Борисов даде 100 млн. за заплати на МВР. Протест ще има!

Договорено е униформените да вземат повече пари и през 2019 г.
Обновена: 11 яну 2018 11:01 | 11 яну 2018 10:40, Веселина Йорданова
299
Борисов даде 100 млн. за заплати на МВР. Протест ще има!
Снимка: БТА

Сто милиона лева допълнително ще отпусне Министерският съвет за увеличение на заплатите в МВР,  стана ясно след срещата на синдикатите в системата и премиера Бойко Борисов.

Протести обаче днес ще има, обяви председателят на СФС на МВР Валентин Попов.

Още по темата

Той уточни, че утре ще свика заседание на Управителния съвет на синдиката, за да се обсъди дали в тази ситуация протестите да продължат, съобщи "24 часа".

Вчера премиерът и синдикатите влязоха в задочен диалог за протеста, за който полицаите използваха билбордове, с които искаха да посрещнат европейските гости.

Тогава Борисов каза, че протестите не му пречат и е добре в Брюксел да знаят какви са заплатите у нас.

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов каза, че премиерът е доволен от работата на МВР заради събираемостта на приходи в бюджета.

Очаква се днес ръководството на Вътрешното министерство и синдикатите да проведат нова среща, за да обсъдят увеличението на заплатите и допълнително отпуснатите средства.

За тази година вече бяха предвидени допълнително 55 млн. повече за заплати в МВР. Синдикатите обаче поискаха поне 15% увеличение на възнагражденията.

Договорено е униформените да вземат повече пари и през 2019 г.

Според Галентин Грозев от синдикален алианс "Сигурност" увеличение на заплатите трябва да получат всички във ведомството. Грозев цитира премиера, че парите не са сделка за спиране на протести.

Главният секретар на вътрешното ведомство Младен Маринов заяви, че за държавата е необходима стабилност, а тя се осигурява от полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
2
 
12
 
! Отговори
Разпознаване преди 6 години
На снимката,крайният вляво е "видният синдикален деец" от Ловеч Иван Павлов?!Същият е на близо 60 години,пенсионер от МВР,с пенсия на тавана от 910 лева,и продължава да работи в Дежурната част на ОД на МВР Ловеч, с незнам каква си заплата,след като никога не е работил на терен,охранителна или оперативна работа,и когото младите служители изобщо не знаят и познават?!Винаги е бил на завет?!Притчата за лудият и зелниците със сигурност я знаете?!Така,че много поздрави за бай Иван от с.Караасан!?!?!?
216
8
 
9
 
! Отговори
момчил преди 6 години
До Анонимен 234 Увеличението е за цялото МВР,включително пожарна и други служби.Общо 45000,което прави 2200 лв годишно.Като махнеш данъците и осигуровките остават малко над 100 лв на месец.Та от 700 лв ще им стане 800 лв заплатата.Т.е ще се изравни със средната работна заплата.На това ли викаш голямо увеличение?
215
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Боко Тиквето си купува избирателите...законо с нашите пари.От както е станал премиер вече три мандата за около 9 години,непрекъснато пълни джобовете на държавната администрация,в това число и на МВР.Всички екстри на времето,които ги имаше в армията се...пришиха и на полицията,че ги и задминаха.Хайде,полицаите на терен разбирам,криминалисти,разузнавачи,ама там е пълно с чиновници-калинки,поне около 20 хиляди,които ползват същите благинки.Купувай Боко,купувай,сега ти е паднал,а за народа среден...
214
1
 
1
 
! Отговори
lara преди 6 години
Uvolnenia do poslednoto chenge-i na novite ,i razumnite daite mnogo poveche !
213
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 млн. лева на 7,5 милиона нация (с бебетата, учениците, пенсионерите, "римляните" и т.н.) за 1 година прави по 13 лв. на глава от населението - около 15 хляба!Ако имаме около 30000 полицаи ("заптиета", "фараони" и т.н.) = 3333 лв. плюс на "калпак" за 1 година!НО... ЗА КАКВО???
212
0
 
16
 
! Отговори
100млн от Борисов преди 6 години
"Патриот е, душа дава, за народа, за свобода, ала не свойта душа братя, а душата на народа"Не ги е извадил от своите си сметки. А и не решава той, решава Министерски съвет.Раздват нашите пари. Така, че редактора...."КАБИНЕТА РАЗПРЕДЕЛИ ЧАСТ ОТ НАРОДНИТЕ ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ НА МВР" !!!
211
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демек, Борисов си бръкна в джоба и плати 100 милиона на милицията ли?
210
0
 
16
 
! Отговори
To6 преди 6 години
Полицаите няма да го коментирам , само не знам бобо от къде ги взима, та ги дава. Пълна тъпня, жалко .....
209
4
 
14
 
! Отговори
До 225 преди 6 години
Орешарски не е изтеглил 5 милиарда,а искаше да изтегли 1 милиард,но опищяхте орталъка и набързо го свалихте,а сега 16 милиарда ви се виждат малко и тайно теглите по още милиард всяка година.Затова не лъжи,а бъди обективен,ама май не ти изнася.
208
0
 
20
 
! Отговори
Край преди 6 години
Това е Човек с голямо сърце - даде си целата комисионна от санирането.
207
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде народееее,юруш на маслините и на благините,сега всеки ще получи каквото пожелае,поне докато мине еврочленството,пък после пак старата песен на нов глас.
206
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Борисов раздава парите от своите спестявания, значи няма нужда аз да плащам данъци и осигуровки. --------------------А като Орешарски изтегли 5 млрд лв без мое разрешение аз трябваше ли да плащам данъци и осигуровки тогава?
205
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20 заплатиКаква работа върши родната милиция, че да иска вдигане на заплатите ? -----------------Повече работи от тебе, който всеки ден си тук.
204
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До nacoНие гласоподавателите сме му дали разрешение.
203
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕленаДа, от джоба си ги е дал.
202
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези тюфлеци за нищо не заслужават!!Престъпността се шири ,военните им охраняват границата ,докато те се занимават с каналджийство в същото време МВР е пълно с паразитни структори!!!
201
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
217- Ти манипулираш- червеният сой вече е милионер едър капиталист, а в полицията се работи със заплата 320 евро- ти не видя ли билборда на английски. Не лъжи, в полицията приемат всичко което мърда.
200
3
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До истина е 210 От къде да ги намери тези кадърни шефове на МВР? Нали всички са наследствени комунисти, с наследствени служби в МВР.Други няма . Всичко е ***.За да влезеш в системата на МВР , трябва да си от комунистически сой. Ето това е проблема.Продължаваме да сме ком. държава. Затова в Запада ни мразят.И правилно.
199
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Щом великият Бойко Борисов,дава 100 милиона за увеличение на полицаите,да раздаде и на останалите държавни и общински и други институции,че да няма дискриминирани.После да изкара всички служители на МВР -тези които трябва да покриват норманиви по физическа подготовка,но публично,да може всички да се убедят дали заслужават това което искат.Да прати в заслужена почивка,тези служители които са се пенсионирали и искат все по-големи и все по големи заплати" уж са младите служители.
198
2
 
3
 
! Отговори
? преди 6 години
До момчилВярно работиш в МВР. Да те ритат посред бял ден - бутане ли го наричаш! "Бутането" в метрото в Германия.... там полицаите и те така... нищо не можем да направим :) А заплатите наистина са ниски 350 евро ???, ама на всички в държавата!