Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!

Премиерът упрекна, че доверието в системата е ниско, иска резултати
182
Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че полицаите трябва да са мотивирани, но очаква резултати от тях срещу обещаните днес още 100 млн. лв. за заплати.

"В момента, в който заговорим за МВР, че ще повишим заплатите, ще кажат всички, че както в здравеопазването, в нереформирана система се продължава да се наливат пари, това ще бъде основният упрек към мене. Второто, което ще кажат – заради европредседателството се уплашиха. Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест", се обръща премиерът към синдикатите на днешната среща в Министерския съвет.

Още по темата
В началото й Борисов започва с упреци към униформените, че доверието в системата е ниско.

"Викат ме в парламента да ме питат защо имаме престъпления. Що ме викат мене, това не е ли работа на полицията и на службите?! Нормално ли е да имаме толкова ниско одобрение полицията, която винаги е била обичана - и армията, и полицията. Нормално ли е във всяка група, която задържаме, дали митничари, дали граничари, да има и полицай? Не е нормално", коментира той във видеото, разпространено от правителствената пресслужба.

На срещата присъстват представители на седемте синдикални организации към МВР, както и професионалното и политическото ръководство на ведомството.

"Изборите като дойдат, политическите партии правят програми и излизат с обещания и приоритети. Нашите приоритети са били образованието, инфраструктурата, здравеопазването, никой от нас не е обещал да вдига полицейски заплати. В същото време светът става лош и още по-лош ще става“, заяви Борисов и допълни, че обществото очаква резултати и повишаване на доверието в МВР.

"В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се гледа под лупа от обществото“, каза още министър-председателят.

Борисов даде пример, че недоверието по принцип към полицията е наложило МВР и прокуратурата да се обясняват вчера за шесторното убийство в Нови Искър, макар че са се справили прекрасно – "че не сме го самоубили, че не са го скалъпили".

"Ако това правителство удържи, при тези темпове на растеж, за 2019-а 10% мога да поема увеличение на заплатите", обещава премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
2
 
! Отговори
бойка преди 6 години
прав е ББ като казва, че при всяко престъпление на митничари и граничари участва и полицай.Какво увеличение искат като раждат престъпници ?Да не им се дават пари,достатъчно е че вземат пари за храна, не плащат социално и здравно осигуряване, неплащат и за градски транспорт, това на месец е над 350 лева.А и се пенсионират на51-52 години.
153
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ne ti se plaschisch a mvr se plaschat ot tebe vij s 100 mil. bate im sora protestite evala bate boiko
152
2
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До Good morningКато МВР и прокуратурата са толкова добри да кажат къде изчезна едно тефтерче от тях? Къде са братя Галеви? Какво стана с Яневагейт, Суджукгейт, Октоподи, Калмари, Нагли и тн.? Къде са парите от КТБ? Знаеш ли защо Цветан Василев е още на свобода в Сърбия? Защото нашите некадърници все още не са представили нито едно солидно доказателство! Затова не е екстрадиран! Затова има стотици хиляди неразкрити престъпления и затова има десетки хиляди влачещи се по десетки години дела!
151
1
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До Good morningИ не няма завист, а има просто желание парите които ние заработваме с труд да не се харчат за изхранването на цяла армия мързеливи трътлести ***! Завист не трябва да се бърка с правилна оценка на трудът ти и нежеланието ти индивиди назначени да работят в полза на обществото да се ползват от облаги, а насреща да няма нищо! Я питай по селата колко хора са доволни от МВР? Колко хора са им открили откраднатото, или на колко хора са открили изнасилвачите и убийците?
150
2
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До Good morningНа вниманието на знаещия: МВР не съди, но е длъжно да събере неоспорими доказателства чрез който да се докаже, че лице Х е виновно за престъпление У както и МВР е длъжно заедно с прокуратурата да попълват правилно, на книжовен български документите които депозират в съда! А не да попълват фишове с улици Ханко Брат и прочие. Колко дела все ги връщат за неправилно попълнени документи, защото доказателствата не били както трябва? Това не е ли работа на МВР и прокуратурата?
149
4
 
6
 
! Отговори
Good morning преди 6 години
За незнаещите, какво пишат:1.МВР не се занимава със съдебен процес. То не съди и въдворява в места за лишаване от свобода. На всички обаче им е много удобно виновни да са само МВР.2. Служителите на МВР са обединени и успяха да поискат и им бе дадено. Това предизвиква ЗАВИСТ, видиш ли аз като съм *** трябва и всеки друг да е такъв.3. Ей за това няма пазачи на българския казан в Ада. Ние сме си достатъчни.4. Всеки е свободен да протестира. Излете обединени и искайте за да ви бъде дадено.
148
2
 
7
 
! Отговори
РОБИ СЪС 500ЛВ преди 6 години
РОБИ СЪС 500ЛВ ЗАПЛАТИ РАБОТЕЩИ ВЪВ ВСИЧКИ ВОЕННИ ОБЕКТИ НА МО
147
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам безплатен билборд до НДК на който ще ти ..........и т.н.
146
3
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До 455Аз моята работа си я гледам и върви. За разлика от всички държавни *** като теб на твърди заплатки които им е все тая дали си вършат работата или не след като все ще си вземете същите пари. И понеже заплатите ви се изплащат от моите и на други като мен данъците ми влиза в работата да изисквам от вас да си вършите вашата. Ако незнаеш нека ти разясня, че държавните институции не са бюро за заплати на инвалиди, а за да служат на обществото. Заплатите ви не идват от джоба на тиквата!
145
2
 
8
 
! Отговори
455 преди 6 години
До Dies IraeМного компетентен,ако беше така и в твоята работа,държавата щеше да цъфти.Поплювко,гледай си твоята работа
144
3
 
15
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До полисДа не говорим за това, че докато всички мислят като тебе куките ще си дебелеят, ще им се плаща на калпак и заплатите ще си им вървят без значение дали са свършили работа за 200 лева или за 2ст. Затова и сега те грам не се мръдват и като ги накарат да свършат нещо почват да протестират, затова сега повечето полицай са шопари и ако изминат 2 метра пеш почват да колабират, затова сега като гражданин искат да си свършат работата те се врътват и казват, че нямат време и продължават да спят
143
2
 
7
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До полисНали точно за това по време на делото трябва да предоставят неоспорими доказателства. Ако не са предоставили доказателства за да може да се докаже, че ти си извършил престъплението то тогава няма осъдителна присъда и заплатите им са -30%. Така, че няма как да стане. Съдът с радост ще им го натика на МВР защото може. Въпросът при тях е кратки срокове и затова да имат 10 дена за приключване на делото, а не да се влачат по 13-14 години дела. Та къде точно е проблема според теб?
142
1
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
доказателства. Освен това тогава съдилищата ще са стимулирани да не се точат делата защото и техните заплати зависят от това и полицията ще започне да си върши работата и да лови корумпираните. И така за всяко дело. Ако за месеца има 3 престъпления които до 7 дена няма обвинен и осъден -90% от заплатите на всички в МВР, ако съдът бави делата повече от 7 дена -90% от заплатите на всички в съдебната система и мача приключва! Това е. ЗАПЛАТАТА ЗАВИСИ ОТ СВЪРШЕНАТА РАБОТА И ТОЛКОВА!!!
141
1
 
9
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Вариант 2:Заплатите на полицаите стават 2000 лева - но за всяко престъпление което до 7 дена не е разкрито, да е влязло в съда и до 10 дена не е излязла осъдителна ефективна присъда -30% на всички в МВР и съдебната система. Обвързваш заплатите с работата им. И понеже ще писнат, че няма как да стане със срокове веднага им опонираш, че ако МВР си е свършило работата както трябва съдът няма да има как да шикалкави и да връща дела за неправилно попълнени документи или да оправдава поради липса на
140
1
 
4
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Не на даването на калпак! Толкова ли в парламента няма 1 човек бе, а все ***? Проста промяна в закона - когато полицията хване телефонните измамници 20% от възстановените на пенсионерите пари да отиват във фонд и на 3 месеца да се раздават на полицаите. От всички възстановени на държавата пари от КТБ 10% да отидат в същия фонд. От всяко престъпление някакъв процент да отива в този фонд и така хем ще има пари за полицията, хем ще имат стимул да си вършат работата и народа няма да плаща
139
3
 
12
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
Викали го в парламента!ами ще те викат- мвр не ти ли е пидчинено,бе селски тарикат?искаш само до големците да се пъчеш и далавери да въртиш!а отговорности и задължения да нямаш!
138
2
 
12
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
А другите точки от исканията на полицаите защо не ги публикуват:П.П.1. Връщане правото за разпространение на наркотици2. На всяко РПУ по една частна бензиноколонка.
137
5
 
22
 
! Отговори
виктория преди 6 години
какъв приоритет ви е образованието, та млади хора не стават учители, приоритет ви е полицията.Ще ви видим когато след три-пет години се пенсионират 30 хиляди учители,кой ще влезе в клас да учи учениците.Тогава ще дойде и края на държавата, а наулиците ще се шляят хиляди нямащи кой да ги учи.Да се знае: с най-високи пенсии в държавата са военни и полицаи, а и се пенсионират на 52 години.
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 140 Ще чакаме този ден :) Ама да не се спънетее за последно .
135
3
 
13
 
! Отговори
инж. Димитров преди 6 години
Заради своеволия от страна на служителка на ОД на МВР - Габрово съм обвиняван несправедливо и поел наказание .