Борисов даде 100 млн. за заплати на МВР. Протест ще има!

Договорено е униформените да вземат повече пари и през 2019 г.
Обновена: 11 яну 2018 11:01 | 11 яну 2018 10:40, Веселина Йорданова
299
Борисов даде 100 млн. за заплати на МВР. Протест ще има!
Снимка: БТА

Сто милиона лева допълнително ще отпусне Министерският съвет за увеличение на заплатите в МВР,  стана ясно след срещата на синдикатите в системата и премиера Бойко Борисов.

Протести обаче днес ще има, обяви председателят на СФС на МВР Валентин Попов.

Още по темата

Той уточни, че утре ще свика заседание на Управителния съвет на синдиката, за да се обсъди дали в тази ситуация протестите да продължат, съобщи "24 часа".

Вчера премиерът и синдикатите влязоха в задочен диалог за протеста, за който полицаите използваха билбордове, с които искаха да посрещнат европейските гости.

Тогава Борисов каза, че протестите не му пречат и е добре в Брюксел да знаят какви са заплатите у нас.

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов каза, че премиерът е доволен от работата на МВР заради събираемостта на приходи в бюджета.

Очаква се днес ръководството на Вътрешното министерство и синдикатите да проведат нова среща, за да обсъдят увеличението на заплатите и допълнително отпуснатите средства.

За тази година вече бяха предвидени допълнително 55 млн. повече за заплати в МВР. Синдикатите обаче поискаха поне 15% увеличение на възнагражденията.

Договорено е униформените да вземат повече пари и през 2019 г.

Според Галентин Грозев от синдикален алианс "Сигурност" увеличение на заплатите трябва да получат всички във ведомството. Грозев цитира премиера, че парите не са сделка за спиране на протести.

Главният секретар на вътрешното ведомство Младен Маринов заяви, че за държавата е необходима стабилност, а тя се осигурява от полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
3
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Корделка не може да прости на Доган ,че каза истината че не могат да управляван. Ама ние го знаевм отдавна. Само дето Доган го каза на висок глас.
196
1
 
11
 
! Отговори
Елена преди 6 години
От джоба си ги е дал!?!
195
1
 
8
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Боко да намери кадърни шефове в МВР ,защото пак ще има избори !! Сегашните и за нищо не стават !!
194
1
 
8
 
! Отговори
naco преди 6 години
От КОГО ги ВЗЕ и на КОГО ги ДАДЕ???? КОЙ му РАЗРЕШИ????
193
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До валери 199 Пров си Валери , но коя е таза партиина централа че не се сещам?Ааа, сетих се .Там има някакъв Кирил Добрев , шеф на отдела за пропаганда , агитациа и манипулация.
192
4
 
4
 
! Отговори
seira преди 6 години
СПОРЕД МЕН ТРУДА НА РЕДОВИТЕ, УНИФОРМЕНИ ПОЛИЦАИ Е СИЛНО ПОДЦЕНЕН.НЕ МОЖЕ ДА ИМА СИЛОВА СТРУКТУРА, КОЯТО ДА БЪДЕ ФИНАНСОВО НА НАЙ-НИСКОТО СТЪПАЛО!АМИН!
191
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчиле, нали имаше свидетели за боя над гребците в Асеновград, нали имаше свидетели дето биха горските в панагьорско. Осъдени? Едните *** ги осъдиха на 8месеца, за другите нищо не се чу! А *** в съда се канят да мъстят.
190
3
 
9
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Полицаите - Какво ги жалите. Като не им харесват заплатите да ходят да копаят в мините....
189
3
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Я гледай...Значи стабилността се усигурява от полицайте.? Вярно. Особено в последните дни стабилността на държавата е на висота. И да не бъде така , синдиката на мвр решава да разклати стабилността ,точно по време на европредседателството.Ама и Бойко е мек и остъпва. Ако беше кото великия Ердоган, щеше да ги вкара на куче у г..з.Никой не е по силен от държавата.
188
2
 
4
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Нищо няма да се промени и с по-високи заплати. Тук там някои си вършат работата. В моя град имаше едни ц.иг.анс.ки джигити, кой с книжка, кой без. Караха като бесни из населеното място. Браво на две полицайчета, разказаха им играта и това спря. Като по чудо никой не пострада. Така се работи, като им бръкнаха в джобовете им дойде ума, че нарушават закона. Сега е ред на хулиганските прояви и наркотиците, но не знам дали може да се направи. Все пак си имат началници за разрешение
187
1
 
18
 
! Отговори
До Момчил преди 6 години
Момчиле,ако наистина работиш в полицията би трябвало да занаеш,че у нас е много рисковано да бъдеш свидетел,защото после не се знае в кой кладенец може да те намерят.Примери бол.
186
0
 
13
 
! Отговори
? преди 6 години
До момчилСлучай преди месец - двама добре почерпени "роми" на селското барче, от сутринта са седнали, нападнаха в гръб българин (щото погеднал *** с тях), събориха го на земята и го ритаха. Аз се развиках и го оставиха, окървавен! Качиха се на колата (ПИЯНИ) и си тръгнаха! Звъня на полицията... така..така... Те ми казват, че щом са си тръгнали ... нищо не можели да направят!!!
185
3
 
7
 
! Отговори
валери преди 6 години
Е значи е ясно, че ченгетата просто правят мръсно по заповед на една партийна централа , а не толкова че са гладни !!!!!
184
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов даде....От джоба ли си ги извади?Брейййй,тоя дядо Коледа имал брашнен човал.Все го тръска и винаги има още,особено когато стане напечено.
183
2
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Хора, недейте да се пенявите, родната полиция ни пази! Затова трябват повече кинти.
182
1
 
12
 
! Отговори
АЛФА ВЪЛКА преди 6 години
Aма той от джоба си ли ги вади???Щот 15% тва означава, че тия 100млн са за месец, демек годишно 1,2млрд. И ще вдигат заплатите на всички от ушев до следовател, дознател и всякакъв друг знател!Аз съм съгласен да им ги удвоят, да им се дадат и повече правомощия, ама и да ги съкратят наполовина, най-вече чиновниците и старите милиционери.
181
1
 
16
 
! Отговори
? преди 6 години
... и ако полицията си вършеше работата, едва ли щеше да има 2 мил. емигранти! То не бяха мутри, то не бяха крадене на банки, то не бяха изнудвания, отвлича, телефонни измами, убийства..... и още и още!
180
2
 
8
 
! Отговори
20 заплати преди 6 години
Каква работа върши родната милиция, че да иска вдигане на заплатите ?
179
0
 
4
 
! Отговори
? преди 6 години
До момчилСкоро май не си се сблъсквал с родната полиция като потърпевш !?
178
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веске, Борисов от личните си пари ли даде,че си написла такова заглавие.Товам, че имаш мокри сънища си е твоя рабоата, но не смесвай личния си живот с професионалния.