До Гошо...*** Стига лъга.Откакто е премиер от 2009г насам Борисов не е увеличил и с 1 лев заплатите на полицаите.Вдигна им възрастта за пенсиониране от 25 години до 37 години осигурителен стаж.